Horvátország: Rakitic visszavonul a válogatottól – hivatalos

A Horvát Labdarúgó-szövetség hivatalosan bejelentette, hogy a Sevilla világbajnoki ezüstérmes középpályása, Ivan Rakitic többé nem lép pályára a nemzeti csapatban.

Horvát–magyar: Ahogy az első félidőben futballoztunk, az megengedhetetlen! – Gulácsi

„Háromszor is megajándékoztuk a horvátokat, nem volt nehéz dolguk ellenünk” – mondta Willi Orbán a magyar labdarúgó-válogatott 3–0-s veresége után. A Splitben rendezett Európa-bajnoki selejtező után rajta kívül Gulácsi Péter, Holman Dávid és Vida Máté is értékelt az NSO Tv kamerája előtt. 

Videó: újabb ügyetlenkedés, Petkovic duplázott

Harmadik gólját is megszerezte a horvát válogatott a Magyarország elleni Eb-selejtezőn. A jobbról érkező Ivan Perisic-beadás után Kádár Tamás nem tudott tisztázni középen, Bruno Petkovic hozzáért a labdához, az pedig a kapuba pattant.

Videó: Petkovic sarkazása után kétgólos előnyben a horvátok

A mérkőzés 24. percében második gólját is megszerezte Horvátország a Magyarország elleni Eb-selejtezőn: Bruno Petkovic sarkazós mozdulattal talált be. Újabb védelmi megingást kihasználva.

Válogatott: így szólt a magyar himnusz Splitben!

A horvát–magyar Eb-selejtező előtt piros, fehér, zöld esőkabátokba burkolózva énekelték a magyar szurkolók a himnuszt a Poljud Stadion lelátóján.

Videó: már az ötödik percben hátrányba kerültünk Splitben

Már az ötödik percben hátrányba került a magyar válogatott Splitben a Horvátország elleni Eb-selejtezőn. Luka Modric Kádár Tamástól vette el a labdát, majd a büntetőterületen belülre gyalogolt, és Gulácsi Péter mellett a kapuba gurított.

Válogatott: Splitben is hangosak a magyarok – így vonultak a szurkolók a Poljud Stadionhoz

Nagyjából fél hét tájban indulhattak el a szurkolói zónából a magyar drukkerek a Poljud Stadion felé Splitben. Természetesen mint mindig, most is hangos szurkolás közepette vonultak a vendégszektor felé.

Horvát–magyar: Megtanultuk, végig összpontosítanunk kell – Modric

A horvát–magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a hazaik részéről Luca Modric és Zlatko Dalic szövetségi kapitány válaszolt a sajtó kérdéseire. Előbbi elmondta, a budapesti találkozón megtanulták, végig összpontosítaniuk kell a magyarok ellen. 

Válogatott: Nehéz elképzelni, hogy a horvát sztárok ismét hibázzanak – Rossi

Marco Rossi és Gulácsi Péter válaszolt az újságírók kérdéseire a szerda este Splitben tartott sajtótájékoztatón, a magyar és a horvát labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezője előtt. Kapusunk bízik abban, hogy újra meg tudjuk lepni a horvátokat, a szövetségi kapitány viszont amondó: az ellenfél sztárjátékosai még egyszer nem követik el azt a hibát, mint Budapesten.

Edzősors: Ancelotti nagyon meglepő helyen folytathatja

Helyi sajtóértesülések szerint Carlo Ancelotti lehet a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.