Női kézi Eb: az oroszok ideiglenes edzővel is megnyerték a helyosztót

Oroszország szerezte meg az ötödik helyet a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a helyosztón Viktorija Kalinyina védéseire alapozva magabiztosan legyőzte Hollandiát. 

Női kézi Eb: a tündérmese folytatódik – a horvátok németveréssel az elődöntőben

Horvátország története legnagyobb sikerét érte el, ugyanis Németország legyőzésével bejutott a dániai női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe. A középdöntő záró fordulójában, szintén a mieink csoportjában Hollandia magabiztosan múlta felül a tartalékos Romániát, így Cristina Neaguék a 12. helyen végeztek, ami a legrosszabb eredményük a kontinenstornákon. A herningi 1. csoportban Franciaország bebiztosította a továbbjutását, míg Montenegró nagy hátrányból állt fel Spanyolország ellen, és végül döntetlent harcolt ki. Oroszország legyőzésével utolsóként Dánia harcolta ki a helyét a legjobb négy között.

Női kézi Eb: óriási meccset nyertek a hollandok, de lemaradnak az elődöntőről

Hollandia egy végletekig kiélezett, fordulatos meccsen legyőzte Németországot a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, ám az egygólos siker kevés ahhoz, hogy a csapat odaérjen az elődöntős helyre a koldingi 2. csoportban. 

Női kézi Eb: csak az biztos, hogy ha pontot szerzünk a vb-győztes ellen, továbbjutunk

Létfontosságú Európa-bajnoki csoportmérkőzés vár a magyar női kézilabda-válogatottra a világbajnok Hollandia ellen (kezdés: 20.30, Tv: Sport1, élőben az NSO-n): csak az a biztos, hogy ha pontot szereznek a mieink, bejutnak a középdöntőbe. Az ellenfél viszont két vereség után a túlélésért küzd, Emmanuel Mayonnade szövetségi kapitány néha rá sem ismert a csapatára az első két fordulóban. 

Női kézi Eb: szerb bravúr a hollandok ellen – vezéráldozattal

A dániai női kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjában (amelyben a magyar válogatott is szerepel) péntekről szombatra halasztott mérkőzésen a világbajnok hollandok meglepetésre 29–25-re kikaptak a szerbektől. A B jelű négyes 2. fordulójában Spanyolország nem bírt Svédországgal – a két együttes 23–23-as döntetlent játszott egymással.

Női kézi Eb: egy magyarországi légiós a végleges holland keretben

Hiába jelölték a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságra készülő holland válogatott bő keretébe a visszavonult Nycke Grootot, a korábban Győrben játszó klasszis kitartott elhatározása mellett, hogy nem tér vissza, így a keretszűkítés során kikerült a névsorból.

Női kézilabda: visszatérés a válogatottba? Groot reagált

Mint beszámoltunk róla, a 2020-as norvég és dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra a holland válogatott is kihirdette a 35 fős bő keretét, amelyben a válogatottságtól 2019 elején visszavonult Nycke Groot is helyet kapott. Az okokról és arról, hogy valóban visszatér-e, a 32 éves irányító nyilatkozott.

Női kézi Eb: a visszavonult Groot is bekerült a hollandok bő keretébe

Akárcsak a magyar, a mieink csoportellenfele, a holland női kézilabda-válogatott is kihirdette a 35 fős bő keretét a 2020-as norvég és dán közös rendezésű Európa-bajnokságra. A listán ott van a válogatottságtól 2019 elején visszavonult Nycke Groot neve is.

Női kézi-vb: túl korán örült, gólt kapott a holland kapus – videó

Mint beszámoltunk róla, a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság A-csoportjának 4. fordulójában Hollandia 36–23-ra legyőzte Szerbiát. A mérkőzésen a hollandok kapusára, a 30 százalékos védési hatékonysággal záró Tess Westerre nem lehetett panasz – még akkor sem, ha egyik alkalommal kissé korán kezdett ünnepelni egy védés után…

Női kézi: kinevezte új szövetségi kapitányát a holland válogatott

A Holland Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja szerint Emmanuel Mayonnade, a francia Metz edzője lett a női válogatott új szövetségi kapitánya.

Női kézi: Az egészségem sokkal fontosabb – Groot

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO világklasszis irányítója, Nycke Groot nem lép többet pályára a holland női kézilabda-válogatottban. A 30 éves játékos az ad.nl-nek hosszabban is beszélt döntése hátteréről.

Női kézilabda: visszavonul a válogatottságtól a győriek klasszisa

Nem lép többet pályára a holland női kézilabda-válogatottban Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója. A hírt a 141-szeres válogatott játékos a holland szövetség honlapján jelentette be.

Kurtovic, N. Mörk; Broch, Snelder: elérhető-e az Eb-cím nélkülük?

A világbajnok és házigazda Franciaország, illetve az olimpiai bajnok Oroszország mérkőzése révén igazi rangadóval rajtol ma este 21 órakor Nancyban a női kézilabdázók Európa-bajnoksága. Ellenfélnézőnkben végigmegyünk a 16 csapatos mezőnyön – vajon túlteszi-e magát Norvégia és Hollandia a kulcsemberei hiányán? 

Női kézi Eb: megvan az első ellenfelünk teljes kerete

Helle Thomsen, a holland női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a hat játékost, aki a már kihirdetett 10 fős kerethez csatlakozva részt vesz a franciaországi Európa-bajnokságon.

Női kézi Eb: ez a tíz holland játékos biztos ott lesz ellenünk

Helle Thomsen, a holland női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya tíz biztos Európa-bajnoki résztvevőt már megnevezett a decemberi keretéből. Csoportellenfelünknél további hat játékost egy tizenkettes listáról választanak majd ki.

Női kézi: „A végén benne volt a fejekben Tomori elvesztése”

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Kim Rasmussen szövetségi kapitány mellett Bódi Bernadett és Bíró Blanka is értékelt.

Női kézi: Azt gondoltam, nem fogok sírni, mert sportember vagyok, de… – Görbicz

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Görbicz a sajtótájékoztatón és az NSO Tv kamerája előtt is nyilatkozott.

Női kézi Eb-sel.: végletekig kiélezett meccsen kaptunk ki Hollandiától

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a vb-bronzérmestől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.