Képek: félmilliónál is több lájkot kapott a zuhanyzós fotóira a gyönyörű gyorskorcsolyázó

Jutta Leerdam a hollandok 23 éves, Európa- és világbajnok gyorskorcsolyázója, aki a pekingi téli olimpián ezüstérmet szerzett 1000 méteren, míg 500-on ötödik lett. A csinos sportolónő népszerűsége a februári játékok végével sem csökkent, sőt, fél év alatt 2.1 millióról 3.4 millióra nőtt a követői száma az Instagramon. Több mint 600 posztja van, ám a négy nappal ezelőtt kitett, Ibizán készített fotósorozata a lájkok számában – legalábbis ami a képeket illeti – rekordot döntött, hiszen cikkünk megjelenéséig már 538 ezer kedvelést kapott. A videóit azonban még ennél is többen szokták beszívezni, van amelyik már 6.4 millió lájkot kapott és 110 millió lejátszásnál jár.

Gyász: elhunyt a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség volt elnöke

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Ottavio Cinquanta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagja, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) korábbi elnöke.

Gyorskorcsolya: az olimpiai bajnok folytatja kártérítési harcát doppingeltiltása miatt

Claudia Pechstein olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó folytathatja a kétéves doppingeltiltása miatt indított kártérítési harcát, miután a német szövetségi alkotmánybíróság kedden hatályon kívül helyezte a legfelsőbb bíróság 2016-os ítéletét.

Gyorskorcsolya: visszavonult az oroszok világbajnoka

Visszavonult a versenysporttól az orosz Gyenyisz Juszkov, a férfi gyorskorcsolyázás háromszoros világbajnoka – írja az MTI.

Korcsolya: az ISU nem akar oroszokat a világszövetségben

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) meg kívánja tiltani az orosz küldöttek részvételét a szervezet kongresszusán, mert az ország egyetlen képviselőjét sem akarja látni választott tisztségben – írja az MTI.

Gyorskorcsolya: szögre akasztotta a korit a kétszeres olimpiai bajnok

Takagi Nana, a japánok kétszeres olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója kedden bejelentette a visszavonulását.

Gyorskorcsolya: Nuis megdöntötte saját sebességi világcsúcsát

Kjeld Nuis megdöntötte saját sebességi világcsúcsát gyorskorcsolyázásban.

Gyorskorcsolya: holland és norvég vb-arany csapatsprintben

Csapatsprintben a holland női és a házigazda norvég férfi válogatott szerzett aranyérmet a hamari gyorskorcsolya-világbajnokság szombati versenynapján.

Gyorskorcsolya-vb: kettős holland sikerek sprintben

A férfiaknál és a nőknél is holland versenyző, Thomas Krol, illetve Jutta Leerdam nyerte a sprintversenyt a hamari gyorskorcsolya-világbajnokságon – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Csupasport: a korábbi gyorskorcsolyázó száz kilométeres futóversenyt teljesített

Nyolcadik alkalommal került sor a Szederkény-Bóly 100 kilométeres futásra, amely inkább örömfutásnak nevezhető, mint versenynek, bár a távok és a szintek nem ezt sugallják. Aczél Tamás harmadik alkalommal vett részt a családias hangulatú rendezvényen. Az első évben még csupán a kisebb körön indult, tudniillik egy negyvenhárom és egy ötvenhét kilométeres útvonalból épül fel a verseny.

Korcsolyasportok: igazi ünnep volt a jégen a Magyar korcsolyázás napján

Bár a négy évvel ezelőtti történelmi arany hívta életre a Magyar korcsolyázás napját, kedden újabb olimpiai érmeket is ünnepelhettünk a Városligeti Műjégpályán. 

Téli olimpia: Hunyady Emese nagypályás gyorskorcsolyában is szeretne magyar sikereket

Hunyady Emese nagyon örül a rövid pályás gyorskorcsolyázók pekingi olimpiai sikereinek, de azt szeretné, ha a nagypályás változatban is hasonló eredményeket érnének el a magyarok – írja az MTI.

Videó: a kanadai gyorskorcsolyázók jégtáncbemutatót tartottak

Mint ismert, a megnyitóünnepséghez hasonló nagyszabású záróceremóniával elbúcsúzott Peking a 2022-es téli olimpiától. Talán ehhez nem volt fogható, mindenesetre emlékezetesre sikerült a kanadai gyorskorcsolyázók által előadott koreográfia is. Milyen szerencse, hogy nem műkorcsolyában indultak el…

Téli olimpia: Schouten megszerezte a harmadik aranyát is

Irene Schouten győzelmével ért véget a női tömegrajtos versenye gyorskorcsolyában a pekingi téli olimpián.

Téli olimpia: 74 év után újra aranyérmet szereztek a belgák

Bart Swings győzelmével ért véget a férfi gyorskorcsolyázók tömegrajtos versenye a pekingi téli olimpián. A 31 éves belga az első olimpiai bajnoki címét szerezte.

Téli olimpia: holland gyorskorisé a legsportszerűbb megmozdulás

Különleges jelenetnek lehettek tanúi, akik megnézték a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjét pénteken. Az utolsó párban induló Kai Verbij szándékosan lelassította az utolsó előtti egyenesben, hogy előreengedje riválisát, a kanadai Laurent Dubreuilt.

Téli olimpia: ezüst után arannyal gazdagodott az Európa-bajnok

Thomas Krol győzelmével ért véget a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres száma a pekingi téli olimpián. A holland mögött a kanadai Laurent Dubreuil csaknem fél másodperccel lassabban teljesítette a távot.

Téli olimpia: három ezüst után olimpiai csúccsal nyert a japán

Takagi Miho győzelmével ért véget a női 1000 méteres szám a gyorskorcsolyázók versenyében a pekingi téli olimpián. A japán három ezüst után nyert aranyat a kínai fővárosban.

Téli olimpia: Nagy Konrád felesége is aranyérmes lett

A férfiaknál Norvégia, a nőknél Kanada győzelmével ért véget az üldözéses csapatverseny gyorskorcsolyában a pekingi téli olimpián.

Téli olimpia: az önfeláldozó barátnőnek köszönhetően nyert aranyat

Mint arról beszámoltunk, Erin Jackson győzelmével ért véget a gyorskorcsolyázó nők 500 méteres versenye a pekingi téli olimpián. Az arany mögött nem mindennapos történet húzódik meg a barátságról és az önfeláldozásról.


Kézilabda Eb: Tudta-e?