Rp. gyorskorcsolya: négy magyar folytathatja 1000 méteren

Akárcsak ötszázon és ezerötszázon, ezer méteren is négy magyar jutott a negyeddöntőbe a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világkupaversenyen – a nemek aránya változott, hiszen ezúttal a három férfi- és egy női versenyző helyett két-két magyar lépett tovább.

Rp. gyorskorcsolya: elődöntőbe jutott a magyar vegyes váltó a debreceni vk-n

Izgulnunk sem kellett: a magyar vegyes váltó csütörtökön magabiztos versenyzéssel jutott tovább a negyeddöntőből.

Rp. gyorskorcsolya: ötszázon is négy magyar jutott tovább a debreceni vk-n

Akárcsak 1500 méteren, ötszázon is négy magyar élte túl a selejtezős etapot: a férfiaknál mind a három kiválóságunk továbblépett, míg a nőknél Kónya Zsófia várhatja a szombati negyeddöntőt.

Rp. gyorskorcsolya: elődöntős a férfiváltó a pekingi vk-n

A magyar férfiváltó futamgyőzelemmel jutott az elődöntőbe a pekingi világkupa-viadalon, a nőknek ugyanez nem sikerült.

Rp. gyorskorcsolya: Burján Csaba nem került be a vk-ra utazó csapatba

Kialakult a rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-sorozatra utazó válogatott összetétele, vasárnap eldőlt az is, hogy az olimpiai bajnok Burján Csaba nem vívta ki a helyét a csapatban.

Rövid pályás gyorskorcsolya: Burján Csabának válogatóznia kell a csapattagságért

Hiába szerzett a rövid pályás gyorskorcsolyaváltóval olimpiai aranyérmet Burján Csaba (Pécsi SN), a hétvégi válogatóversenyen meg kell küzdenie azért, hogy esélye legyen ott lenni a pekingi téli olimpián.

Rp. gyorskorcsolya: El kell felejteni az eddigi eredményeket – Liu Shaoang

Összetett világbajnoki címvédőként kezdi az idényt a fiatalabbik Liu – azt az idényt, amelynek legfontosabb versenye a februári pekingi olimpia lesz.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti Petra tarolt az ob-n

Mindhárom távon győzött, így természetesen az összetett bajnoki címét is megszerezte Jászapáti Petra a Gyakorló Jégcsarnokban megrendezett országos bajnokságon.

Gyorskorcsolya-vb: hármas holland siker férfi 1500 méteren

A férfiak 1500 méteres versenyében hármas holland siker született vasárnap a Heerenveenben rendezett gyorskorcsolya-világbajnokságon, míg férfi 10 000 méteren a svéd Nils van der Poel világcsúccsal győzött.

Gyorskorcsolya-vb: két holland és két amerikai győzelem

A hollandok és az amerikaiak két-két aranyérmet nyertek szombaton a gyorskorcsolyázók Heerenveenben zajló távonkénti világbajnokságán.

Gyorskorcsolya: Pechstein 50 évesen is éremért küzdene

Az ötszörös olimpiai bajnok legenda, Claudia Pechstein továbbra sem adja fel. Sem a sportolást, sem a harcot, hogy tisztára mossa magát az egykori doppingvád alól – olvasható a Magyar Nemzet portréjában.

Gyorskori-vb: svéd meglepetésarany férfi 5000 méteren

Óriási meglepetésre a svéd Nils van der Poel szerezte meg az aranyérmet a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyszámában csütörtökön a hollandiai Heerenveenben zajló távonkénti világbajnokságon – írja az MTI.

Spotify: ezeket a számokat hallgatja Liu Shaolin Sándor a versenyek előtt

Folytatódik Spotify-sorozatunk, melyben magyar sportolók mutatják meg, milyen zenékkel hangolódnak a legfontosabb meccsekre, eseményekre. Most Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk mutatja meg, milyen számokkal pörög fel, mielőtt a jégre lép.

Gyorskorcsolya Eb: a hollandok mind a négy aranyat otthon tartották

A holland Patrick Roest és Antoinette de Jong nyert összetettben a gyorskorcsolyázók hollandiai Heerenveenben rendezett Európa-bajnokságán – számolt be a versenyről a Magyar Távirati Iroda.

Gyorskorcsolya: holland fölény az összetett és sprint Eb első napján

A holland Patrick Roest és Antoinette de Jong vezet összetettben az első nap után a gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán, Heerenveenben. A sprintben az ugyancsak hazai Thomas Krol, illetve az orosz Anzselina Golikova várja az élről a folytatást.

„Ez az Iván a jég hátán is megél” – a Ruttkaik

Ottó, Iván és Éva – a Ruttkaik. Éva (1927–1986) a leghíresebb közülük, a színésznők színésznője, de Ottó (1921–1988) is nevet szerzett a színpadok környékén. Akárcsak Iván (1926–2013), aki azzal lóg ki a sorból, hogy gyorskorcsolyában olimpikon (1948) volt.

Gyorskorcsolya: mégis lesz vb, de nem Pekingben

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) úgy döntött, hogy Peking visszalépése ellenére mégis megrendezi a jövő évi gyorskorcsolya-világbajnokságot.

Gyorskorcsolya: buborékban rendezik a januári Eb-t, illetve két vk-futamot

A koronavírus-járvány miatt teljes elszigeteltségben, úgynevezett buborékban rendezik meg január 16-án és 17-én a hollandiai Heerenveenben a gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát, és a szervezők utána ugyanitt két világkupa-fordulót is megtartanak.    

Gyorskorcsolya: törölték a februári világbajnokságot

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) a koronavírus-járvány miatt törölte a februári gyorskorcsolya-világbajnokságot – írja az MTI.

Gyorskorcsolya: egy héttel elcsúsztatták a januári Eb-ket

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) egy héttel később rendezi meg januárban a gyorskorcsolyázók és a rövid pályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.