Gyász: elhunyt az ETO BEK-elődöntős labdarúgója

Nyolcvanévesen elhunyt Kiss Zoltán, a Rába ETO magyar bajnok labdarúgója.

Gyász: elhunyt Nagyvárad híres éremgyűjtője

Gyászol a nagyváradi magyarság és a nagyváradi sportélet: 75 évesen, rövid szenvedés után elhunyt Magyari Imre Győző, aki páratlan gyűjteményt tudhatott magáénak – számolt be róla a sporthataroknelkul.hu.

Gyász: gondatlanságból elkövetett emberölés? Vizsgálják Maradona orvosát

Argentin ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálják a szerdán elhunyt Diego Maradona orvosát – írja a BBC.

Gyász: 42 évesen elhunyt Papa Bouba Diop, Szenegál első vb-gólszerzője

Egybehangzó sajtóértesülések és a játékos egykori klubja, valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szerint mindössze 42 éves korában, hosszú, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Papa Bouba Diop, a szenegáli labdarúgás történelmének első világbajnoki gólszerzője. 

Gyász: Beckenbauer elismeréssel és kritikával emlékezett Maradonára

Franz Beckenbauer, a német és a világ labdarúgásának ikonja elismeréssel és kritikával emlékezett a szerdán 60 éves korában elhunyt argentin világklasszisra, Diego Maradonára.

Argentína: kétmillió dollárért megvehető Maradona legendás meze

Egy New Jersey-i aukciósház alkalmazottja, David Amerman szerint kétmillió dollárért (606 millió forintért) megvásárolható az a mez, amelyben Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen 2–1-re megnyert negyeddöntőben szerepelt.

„Szerelmes lettem a labdarúgásba, hála neki” – így emlékeznek Önök Maradonára

Bár még most is nehéz felfogni, sajnos igaz a hír, elment a futballtörténelem egyik legjobbja, Diego Maradona. Az argentin zseni sokaknak sokkal többet jelentett egy átlagos futballistánál, ezért arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk különleges emlékeiket, történeteiket, képeiket, amelyek Maradonához kapcsolódnak. Felhívásunkra rengeteg üzenet érkezett, ezek közül néhányat tartalmi változtatás nélkül teszünk közzé az alábbi cikkünkben.

Gyász: Hiányozni fognak azok a telefonhívások – Mourinho Maradonáról

A Tottenham csütörtökön, egy nappal Diego Maradona halála után 4–0-ra legyőzte a Ludogorec Razgradot az Európa-liga csoportkörében. José Mourinho, a londoni együttes menedzsere az összecsapás után megemlékezett a 60 évesen elhunyt legendás argentin futballistáról.

Gyász: eltemették Diego Maradonát Buenos Airesben – fotók, videó

Csütörtökön Buenos Airesben végső búcsút vettek a szerdán elhunyt Diego Armando Maradonától. A meghitt rendezvényen a legendás argentin labdarúgó családja és szűk baráti köre vett részt – számolt be róla az Olé.

Gyász: ügyvédje szerint a mentők késlekedésén múlhatott Maradona élete

„Ez olyan tény, ami mellett nem mehetünk csak úgy el” – jelentette ki a szerdán elhunyt Diego Armando Maradona jogi képviselője, Matias Moria. Az ügyvéd állítása szerint legalább 30 percig tartott, mire az első mentő megérkezett Maradona otthonához, ezen is múlhatott a klasszis halála. Az ESPN mellett a Marca és az Olé is beszámolt a hírről: valóban vizsgálat indulhat a késlekedés miatt. Az ápolói stáb mulasztása is szóba került.

Gyász: „Maradona már 16 évesen úgy cikázott köztünk, hogy csak kapkodtuk a fejünket”

A megterhelő és izzasztó dél-amerikai túra utolsó állomásaként lépett pályára Buenos Airesben a magyar válogatott 1977. február 27-én. A Baróti Lajos szövetségi kapitány vezette csapat Argentínával játszott felkészülési mérkőzést, s miközben az ellenfél mellett a magas páratartalom és az izzasztó hőség is fojtogatta a magyar labdarúgókat (5–1-re nyertek a házigazdák), a 62. percben elérkezett a nagy pillanat: az argentinokat irányító César Luis Menotti pályára küldte a címeres mezben aznap bemutatkozó Diego Maradonát.

Edzősors: Tudta? Maradona első trénere magyar volt!

Alig ismert és ritkán előkerülő információ, de tény, hogy a szerdán 60 éves korában meghalt argentin futball-legenda, Diego Maradona első edzője magyar szakember volt az Argentinos Juniors futballcsapatánál. A kölyökként is zseniálisan futballozó Maradona híre már akkor bejárta az országot, nem véletlen, hogy 16 évesen – éppen Magyarország ellen – bemutatkozhatott az argentin válogatottban – idézte fel sporttörténelmi cikkében az Origo.

„Mindent megnyert, nem félt senkitől” – Argentínában értük el Maradona magyar rokonát

A Diego Maradonával rokoni kapcsolatban lévő magyar származású  ingatlanügynök, Daniel Erdeli a személyes élményei mellett a Nemzeti Sportnak elmondta, miért imádták annyian a szerdán elhunyt klasszist.

Gyász: Simeone szerint Maradona mindig velünk marad

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője szerint a szerdán elhunyt Diego Maradona személyében a sportág mitikus alakja távozott az élők sorából – írja az MTI.

Gyász: Maradona nevét veheti fel a nápolyi stadion – hivatalos

Luigi de Magistris, Nápoly polgármestere közösségi oldalán tett bejegyzését követően hivatalosan is megtette az első lépést, hogy a San Paolo Stadion a jövőben a szerdán elhunyt Diego Maradona nevét viselje – számolt be az MTI. A délelőtti, elvi állásfoglalást gyors tettek követték az olasz városban.

Gyász: tömegek rótták le tiszteletüket Maradona ravatalánál – videó

A szerdán elhunyt Diego Maradona ravatalát Buenos Airesben az elnöki palotánál, a híres Casa Rosadában állították fel, a szurkolók itt búcsúzhattak el tőle csütörtökön napközben. A Clarín szerint eddig egyetlen incidens zavarta meg a búcsúzást, egy kisebb csoport összecsapott az elnöki palota előtt a rendőrökkel.

„Csodálkozom, hogy még mindig szeretnek az emberek” – az utolsó interjú Maradonával

Az argentin legenda a 60. születésnapja kapcsán a Clarín című helyi lapnak adott interjút. Diego Armando Maradona halálával szerdán szomorúbb apropót kapott a beszélgetés, melyben a labdarúgás iránti kihunyhatatlan szerelemről, megbánásról, édesanyja hiányáról és hazaszeretetről vall.

Tenisz: Rafael Nadal is elbúcsúzott Diego Maradonától

A teniszvilág is – élén Rafael Nadallal – gyászolja a 60 éves korában szerdán elhunyt Diego Maradonát, minden idők egyik legjobb futballistáját. Az argentinok világbajnokának halálát szívroham okozta szerdán.

Gyász: „Isten halott”; „Nem lesz hozzá fogható” – Maradona-címlapok

A labdarúgás Diego Armando Maradonát gyászolja. Az egykori kiváló argentin játékos szerdán 60 éves korában elhunyt. Összegyűjtöttük néhány nemzetközileg ismert sportújság címlapját, miként tisztelegnek a legendás futballista előtt.

Gyász: Maradonára emlékeznek világszerte – képgaléria

Gyászol a futballvilág: elhunyt Diego Armando Maradona. Az AFP fotóügynökség képeiből készített galériánkban mutatjuk, hogyan ébredt a világ Maradona nélkül...