Tokió 2020: mutatjuk az olimpia „legmenőbb” munkáját

Nem állítjuk, hogy túlzottan bonyolult lenne az olimpiai programban szereplő gumiasztal történéseit közvetíteni, legalábbis az alábbi operatőr mozdulatait elnézve kimondottan egyszerűnek tűnik a feladat. Valamiért a Pom Pom meséi jutnak eszünkbe: „csak ülök egy ágon, egy szép hosszú ágon, fel meg le”.

Tokió 2020: kettős kínai siker a nők gumiasztalversenyében

Csu Hszüe-jing győzelmével ért véget a nők gumiasztalversenye a tokiói olimpián. A kínai sportoló kis különbséggel előzte meg honfitársát, Liu Ling-linget.

Tornasportok: az összes Európa-bajnokságot törölték a járvány miatt

Az Európai Tornaszövetség (UEG) bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törli a 2020-as évre tervezett kontinensbajnokságokat. A női és férfi torna, a ritmikus gimnasztika és a gumiasztal Eb-t egyaránt törölték.

Koronavírus: 3 vk-versenyt halasztottak el tornasportokban

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos közleményben tudatta: a koronavírus-járvány miatt elmarad három világkupaverseny, egyben olimpiai selejtező is. Mindhármat júniusi időpontra halasztották. A délelőtti bejelentés után aztán délután már törlés is jött: a stuttgarti világkupaversenyt lefújták, ez pedig megváltoztatja az olimpiai kvalifikáció menetét is.

Torna: 2021-től felforgatják a világbajnokságokat

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) szentpétervári tanácsülésén határozatot hozott a világbajnokságok rendszerének radikális megváltoztatásáról. A változások a szertornát és a ritmikus gimnasztikát érintik.

Rio 2016: meglepetéssel ért véget a repkedés a gumiasztalon

Meglepetésre a fehérorosz Vlagyiszlav Goncsarov nyerte meg a férfi gumiasztal (trampolin) döntőjét a riói olimpián.

Rio 2016: kanadai siker született gumiasztalon a nőknél

A kanadai Rosannagh MacLennan (hazája olimpiai csapatának zászlóvivője) nyerte a nők között az aranyérmet a gumiasztalon mutatott teljesítményével az olimpia egyik leglátványosabb sportágában.

Torna: húsz év után távozik a FIG-elnök, nagy átrendezés jöhet

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) taskenti kongresszusán az 1996 óta elnökként regnáló Bruno Grandi bejelentette: 2016-ban nem indul az újraválasztásért, húsz év után leköszön posztjáról.

Gumiasztal ob: Juhász Zsolt és Török Nikolett sikere

Juhász Zsolt először, Török Nikolett pedig másodszor nyerte meg a gumiasztal országos bajnokságot, amelyet ezúttal – telt ház előtt – az újpesti Tungsram-csarnokban rendeztek meg.


Kézilabda Eb: Tudta-e?