Bajnokok reggelije: Szüleimnél is láttam, hogy nem csak a nők uralkodhatnak a konyhában – Baji Balázs

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó volt a vendégünk.

Atlétika: a Koroknai testvéreknek jó esélyük van kijutni Tokióba

Teljesen eltérő idényen van túl két legjobb négyszáz gátasunk, Koroknai Tibor és Máté, de jövőre mindkettejüknek jó esélye van kijutni az olimpiára.

Megyék Csatája: Baji Balázs és Illés Fanni is kipróbálta a LoL-t

Ismert sportolók, zenészek, tévés személyiségek mérték össze tudásukat a Megyék Csatája elnevezésű, a Mediaworks által szervezett e-sport versenyen, kedden a budapesti Work N Play Esport Clubban. Az eseményen Baji Balázs, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó és Illés Fanni, világ- és Európa-bajnok paraúszó adott interjút az NSO Tv-nek.

Atlétika: SUP-ozás a szökőkútban? Kozák Luca bevállalta!

A szakadó eső rendesen áthúzta a számításainkat, hiszen Kozák Luca kérésére a debreceni vidámparkot jártuk volna körbe, de csak az Elvarázsolt kastélyt vehettük birtokba a Sportkrém forgatásán. A 24 éves gátfutó azonban nem esett kétségbe, hogy nem az történt, amit elterveztünk. Sőt!  

Gyulai Memorial: a 110 gát világranglista-vezetője is jön

Újabb sztár indulása emelheti a verseny csúcsszámává a 110 méteres gátfutást a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon: a világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.

Atlétika: füvön, betonon futva készült Szűcs Valdó Amerikában

Hazatérése után 13.63-as futással és győzelemmel nyitotta meg a szezont kiváló gátasunk, Szűcs Valdó, aki a hétvégi országos bajnokságon ismét összecsap a világbajnoki bronzérmes Baji Balázzsal.

Atlétika: Szűcs Valdó a Gyulai Memorialra időzíti csúcsformáját

A gátfutó Szűcs Valdó jó állapotban tért haza az Egyesült Államokból és a Gyulai Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra szeretne csúcsformába kerülni.

Atlétika: Nem érzem úgy, hogy bármi is hiányozna – Kerekes

A gátfutó Kerekes Gréta Belek helyett Debrecenben tréningezett, de igyekezett a legtöbbet kihozni belőle.

Kerekes Gréta a színház deszkái helyett választotta a futópályát

Noha vonzza a művészvilág, Kerekes Gréta aligha bánja, hogy a nagyszínpadok helyett grandiózus stadionokban lép fel. A Debreceni SC 27 éves Európai Játékok-bronzérmes, fedett pályás Európa-bajnoki 5. gátfutója lábbal gyors, kézzel ügyes, a zeneválasztásban pedig kissé régimódi – a Cintányéros cudar világ nemcsak a zuhany alatt szól jól, verseny előtt is felpörgeti.

NSO-tanóra: Baji Balázs rendhagyó biológiaórát tartott – videó

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját.

Tokió 2020: Baji Balázs aggódik a kvótaszerzés miatt

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó aggodalmát fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen megváltozott helyzetben miként lesz képes megszerezni a kvalifikációt a tokiói olimpiára, amelyet egyelőre az eredeti időpontban akarnak megrendezni.

Jógáznia is kötelező a magyar atlétika munkamániás új csillagának

Az Egyesült Államokban készülő magyar gátfutó, Szűcs Valdó élete eddigi legjobb fedett pályás idényét tudhatja maga mögött, nemzetközi szinten is fantasztikusnak számító eredményeket ért el. Megküzdött a sikerért, nagyon kemény két éven van túl – a Nemzeti Sportnak beszélt a betegségéről, a támaszairól, és arról, hogyan lett rengeteg munkával az álmodozó, de kitartó zalaegerszegi kissrácból magyar bajnok atléta.

Atlétika: Kerekes Gréta úgy érzi, túl van a nehezén

Élete legnehezebb fedett pályás szezonján van túl Kerekes Gréta, aki szerint akkor is talpon kell maradni, amikor nem megy annyira a szekér.

Atlétika: Baji Balázs szerint a szintteljesítés a nehezebb

Az egyéves kihagyás után visszatért Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó az olimpiai szint teljesítését nehezebbnek tartja, ugyanakkor úgy véli, világranglistáról könnyebben kijuthat a tokiói játékokra.

Atlétika: ez még nem a világvége – jön a fedett pályás ob

Kerekes Gréta eddig sorozatban négy fedett pályás országos bajnoki címet szerzett hatvan gáton, de az ötödikért váratóan hatalmasat kell küzdenie Kozák Lucával.

Atlétika: Jó esélyem van kijutni az olimpiára – Kozák Luca

A gátfutó Kozák Luca idén beállította országos csúcsát Torunban, és jó esélye van arra, hogy megszerezze első országos bajnoki címét fedett pályán.

Atlétika: Baji megkönnyezte a visszatérését – videó

Baji Balázs több mint egyéves kihagyás után, két műtéttel a háta mögött tért vissza a futópályára a BOK-csarnokban zajló nyílt fedett pályás versenyen. Világbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutónk a könnyeivel küszködve fogadta a gratulációkat a futama megnyerése után.

Tokió 2020: Kozák Luca nem tudja elképzelni, hogy ne jusson ki

Kozák Lucát, a 60 gát országos csúcstartóját csak egy hajszál választja el a 100 gát olimpiai kvalifikációs szintjétől, de a világranglistán is jól áll, így nem tudja elképzelni, hogy ne jusson ki a tokiói játékokra.