Hatvan éve dupláztak a brazilok, Pelé nélkül jutottak fel a csúcsra Chilében

A hetedik labdarúgó-vb-n másodszor tapsolhatott a világ címvédésnek, negyedszer nyert érmet a házigazda, Pelé nélkül mentek mennybe a végén a brazilok, és a minket leküzdő csehszlovákok a minket kiejtő szovjet játékvezetővel együtt eljutottak a fináléig.

Vb 2014: a brazil torna története egyetlen GIF-be sűrítve

32-en indultak, a végén egyetlen csapat maradt állva: a világbajnok. Aki esetleg egy barlangban töltötte volna az elmúlt egy hónapot, annak ajánlunk egy bámulatosan egyszerű és lényegre törő összefoglalót a brazíliai eseményekről.

Told a képed Brazíliába!

Sokan szeretnének a vb részesei lenni, és idén a Coca-Cola kampányával mindenkihez kicsit közelebb is kerülhet a labdarúgó-világbajnokság. Bárkinek a fotója megjelenhet a világ legnagyobb fotómozaikjából készült óriási zászlón, amit a torna nyitómeccse előtt terítenek ki a pályán.

Videó: könnygáz, teniszlabdák - álbalhé a futball-vb helyszínén

Francia rendőrök képezik ki brazil kollégáikat a jövő évi labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínén, Rio de Janeiróban. A könnygázzal, gumilövedékekkel, teniszlabdákkal (!) szimulált utcai harcot a videó tanúsága szerint felettébb vidám hangulatban vívták.

Videó: Pelé, Maradona, Cruyff - 30 év legszebb vb-góljai

Az alábbi, 20 perces összeállítás a labdarúgó-világbajnokságok történetének legszebb góljait mutatja be. A válogatás az 1970-es vb-től a 2010-es tornáig terjed. A videó természetesen szubjektív, de ezekre a gólokra – amelyek között Pelé, Maradona, Ronaldinho és Cruyff találatai is szerepelnek – csak csettinteni lehet.

Vb 2014: Brazília nem viselne el egy 1950-eshez hasonló kudarcot

Az ország sportminisztere szerint a brazil labdarúgó-válogatott nem járhat úgy a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon, mint az első, 1950-es brazíliai vb-n, amikor a döntőben kapott ki Uruguay legjobbjaitól.


Kézilabda Eb: Tudta-e?