Férfi kézi-vb: futballstadionban rendezik a stockholmi döntőt

 Lengyelország és Svédország rendezi közösen a 2023-as férfi kézilabda-világbajnokságot – írja az MTI.

Férfi kézi-vb: az IHF azonnali hatállyal felfüggesztette az egyiptomi szövetség elnökét

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsa azonnali hatállyal eltiltotta minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől az egyiptomi szakági szövetség elnökét, Hisám Naszrt, miután a januári, egyiptomi férfi világbajnokságon többször is súlyosan megszegte a koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket.

Férfi kézi-vb: „Az egyiptomi vébé megmutatta, minden lehetséges”

Lezárult az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság, amely kezdetben sok aggodalomra adott okot, de ahogy a világbajnok dánok kapusa, Niklas Landin megfogalmazta: jó, hogy megtartották.

Férfi kézi-vb: A nyomás áldás – az egyiptomi 5. hely nyomában

Férfi kézilabda-válogatottunk az ország kedvence lett. Az egyiptomi világbajnokságon sorozatban aratott öt győzelem és az 5. helyezés – előbbinél többre 1986-ban, utóbbinál jobbra 1997-ben futotta a vb-n –, a sporttörténeti értékű siker okairól és várható hatásairól kérdeztük Novák Andrást, a magyar szövetség, az MKSZ operatív igazgatóját.

Férfi kézilabda-vb: Landin a fiatalokat dicsérte, Mikkel Hansen büszke

Mint beszámoltunk róla, Dánia nagy csatában 26–24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében, így megvédte a címét. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a történteket.

Férfi kézi-vb: nincs magyar a torna álomcsapatában

Az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda-világbajnokság döntője alatt a nemzetközi szövetség (IHF) közzétette a torna álomcsapatát, amelyben a világbajnoki címüket megvédő dánokat kettő, a döntőben legyőzött svédeket három játékos képviseli, s a bronzérmes spanyolok és a negyedik helyen végző franciák egy-egy játékost adnak. Az MVP a két évvel ezelőtti vb-hez hasonlóan Mikkel Hansen lett. 

Férfi kézi-vb: Dánia lett a világbajnok Svédország legyőzésével

Dánia nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságot, miután nagy küzdelemben két góllal legyőzte Svédországot.

Dánia megvédte világbajnoki címét férfi kézilabdában!

Dánia nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságot, miután nagy küzdelemben kétgólos különbséggel legyőzte Svédországot. A dánok legutóbb négy évvel ezelőtt – 2017. január 22-én – veszítettek vb-mérkőzést, amikor Albertville-ben kikaptak a magyar válogatottól a nyolcaddöntőben.

Férfi kézi-vb: Spanyolország hattal győzött a bronzmeccsen

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság utolsó előtti mérkőzésén Spanyolország 35–29-re legyőzte Franciaországot, így megszerezte a bronzérmet. A találkozó legjobbjának a Veszprém spanyol kapusát, a 38 százalékos hatékonysággal védő, 16 védést bemutató Rodrigo Corralest választották.

Férfi kézi-vb: ez nem lehet szerencse – a dánok történelmet írhatnak

Svédország ellen felteheti a koronát teljesítményére a dán férfi kézilabda-válogatott, amely négy éve nem szenvedett vereséget világbajnokságon.

Férfi kézi-vb: Ehhez nyugodtan adhatjuk a nevünket – Gulyás István

Gulyás István, az egyiptomi világbajnokságot ötödik helyen záró férfiválogatottunk szövetségi kapitánya szerint a sportágban odafigyelnek, készülnek ránk – tényezővé váltunk a világ kézilabdatérképén

Férfi kézi-vb: Dánia végig vezetve nyert, megvédheti címét

Dánia végig vezetve, két góllal legyőzte az Eb-győztes Spanyolországot az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság elődöntőjében, így vasárnap megvédheti címét. A spanyolok az utolsó percben kiharcolhatták volna a hosszabbítást, de hibáztak.

Férfi kézi-vb: a svédek húsz év után játszhatnak újra döntőt

Svédország jutott be elsőként az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság döntőjébe, miután biztosan legyőzte a mieinket búcsúztató Franciaországot. Glenn Solberg együttese elképesztő hatékonysággal játszott, és húsz év után vívhat ismét vb-döntőt.

Férfi kézi-vb: ez a csapat határozottan jobb, mint egy éve – így láttuk a mieink szereplését

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság bebizonyította, hogy a magyar válogatott határozottan előrelépett az elmúlt évben, és még rengeteg lehetőség van benne.

Kézi-vb: a francia kapitány őrült forgatókönyvről beszélt, és a mieinket is dicsérte

A francia férfi kézilabda-válogatottnál is nehezen térnek magunkhoz a szerdai világbajnoki negyeddöntőt követően, amelyen a gallok hosszabbítás után győzték le a magyar csapatot. Guillaume Gille szövetségi kapitány elismerte a mieink teljesítményét, miközben két játékosa sérülést szenvedett a találkozón.

Férfi kézi-vb: a horvátok már meg is nevezték Cervar utódját

A Horvát Kézilabda-szövetség (HRS) igazgatótanácsa telefonos ülésén elfogadta Lino Cervar lemondását a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról, egyúttal döntött az utódjáról is, így a jövőben a legendás szakember eddigi segítője, Hrvoje Horvat vezeti a nemzeti csapatot.

Férfi kézi-vb: Ahogy küzdöttünk egymásért és Magyarországért, az biztató – Bánhidi

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros győztes Franciaországtól, így a mieink számára véget ért a torna. A találkozó után Bánhidi Bence, Lékai Máté és Gulyás István szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Férfi kézi-vb: Svédország és Spanyolország is elődöntős

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság szerda esti negyedöntőjében Svédország nagy különbségű, Spanyolország szorosabb győzelmet aratott. Előbbi Katart, utóbbi Norvégiát múlta felül.

Férfi kézi-vb: drámai meccsen búcsúztunk a tornától

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros vb-győztes Franciaországtól, így a mieink számára véget ért a torna.

Drámai búcsú a franciák ellen, 5. helyen zártuk a világbajnokságot

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros vb-győztes Franciaországtól, és az ötödik helyen zárta a tornát – ez az 1986-os ezüstérem és az 1997-es negyedik pozíció után minden idők harmadik legjobb vb-szereplése.