Tréningnacis Sarapova, Palvin Barbi, Görög Zita – a 2017-es szelepcsajok

Ismét eltelt egy év, és természetesen a komolyabb lélegzetvételű anyagok mellett ezúttal is kitérünk a könnyedebb tartalmakra év végi visszatekintésünk során. Ahogyan az utóbbi esztendőkben tettük (a 2013-as válogatás itt, a 2014-es itt, a 2015-ös, a 2016-os pedig itt), ismét meglestük, kik voltak a tizenkét hónap legszebb sportolónői, sportbarátnői/feleségei, -fanatikusai, esetleg televíziós személyiségei. Jöjjenek tehát az idei legnépszerűbb szelepcsajok, és ne feledjék, ez a lista ezúttal is az önök „szavazatai” (mire kattintottak a legtöbben) alapján állt össze, így az önök ízlését tükrözi!

Álomcsapat: őket választották be olvasóink 2017 tizenegyébe

December közepén szavazássorozatot hirdettünk a Facebookon, s arra kértük olvasóinkat, posztonként válasszák ki azokat a játékosokat, akiket 2017 álomcsapatában látnának. Több mint 60 ezer voks után megszületett a végeredmény, amelyet most megmutatunk. Köszönjük olvasóink együttműködését!

Családtörténet: múlt századi mesék a pauszpapírról

Töredezett, akadozó a kézírás, de szárnyalnak a szavak. Nyolcvan évvel ezelőtti történetek, emlékek kerülnek levélpapírra – egy kislány érzékelése apja felnőtt, komoly világából.

„Soha többé nem iszom Jägert!”; „Nekem román nem ellenfél...” – a legjobb nyilatkozatok

Babos Tímea elsírta magát az év végi sajtótájékoztatón, Hosszú Katinka a hazai közönség szeretetétől érzékenyült el a budapesti vizes vb-n. Kozma Dominik minket is megnevettetett a vegyes zónában, de a Millennium-csapat olimpiai bajnok vízilabdázói sem vették túl komolyra a figurát a masters-vb-n. Ivkovics Sztojan még énekelt is az NSO Tv kamerája előtt, miután a férfi kosárlabda-válogatott bejutott a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Ám nemcsak szem nem maradt szárazon hol a sírástól, hol a nevetéstől, hanem alkalomadtán a torok sem.    

A légiós már 1927-ben is tudta, mit kell mondania

Nem egészen másfél évvel a profizmus bevezetése után, 1927 decemberében még nem hemzsegtek a légiósok a magyar futballban. Öten voltak mindössze – és roppant elégedettek.

Labda a kántortól – karácsony Pásztor Józsefnél

A Békéscsaba csendes részén álló barátságos családi házában tölti az ünnepeket szeretteivel Pásztor József. Vele beszélgettünk.

Címke az emberen – tavasszal már meccselnek a siketek

Ifjabb Fekete László, az Újpest több mint három éve elhunyt szélvészgyors csatárának fia megálmodta, és létrehozta az Ezüstcipő Hallássérültek Focisuliját, amelynek immár hivatalosan is tizennyolc hallássérült gyerek a növendéke.

„Mennyből a Flóri” – amikor Aranylabda került a fa alá

Ritka, kegyelettel teli karácsony az, amikor egy ország együtt kap ajándékot. Velünk, magyarokkal legutóbb éppen fél évszázada azért megesett – 1967 decemberében Albert Flóriánnak ítélték oda az Aranylabdát. Így pontos, a Császár nem kapta, hanem megszolgálta az Európa legjobb labdarúgójának járó elismerést, amelyet aztán képletesen átadott, megosztott nagyjából minden tíz és száztíz év közötti férfi honfitársával.

Fárasztóbb az edzésnél – látogatóban a Szabó Zsolt, Horti Dóra házaspárnál

Becsöngetünk az új építésű zalaegerszegi társasházba. A kaputelefonra Józsi György neve van kiírva. Nem ér minket meglepetés, ugyanis a ZTE, a Győr és a Fradi korábbi középpályása helyett Szabó Zsolt, a Zalakerámia ZTE KK magyar válogatott kosárlabdázója nyit ajtót. A tágas bérleményben már vár minket a felesége, az elmúlt évtized egyik legjobb honi kosarasa, Horti Dóra, no meg a jelenleg négytagú család további két tagja: a két hónapos, elbűvölő apróság, Eszter – a névadási ötletbörze során Blanka és Bianka is versenyben volt – és Fasirt kutya, aki le sem tagadhatná nevét. Szeptemberben költöztek ide egy kisebb kertvárosi lakásból, amely a Kaposvári KK-nál kosárlabdázó Baki Gergely tulajdona.

„Életem legnagyobb bulija” – beszélgetés Böjte Csabával

Napjaink egyik legnépszerűbb papja, a munkájával árva gyermekek ezreinek életét szebbé tevő ferences szerzetes, Csaba testvér adott lapunknak karácsonyi, „sportos” interjút.

Mira mosolya – Karácsonyi mese Michelisz Norbertékkel

Michelisz Norbert gyermeke születésével újra „felfedezte magának” a karácsonyt. Mira valósággal „szerelmes” az édesapjába, s van egy különleges mosolya, amelyet kizárólag neki tartogat. Kedvence pedig a „leltározós” játék, amely során ők ketten végigjárják a lakás összes szobáját, s megnézik, minden a helyén van-e a szekrényekben, a szobákban, a tükörben...

Harmadszor, nélküle – Fülöp Mártonra emlékezünk

Több mint két éve, hogy elhunyt Fülöp Márton, korábbi 24-szeres válogatott kapus. 32 éves volt. Édesapjának legtöbbször fia mosolya jut eszébe, s ma már vallja: az élet – noha néha elviselhetetlenül könyörtelen – szép.


Kézilabda Eb: Tudta-e?