Eb 2020: „A fiam ebben nőtt fel, nem izgul” – Szalai Attilát nem félti édesapja

A magyar labdarúgó-válogatott védőjének, a török Fenerbahcéban légióskodó Szalai Attilának az édesapja, a korábban ugyancsak válogatott idősebb Szalai Attila már éppen készülődött a Puskás Arénához, amikor elértük telefonon, hogy egy kicsit beszéljen nekünk arról, mennyire izgulós típus a fia, hogyan készül a nagy meccsre, a portugálok elleni Eb-találkozóra.

Eb 2020: Szoboszlai helyettese mindenkit meg fog lepni – volt edzője szerint

A Ciprus és Írország elleni felkészülési mérkőzéseken a középpályán Schäfer András helyettesítette a sérülés miatt az Eb-keretből kimaradó Kalmár Zsolt, Szoboszlai Dominik kettőst, és Marco Rossi szövetségi kapitány a két meccs után elmondta, a 22 éves játékost késznek tartja arra, hogy az Európa-bajnokságon is kezdőként szerepeljen. A DAC középpályásáról Ez a csapatunk sorozatunkban Feczkó Tamást kérdeztük – Schäfer nála vált kezdőjátékossá az MTK-ban, de a legutóbb Diósgyőrben dolgozó edző másik két korábbi játékosáról, az ugyancsak a portugálok elleni Eb-nyitányra készülő Sigér Dávidról és Varga Kevinről is beszélt az NSO-nak.

Eb 2020: Michael Boris elmondta, hogyan nyerhetünk a németek ellen

A legutóbb az MTK-t irányító Michael Boris korábban dolgozott a magyar U19-es és az U21-es válogatottal is, az Eb-keretünkben több olyan játékos is szerepel, akiről már akkor azt gondolta, biztosan felnőttválogatott lesz. Róluk is esik szó a videónkban, ahogy azt is körbejárjuk, mi vezethet eredményre a németek ellen, mire alapozza, hogy Marco Rossi csapata meglepetést szerezhet a legnehezebbnek mondható F-csoportban. Ez a csapatunk!  – német szemmel.

Válogatott: Nego az első perctől tudta, fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon

„Elég későn jött az egyenlítő gól, talán a legtöbben már ki is kapcsolták otthon a tévéjüket, mert azt hitték, ez a meccs már eldőlt” – idézte fel Loic Nego, milyen gondolatok futottak át az agyán, miután a 88. percben betalált Izland ellen. Attól a pillanattól tudta, hogy fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon, ahogy megérkezett ide. Azt hitte, nehezebben fogadják a magyar válogatottnál, de meglepetésére nagyon könnyen ment a beilleszkedés. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!        

Válogatott: „Fiola már gyerekként is férfiasan játszott”

Fiola Attila lehet az első paksi nevelésű játékos, aki kétszer is pályára lép Európa-bajnokságon. Mint a Paksi FC utánpótlás-vezetőjétől, Péter Norberttől megtudtuk, ez többek közt annak is köszönhető, hogy Fiola már gyerekként sem ismert megalkuvást, győzni akarás jellemezte, mindig kész volt a munkára. Maga a játékos is úgy látja, hogy voltak nála tehetségesebbek, de a kitartása miatt jutott el idáig. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!

Így végezzük el a szögleteket, a szabadrúgásokat Szoboszlaiék nélkül

A magyar labdarúgó-válogatott Ciprus (1–0) és Írország (0–0) ellen játszotta az Európa-bajnokságra felkészítő találkozóit, melyeken az utóbbi időkhöz képest új helyzet állt elő. Ugyanis Kalmár Zsoltra és Szoboszlai Dominikra sem számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány, így kérdésessé vált, ki, illetve kik végzik el a szögleteket, szabadrúgásokat, melyek támadásban az egyik legfontosabb fegyverét jelentették eddig a csapatnak. Ez a csapatunk sorozatunkban állandó elemzőnk, Militár Iván videós elemzésében ezeket a játékhelyzeteket vizsgálta meg az elmúlt két meccs tapasztalatai alapján.

Rossi megtalálta a választ, ki kezd Szoboszlai és Kalmár helyett

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának, csapatrészenként bemutatóját a magyar válogatott középpályájával folytatjuk.

Eb 2020: Lipcsei bízik benne, a magyar válogatott megfogja Portugáliát

A labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter szerint a magyar válogatott mindenre képes, akár a portugálokat is megfoghatja az Európa-bajnokságon. A Ferencváros legendája szerint a telt ház óriási élmény lesz a Puskás Arénában.

Eb 2020: Rossi meg merte lépni… – Supka Attila a sikerek titkáról

Folytatjuk „Ez a csapatunk" cikksorozatunkat, melyben a héten kezdődő labdarúgó Eb előtt a magyar válogatott tagjai kerülnek fókuszba. Még az NB I-es idény közben járt az NSO Tv stábja Kisvárdán (a Ferencváros elleni mérkőzésen), ahol a találkozó után Supka Attilával (aki azóta már nem a várdaiak vezetőedzője) a közelgő Európa-bajnokságról beszélgettünk. A tréner kitért két korábbi játékosára, Holender Filipre és Gazdag Dánielre, beszélt az esélyekről is, illetve szóba került kollégája, Marco Rossi szövetségi kapitány titka is.

Válogatott: „Minél több Sigér Dávidra lenne szüksége a magyar futballnak”

Folytatjuk „Ez a csapatunk" cikksorozatunkat, melyben a héten kezdődő labdarúgó Eb előtt a magyar válogatott tagjai kerülnek fókuszba. Ezúttal Sigér Dáviddal foglalkozunk, aki a legutóbbi, 2016-os Európa-bajnokság idején, 25 évesen még az NB II-es Balmazújváros játékosa volt. Hogy azóta mi történt vele, jól tudjuk: három bajnoki cím a Ferencvárossal, Európa-liga- és Bajnokok Ligája-szereplés, s most készülhet a válogatottal a részben hazai rendezésű Eb-re. A középpályás 2017-ben Horváth Ferencnél lett stabil NB I-es labdarúgó. A tréner és a játékos is visszaemlékezett arra az időszakra – utóbbi még az ausztriai edzőtáborban azt is elárulta, szerinte minek köszönhetően jutott el ilyen magasságokba.

Válogatott: „Bennük volt plusz belső motiváció” – Hahn a 3. paksi Eb-résztvevő

Böde Dániel, Fiola Attila, Hahn János – három válogatott játékos, három Európa-bajnoki résztvevő, akiket a paksi utánpótlás nevelt ki a magyar futballnak. A Paksi FC utánpótlás vezetője, Péter Norbert mesélt arról az NSO Tv-nek, hogy mekkora büszkeség ez számukra, hiszen nem sok magyar klub mondhatja el magáról, hogy három játékost is ad Eb-re. A szakember szerint nagy titok nincs, ennek a három labdarúgónak már gyerekként is nagyobb volt a többieknél a belső motivációja.

Milinkovics-Szavics és Jovics még nem járt Eb-n – Nikolicsnak jön a második!

A Nemzeti Sport Online-on folytatjuk az Európa-bajnokságig tartó, „Ez a csapatunk” sorozatunkat, melyben az Eb-re készülő magyar válogatott tagjairól szóló elemzésekkel, portrékkal vezetjük fel a jövő héten kezdődő, részben hazai rendezésű tornát. Ezúttal, a nemzeti összetartozás napjához is kapcsolódva a vajdasági Zentról származó, 33 esztendősen a második Európa-bajnokságára készülő, 37-szeres magyar válogatott Nikolics Nemanja gyerekkorát, pályafutásának korai szakaszát elevenítjük fel.

A 45 fok és a teli rüszt – így lett Kleinheislerből igazi bombázó

A labdarúgó Európa-bajnoksághoz közeledve a Nemzeti Sport Online-on „Ez a csapatunk” jelszóval már naponta jelentkezünk olyan írásokkal, összeállításokkal, melyekben a magyar csapat, illetve a válogatott egy-egy játékosa van a fókuszban. Ennek keretében folytatjuk videós elemzéseink sorát. Állandó elemzőink közül ezúttal Militár Iván vizsgálta meg, hogyan és minek köszönhetően vált az Eszéken futballozó Kleinheisler László valódi nehéztüzérré az elmúlt idény során.