Emlékezés: Bicskei Bertalan és Lázár Bence előtt tisztelegtek

Nyolcadik alkalommal emlékeztek futballal a korábbi szövetségi kapitányra, Bicskei Bertalanra Vásárosnaményben.

Labdarúgás: 15 éves a Buzánszky-kupa

Tizenöt éves a Buzányszky Jenő labdarúgó Egyetem Kupa – az ország legnagyobb egyetemi tornáján az elmúlt másfél évtizedben mintegy 30 ezren léptek pályára. A jubileumi tornát a férfiaknál a Made In Italy, míg a nőknél a Solisun FC nyerte meg – olvasható a dehir.hu-n.

Emlékezés: Nyíregyházára került a Lázár Bence emléktorna vándorserlege

Pénteken Kecskeméten rendezték az idén februárban 26 éves korában elhunyt Lázár Bencére emlékezve a játékos nevét viselő I. Lázár Bence emléktornát. A 10 csapat részvételével rendezett eseményen szerepelt többek között Lázár két felnőtt klubja, az Újpest és a Nyíregyháza is, a torna utóbbi egyesület sikerét hozta.

Emlékezés: négy Dárdai egy csapatban a véméndi tornán

Dárdai Pál többek között három fiával alkotott közös csapata nyerte meg Véménden a tavaly december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál emlékére megrendezett futballtornát.

Gyász: Zavadszky Gáborra és Lázár Bencére emlékeznek

Csütörtökön és pénteken is tornákat rendeznek, Zavadszky Gáborra és Lázár Bencére emlékeznek. 

ZTE: legendára emlékeztek; Illés Béla ujját törte

Hétfőn rendezték Zalaegerszegen a Bolemányi János öregfiúk teremlabdarúgó-tornát, amelynek keretében a ZTE legendás kapusára, Bolemányi Jánosra emlékeztek.

Kosár: ismét Fűzy Ákos-Tapodi Péter emléktorna Győrben

Negyedik alkalommal rendezi meg a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapata a Fűzy Ákos-Tapodi Péter emléktornát szeptember 8. és 10. között, amellyel a 2013. szeptember 7-én buszbalesetben elhunyt vezetőedzőre és klubigazgatóra emlékeznek – jelentette be a klub társadalmi elnöke kedden sajtótájékoztatón Győrben.

Labdarúgás: a DVTK nyerte a II. Bánka-Rakaczki emléktornát

A DVTK szurkolói csoportjának csapata nyerte a II. Bánka-Rakaczki emléktornát a miskolci Generali Arénában. A viadalon 11 NB I-es klub szurkolói gárdája lépett parkettre kispályás torna keretében (a hiányzó gyirmóti drukkerek helyett a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatának szurkolói ugrottak be tizenkettedikként), illetve a programban megmérkőzött egymással a diósgyőri és az újpesti öregfiúk is.

Emlékezés: Novák Dezső-torna, harmadszor is Tapolcán

Február 4-én, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a 2014-ben elhunyt kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó, Novák Dezső nevét viselő utánpótlástornát a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Fehér Miklós Emléktorna: fontos célt szolgál az idei gála

Nyolcadik alkalommal rendezik meg szerdán a Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgálát, melynek bevételét koraszülöttek, illetve beteg újszülöttek mentésére fordítják.

Kézilabda: negyedszer tartottak emléktornát Érden

Vasárnap immár negyedik alkalommal rendezték meg az érdi Treff sportcentrumban a Nyitrai Tamás kézilabda emléktornát. A súlyos betegségben fiatalon elhunyt szakember tiszteletére megtartott négycsapatos tornát a Ráckeresztúr nyerte meg.

Jótékonyság: ismét Fehér Miklós emlékéért futballoznak

Hetedik alkalommal szervezi meg Peczár László, a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány elnöke a Fehér Miklós Emlékgálát öregfiúk-labdarúgócsapatok számára.

Emlékezés: U13-asok és öregfiúk a Novák Dezső-tornán

Február 21-én, szombaton első ízben rendeznek utánpótlás-labdarúgótornát a tavaly februárban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó, Novák Dezső emlékére. A helyszín a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnok.

Videó: hatalmas félpályás gól Fehéroroszországból

A Fehéroroszország–Belgium U18-as mérkőzést rendeztek Valentin Granatkin emléktorna keretein belül. A Dinamo Minszk 17 éves játékosa, Nikita Korsun bőven a saját térfeléről vette be az ellenfél kapuját, amivel csapatát vezetéshez juttatta. A beloruszok végül három góllal simán nyertek.