MotoGP: Iannone elvesztette a fellebbezést, négy évre eltiltották

Andrea Iannone doppingügye a lehető legrosszabbul végződött a számára. Az esetében adható legszigorúbb büntetést, azaz négyéves eltiltást kapott, ami MotoGP-s karrierje végét is jelenti.

MLSZ: két mérkőzésről eltiltották Tamás Krisztiánt

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a keddi ülésén kétmeccses eltiltással sújtotta az NB I-es Budapest Honvéd játékosát, Tamás Krisztiánt.

Súlyemelés: nyolc évre tiltották el az Eb-ezüstérmes Magát Krisztinát

A sportoló vesztét a tesztekkel máig igen nehezen kimutatható növekedési hormon okozta, a következmények ismeretében egyúttal megállapíthatjuk, másodszor sem hozott szerencsét neki az egyiptomi módszer... (A MACS először négy évre szóló eltiltást tüntetett fel a honlapján, később javította az elírást nyolcra.)

Ázsiai BL: féléves eltiltás diszkriminatív gesztusért – videó!

Issza Alekaszirt, az ázsiai Bajnokok Ligájában szereplő iráni Perszepolisz FC labdarúgóját fél évre eltiltották diszkriminatív gesztusa miatt.

Németország: öt meccsre eltiltották a szurkolót megrángató HSV-játékost

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) öt mérkőzésről eltiltotta, valamint 8000 eurós (mintegy 2.8 millió forintos) pénzbírságra ítélte a német másodosztályban szereplő Hamburger SV játékosát, Toni Leistnert, aki a Dynamo Dresden elleni kupamérkőzést (1–4) követően fizikailag bántalmazta az ellenfél egyik szurkolóját.

NB II: Priskin Tamás négy meccset kapott reklamálásért

Súlyos büntetést kapott az MLSZ fegyelmi bizottságától Priskin Tamás, az ETO csatára, akit négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtottak a játékvezető megsértése miatt.

Súlyemelés: doppingért négy évre eltiltottak egy amerikait

Doppingvétség miatt négyéves eltiltást kapott Tiffany Parlor amerikai súlyemelő az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) bejelentése szerint.

PSG: balhéja után két meccsről tiltották el Neymart

Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, amiért megütötte az Olympique Marseille spanyol légiósát, Álvaro Gonzálezt a vasárnapi rangadón. Ugyanakkor utóbbi ellen fegyelmi eljárás indul állítólagos rasszista megnyilvánulásai miatt.

MLB: verekedett az edző, húsz mérkőzésről eltiltották

Verekedés kirobbantásáért húsz mérkőzésre szóló eltiltást kapott Alex Cintron, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Houston Astros egyik edzője.

Atlétika: eltiltották a 800 m-es síkfutás kétszeres Eb-elsőjét

Az ukrán Natalija Krolt, a 800 méteres síkfutás kétszeres Európa-bajnokát húsz hónapra eltiltották doppingolás miatt.

FIFA: tíz évre eltiltották a bissau-guineai szövetség elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tíz évre eltiltotta Manual Nascimentót, a bissau-guineai szövetség elnökét.

Lazio: az ellenfelét megharapó játékos négymeccses eltiltása

Négy mérkőzésről eltiltották Patric Gabarrónt, a Lazio labdarúgóját.

Serie A: Skriniar három, Conte egy mérkőzésre szóló eltiltása

Az Internazionale labdarúgócsapatában szereplő Milan Skriniar három, míg Antonio Conte vezetőedző egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Serie A: istenkáromlás miatt tiltották el az edzőt és a játékost

Istenkáromlás miatt eltiltották a Fiorentina labdarúgócsapatát erősítő Martín Cácerest, valamint Giuseppe Iachini vezetőedzőt.

NB I: az MLSZ eltiltotta az ellenfelét torkon ragadó kapust

Egy mérkőzésre eltiltotta Tomás Kosickyt, a Debrecen kapusát a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Úszás: négy évre eltiltották a doppingoló argentint

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) doppingolás miatt négy évre eltiltotta Guillermo Bertola argentin úszót, és megfosztotta a tavalyi Pánamerikai Játékokon szerzett ezüstérmétől.

MLSZ: Kuttor Attilát két kupameccsről eltiltotta a szövetség

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn arról számolt be, hogy a Mezőkövesd vezetőedzőjét, Kuttor Attilát a következő két Magyar Kupa-mérkőzésről eltiltották.

Rg: négy évre eltiltották a doppingvizsgálatot ellenző edzőt

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) jóváhagyta Darja Tolkacseva ritmikus gimnasztika-edző négyéves eltiltását, négy tanítványát viszont nem büntette meg a doppingszabályok megsértése miatt.

Tokió 2020: mintegy 40 eltiltott atlétának kedvez a halasztás

A doppingvétség miatt eltiltott atléták közül körülbelül negyvennek kedvez, hogy jövő nyárra halasztották a tokiói olimpiát.

Oroszország: a koronavírusra hivatkozva kérik a WADA-tilalom feloldását

Az orosz sportminiszter szerint eljött az ideje, hogy a nemzetközi szervezetek, így mindenekelőtt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felhagyjon az Oroszországgal szembeni fellépéssel.