Atlétika: a kenyai kormány kéri, ne tiltsák el sportolóit

A kenyai kormány írásban kért felmentést sportolói várható eltiltása alól a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (WA), miután az utóbbi időben 63 versenyzője akadt fenn a doppingvizsgálatokon.

Dopping: Witold Bankát újraválasztották a WADA élén

További négy évre Witold Bankát választották a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnökévé.

Vb 2022: doppingvétség miatt cseréltek a szaúdiak

Fahad al-Muvallad kikerült a világbajnokságra készülő szaúdi labdarúgó-válogatott keretéből.

Atlétika: dopping miatt öt évre eltiltottak egy kenyai futót

Újabb kenyai hosszútávfutó bukott meg doppinggal: a sportág tisztaságára felügyelő testület (AIU) ezúttal Keneth Kiprop Renjut, az áprilisi prágai félmaraton győztesét tiltotta el a versenyzéstől öt évre.

Bob: három évre eltiltották az olimpiai bronzérmes kanadait

Doppingolás miatt három évre eltiltották a kanadai Christine de Bruint, aki februárban bronzérmet nyert a pekingi téli olimpián női egyes bobban.

Vb 2022 : egy hónappal a rajt előtt dopping miatt eltiltották az egyik Costa Rica-i védőt

Egy hónappal a katari világbajnokság rajtja előtt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pozitív doppingteszt miatt eltiltotta a Costa Rica-i válogatott védőjét, Orlando Galót.

WTA: Simona Halep pozitív doppingtesztet produkált a US Openen

Simona Halepet ideiglenesen eltiltották a US Openen produkált pozitív doppingtesztje miatt. A korábbi világelső a Twitteren adott ki közleményt, amelyben tagadja, hogy tudatosan juttatta volna a szervezetébe a Roxadustat nevű, vérszegénység elleni szert.

Atlétika: doppingolás miatt eltiltották a Rotterdam Marathon kétszeres kenyai győztesét

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete, az AIU hároméves eltiltást rótt ki a kenyai Marius Kipseremre.

RUSADA: idén a doppingoló oroszok negyede bukott meg meldoniummal

A 2022-ben doppinggal megbukott orosz sportolók csaknem negyede meldonium használatán vesztett rajta – írja az MTI.

Atlétika: doppingolás miatt három évre eltiltották az olimpiai döntőst

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó szervezete, az AIU három évre eltiltotta Kamalpreet Kaur indiai diszkoszvetőt.

Sakk: színes joghurt, árulás, mobiltelefon – a csalások rövid története

A világbajnok Magnus Carlsent legyőző Hans Niemann különleges, nem szakmai újításáról beszél a világ, ami miatt újra előtérbe került a nem megengedett eszközök használata a sportágban.

Atlétika: már a 39. kenyai atlétát tiltották el doppingvétség miatt

Az MTI közlése szerint újabb kenyai atlétát tiltottak el doppingvétség miatt – számolt be az insidethegames.biz a sportág tisztasága felett őrködő testület (AIU) legfrissebb döntését ismertetve.

WADA: két év múlva már tiltólistás lesz a tramadol

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2024-től felveszi a tramadol nevű fájdalomcsillapítót a sportolók számára tiltott szerek listájára, a kannabiszra vonatkozó tilalmat pedig fenntartja – közölte az MTI.

Röplabda: nyolc év után bukott meg doppinggal két orosz játékos

A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) mielőbbi fegyelmi döntését várja az orosz sportági szövetség (VFV) két korábbi válogatott férfijátékosának doppingügyében – számolt be róla az MTI.

Úszás: másfél évre eltiltották az olaszok olimpiai ezüstérmesét

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA 18 hónapra eltiltotta Santo Condorellit, az olaszok olimpiai ezüstérmes úszóját.

Dopping: marad a marihuána a tilalmi listán

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem tervezi a marihuána levételét a sportolók számára tiltott szerek listájáról – értesült a The Wall Street Journal.

Műkorcsolya: utolsó fázisába ért Valijeva doppingügye

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) tájékoztatása szerint a műkorcsolyázó Kamila Valijeva doppingügyének vizsgálata az utolsó fázisában tart.

Atlétika: a vb-címétől megfosztott oroszt ismét doppingvétség miatt büntették

Két évre eltiltották a versenyzéstől a korábban világ- és Európa-bajnoki érmeitől már megfosztott orosz gyaloglót, Alekszandr Ivanovot.

Multisport Eb, hegyikerékpár: pozitív doppingtesztje miatt nem indulhat az olimpiai ezüstérmes

Mathias Flückiger, a svájciak olimpiai ezüstérmes hegyikerékpárosa pozitív doppingtesztje miatt nem indulhat a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kontinensviadalon.

Dopping: 80 mérkőzésre tiltották el az MLB-sztárt

Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt nyolcvan mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Fernando Tatis Jr.-t.


Kézilabda Eb: Tudta-e?