Súlyemelés: doppinggyanú miatt felfüggesztették a kazahok olimpiai bajnokát

A doppingellenes szabályok megsértésével vádolják és felfüggesztették a versenyzési jogát Nijat Rahimovnak, a kazahok súlyemelő olimpiai bajnokának.

Dopping: fellebbez a börtönbüntetése ellen Mark Schmidt

Fellebbezést nyújt be több mint négy évre szóló börtönbüntetése ellen Mark Schmidt erfurti orvos, aki központi figurája volt annak a botránynak, amelyben nyolc nemzet 21 sportolóját gyanúsították vérdoppingolással.

Németország: börtönbüntetést kapott a doppingdoktor

Négy év 10 hónap börtönbüntetést kapott pénteken az egyik müncheni bíróságon Mark Schmidt erfurti orvos, aki központi figurája volt annak a botránynak, amelyben nyolc nemzet 21 sportolóját gyanúsították vérdoppingolással – írja az MTI.

Kerékpár: börtönbüntetést kapott a doppingoló osztrák olimpikon

Kétéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték rendszeresen elkövetett csalásért Stefan Denifl osztrák kerékpáros olimpikont.

Atlétika: doppingvétség miatt eltiltották az olimpiai ezüstérmest

Doppingvétség miatt átmenetileg felfüggesztette Luvo Manyonga olimpiai ezüstérmes, világbajnok távolugró versenyzési jogát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU).

Tenisz: top 30-as játékos bukott meg a doppingteszten

Pozitív doppingteszt miatt felfüggesztették a játékjogát Dajana Jasztremszkának, a női tenisz-világranglista 29. helyezettjének.

Dopping: bűncselekmény lesz a teljesítményfokozók használata Kínában

Kína bűncselekménnyé nyilvánítja a doppingolást március 1-jétől – jelentette a Hszinhua állami hírügynökség.

USADA: Ellison nem hibáztatható pozitív doppingtesztjéért

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA) szerint nem saját hibájából lett pozitív a doppingtesztje a férfi íjászok világranglistáját vezető Brady Ellisonnak.

Kazahsztán: eltiltották a futballválogatott csapatkapitányát

Doppingvétség miatt két évre eltiltották a kazah labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Baujrzsan Iszlamhant.

Úszás: a CAS köteles újra kivizsgálni Szun Jang doppingügyét

A svájci szövetségi bíróság új eljárásra kötelezte az olimpiai bajnok Szun Jang doppingügyében a nemzetközi Sportdöntőbíróságot (CAS).

Dopping: két pozitív eset a Salzburg labdarúgócsapatánál

A Red Bull Salzburg labdarúgócsapata – amelytől januárban távozik Szoboszlai Dominik – bejelentette, hogy két játékosának doppingtesztje pozitív eredményt hozott.

Dopping: a CAS elutasította a brazil olimpiai bajnok fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a fellebbezését, így érvényben maradt Rafaela Silva olimpiai és világbajnok brazil cselgáncsozó kétéves doppingeltiltása.

Dopping: Krasznojarszk nem lehet vb-házigazda

Az oroszországi Krasznojarszk nem rendezheti meg 2025-ben a szabad stílusú sízők és a hódeszkások világbajnokságát. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) közleményben tudatta döntését, amely egyenes következménye Oroszország múlt heti elmarasztalásának.

Súlyemelés: doppingolásért felfüggesztették a világbajnok orosz versenyzőt

Doppingolás miatt – egyelőre ideiglenesen – eltiltották a versenyzéstől az oroszok leghíresebb női súlyemelőjét, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Tatyjana Kasirinát.

Dopping: Magyarország 46. lett a WADA tavalyelőtti listáján

Oroszország került az élre a doppingolás 2018-as világranglistáján, megelőzve Olaszországot és Franciaországot, míg Magyarország a 46. a sorban – derült ki a  Magyar Antidopping Csoport (MACS) ismertetőjéből, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) részletes jelentése alapján készített a tavalyelőtti esztendőről – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

CAS: az oroszok semlegesként mehetnek az olimpiára és a vb-re

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) többek között a Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) karöltve úgy döntött, hogy Oroszország nem vehet részt a következő két olimpián és a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon. A sportolói kizárólag semlegesként lehetnek ott a versenyeken.

Kerékpár: négy év eltiltás a kolumbiaiak világbajnok pályabringásának

A sportág nemzetközi szövetségének (UCI) szerdai közlése szerint a 2018 februárjában keirinben vb-aranyérmes 29 éves bringást, Fabián Puertát amiatt szankcionálták, mert az azévi júniusi országos bajnokságon levett mintájában anabolikus szteroid jelenlétét mutatták ki.

WADA: világszerte emelkedett a doppingesetek száma

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) világszerte 1923 doppingesetet regisztrált 2018-ban – írja az MTI.

Szocsi 2014: újraelemzik a doppingminták több mint felét

Újraelemzik a 2014-es szocsi téli olimpián levett doppingmintákat a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) munkatársai, akik ezúttal felhasználják a legmodernebb technológiákat és eljárásokat – írja az MTI.

Kajak-kenu: négyéves eltiltást kapott a kétszeres ifjúsági világbajnok

Pozitív doppingtesztje miatt négy évre szóló eltiltást kapott Redl András, kétszeres ifjúsági világbajnok kajakos – számolt be a híről a Magyar Távirati Iroda.