Birkózás: eltiltották a doppingoló orosz olimpiai bajnokot

Hosszadalmas vizsgálati folyamatot lezárva az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) négy évre eltiltotta a versenyzéstől a szabadfogású birkózásban olimpiai bajnok Biljal Mahovot a doppingszabályok megsértése miatt – közölte az MTI.

Dopping: nem várható további enyhítés a kannabiszhasználat szabályozásában

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint kevés az esély rá, hogy tovább enyhíti a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a kannabiszhasználatra vonatkozó szabályokat – írja az MTI.

Evezés: nem versenyezhet az Eb-érmes orosz

Ivan Balangyin Európa-bajnoki érmes orosz evezős versenyzési jogát ideiglenesen felfüggesztették a doppingellenes szabályok megsértése miatt.

Tokió 2020: sikeres volt a FINA doppingellenes programja

Sikeresnek ítélte a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a tokiói olimpia előtti és alatti doppingellenes programját – írja az MTI.

Úszás: ejtették a doppingvádat az olimpiai bronzérmes ellen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszavonta doppingvádját Brenton Rickard ausztrál úszóval szemben, így az őt is felvonultató ausztrál 4x100 m-es férfiváltó megtarthatja a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmét.

Dopping: a WADA elvette az athéni laboratórium engedélyét

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a doppingellenőrzése vonatkozó nemzetközi előírások megsértése miatt visszavonta az athéni doppingellenőrző laboratórium akkreditációját.

Tokió 2020: egy bahreini maratoni futó doppingvétsége

A doppingellenes szabályok megsértése miatt felfüggesztették a bahreini maratoni futó, el-Hasszán el-Abbasszi versenyzési engedélyét.

Tokió 2020: húsz atlétát tiltottak el a részvételtől

Húsz atlétát, köztük tíz nigériait tiltottak el a tokiói olimpiától, mert nem teljesítették a doppingellenőrzési követelményeket.

Tokió 2020: atlétikában 3800 doppingtesztet végeztek el fél év alatt

A pénteken kezdődő tokiói olimpia előtti hat hónapban összesen 3800 doppingtesztet végeztek el atlétikában.

Oroszország: három labdarúgó eltiltása doppingvétség miatt

Doppingvétség miatt három orosz labdarúgót eltiltott a nemzetközi szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága hétfőn.

Tokió 2020: a brazil ólomsúlyú súlyemelő doppingolt, nem indulhat

Doppingolt a legismertebb brazil súlyemelő, a világbajnoki bronzérmes ólomsúlyú Fernando Reis, így kihagyni kényszerül a tokiói olimpiát.

Tokió 2020: doppingolt az olimpiai bajnok ukrán tornász

Dopping miatt lemarad a tokiói ötkarikás játékokról az ukránok olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásza, Oleg Vernyajev – tájékoztatott az MTI.

Tokió 2020: kannabisz miatt egyéniben biztos nem indul 100 m-en az amerikaiak új sztárja

Egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak Sha'Carri Richardsonnak, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárjának a mintájában, így ebben a számban biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián.

Tokió 2020: kannabisz miatt veszélyben a sprinter olimpiai indulása

Egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak Sha'Carri Richardsonnak, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárjának a mintájában, így valószínűleg nem lehet majd ott a tokiói olimpián.

Úszás: Szun Jang rajthoz állna a párizsi olimpián

A 2024-es párizsi olimpián ott szeretne lenni Szun Jang, minden idők legsikeresebb kínai úszója, akinek doppingvétség miatt kiszabott büntetését nyolcról négy év három hónapra mérsékelte kedden a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), de Tokióban nem állhat rajthoz – számolt be róla az MTI.

Úszás: döntött a CAS, Szun Jang lemarad az olimpiáról

Négy év, három hónap eltiltást kapott az ügyben újra eljáró nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS) a kínaiak sztárúszója, Szun Jang, aki így lemarad a július 23-án rajtoló tokiói olimpiáról.

Atlétika: tisztázták a doppingvádak alól a világbajnok Subenkovot

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU) doppingvétségében vétlennek minősítette Szergej Subenkovot, a 110 méteres gátfutás orosz világbajnokát.

Atlétika: doppingvétség miatt négy évre eltiltották a távolugró világbajnokot

Négy évre eltiltotta a világbajnok, olimpiai ezüstérmes távolugrót, Luvo Manyongát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU) – közölte az MTI.

Tokió 2020: a Román Súlyemelő-szövetség fellebezne az eltiltás ellen

A Román Súlyemelő-szövetség (FRH) elfogadja a sportági világszövetség (IWF) döntését, amely egy évre eltiltotta a szervezetet a doppingellenes szabályok súlyos megsértése miatt, ugyanakkor vizsgálja annak lehetőségét, hogy fellebbezést nyújtson be ellene – közölte pénteken Alexandru Padure, az FRH főtitkára.

Súlyemelés: doppingellenőrt akart vesztegetni az ukrán Európa-bajnok

Felfüggesztették versenyzési jogát Dmitrij Csumak háromszoros Európa-bajnok ukrán súlyemelőnek, és a fegyelmi vizsgálat idejére edzőjét is eltiltották, mivel megsértették a doppingellenes szabályokat – közölte az MTI.