Jégkorong: „Korai a döntés” – Vas János a vb törléséről

Sem a játékosok, sem a magyar szövetség nem számított rá, hogy november közepén törlik az idény világbajnokságait, de a negatívumok között találni pozitívumot is – ha nagyon keressük.

Jégkorong: több vb-t töröltek, köztük a divízió 1/A-t is

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Jégkorong: a férfiválogatott vb-jét is átszervezhetik

A divízió I/A világbajnokság lebonyolítását is befolyásolhatja a koronavírus-járvány Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára szerint, aki emellett arról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában, hogy az elhalasztott női vb miatt a magyar csapat programját át kell szervezni.

Jégkorong: jövőre Ljubljanában lesz a divíziós vb-nk

Jövő áprilisban Ljubljanában rendezik meg a jégkorong divízió 1/A világbajnokságot, amelyen Magyarország és a házigazda Szlovénia mellett Dél-Korea, Ausztria, Franciaország és Románia szerepel. Az A-csoportos vb-k helyszíneiről egészen 2025-ig döntöttek.

Hoki-vb: Litvánia legyőzte Dél-Koreát, a sarokba szorulunk?

Egyre rosszabbul alakulnak a dolgaink a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon, ugyanis a 4. forduló szombatra rendelt meccsei közül az elsőn Litvánia 2–1-re nyert Dél-Korea ellen, úgyhogy ha holnap Szlovénia ellen is győz, mi viszont nem előzzük meg pontszámban a házigazda Kazahsztán elleni meccsünk végeztével Szlovéniát, akkor kiesünk és jövőre a divízió 1/B-ben folytatjuk.

Hoki-vb: Szembesítettük a játékosokat a tényekkel – Majoross

A Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon négy forduló alatt háromszor veszítő, legutóbb Szlovéniától 6–0-ra kikapó magyar férfiválogatott igyekszik ocsúdni. A csapat szombat délben gyakorolt a Barisz Arena edzőpályáján, és főleg lélekben készül a házigazda és feljutásért hajtó Kazahsztán elleni vasárnapi záró mérkőzésre.

Hoki-vb: „Nem liheghetjük túl, hogy Kopitar játszik”

A Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon a magyar férfiválogatott csütörtökön Litvánia ellen megszerezte az első győzelmét, ma pedig az eddig nyeretlen Szlovéniával folytatja. Délnyugati szomszédunkat tétmérkőzésen még sosem győztük le, ráadásul nálunk nem játszhat a sérült Magosi Bálint és az eltiltott Hári János, nekik meg van egy világsztárjuk Anze Kopitar személyében. Mégsem tűnünk esélytelennek.

Hoki-vb: Dél-Korea ismét ötöt ütve győzött

Dél-Korea a mieink ellen is eredményre vezető taktikával, ismét ötöt ütve Szlovénia felett is győzedelmeskedett, így két forduló után két rendes játékidős győzelemmel, hat ponttal áll. A házigazda Kazahsztán csak holnap játszik Litvániával, viszont a magyar válogatott Fehéroroszország elleni rangadója ma 15.30-kor kezdődik, és élő szöveges közvetítésben követhető az NSO-n.

Hoki-vb: győzelmet ért az erős kazah rajt a rangadón

A Kazahsztánban zajló divízió 1/A-csoportos jégkorong-világbajnokság nyitó napjának rangadóján a házigazda válogatott 3–0-s első harmad után 3–2-es győzelmet aratott Szlovénia felett.

Jégkorong-vb: két újoncot avat a magyar válogatott – keret

Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.

Jégkorong: Kopitar visszatér a szlovén válogatott kispadjára

Három év kihagyás után ismét Matjaz Kopitar lett a magyarokkal azonos világbajnoki divízióban szereplő szlovén jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Ez már Sebők Balázs válogatottja – a hoki-vb értékelése

A magyar jégkorong-válogatott nem győzte le szombat este a rendes játékidőben Nagy-Britanniát, így a másodosztályban ragadt, de tényleg tizenöt másodpercen múlott, vagy sokkal többön és nagyon máson? Gyorselemzés, kérdésgyűjtemény és a válogatott egyéni értékelése a divízió 1/A-világbajnokság után.

Hoki-vb: Köszönjük, Olaszország! A britek ellen a feljutás a tét

Olaszország megtette a szívességet, hogy a torna csúcsrangadóján megverte Szlovéniát, így a magyar jégkorong-válogatottnak él az esélye a feljutásra: ehhez a budapesti divízió 1/A-világbajnokság záró mérkőzésén a rendes játékidőben kell győznünk Nagy-Britannia ellen.

Tizenöt másodperc alatt a mennyből a pokolba jutott a hokiválogatott

A magyar jégkorong-válogatott a szombati mérkőzések kedvező alakulásának köszönhetően az elitbe jutás esélyével lépett jégre a budapesti divízió 1/A-világbajnokság záró meccsén, és sokáig úgy tűnt, összejön a feljutás. Csakhogy az utolsó harmadban a britek kétgólos hátrányból egyenlítettek, ezzel ők jutottak fel az elitbe.

Hoki-vb: a bennmaradásunk már biztos – búcsúznak a lengyelek

A Papp László Budapest Sportarénában zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság ötödik, azaz utolsó fordulójában Kazahsztán 6–1-re legyőzte Lengyelországot. Ezzel eldőlt, hogy a lengyelek végeznek az utolsó, kiesést jelentő helyen, így a magyar válogatott biztosan bennmarad. Továbbá az is biztossá vált, hogy a mieink már csak abban az esetben juthatnak fel a világelitbe, ha három pontot szereznek a britek ellen és Szlovénia nem nyer a rendes játékidőben Olaszország ellen.

Hoki-vb: a szövetség közleményt adott ki székely zászló-ügyben

A Magyar Jégkorongszövetség közleményt adott ki arról, hogy engedélyezik-e a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon a székely zászló használatát.

Hoki-vb: Egyszerűbben kell hokiznunk, mert rossz a jég – Tolvanen

A Budapesten zajló divízió 1/A világbajnokság harmadik fordulójának záró mérkőzésén a magyar válogatott 4–1-re kikapott a meccs előtt még nyeretlen Szlovéniától, és a csoport utolsó helyére esett vissza. A találkozó után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen, a csapat legjobbjának választott kapusunk, Vay Ádám, valamint Galló Vilmos értékelte a mérkőzést.

Videó: együtt mulattak a magyarok a szlovénokkal

A szlovén jégkorong-válogatott szerdán 4–1-re legyőzte Magyarországot a divízió 1/A jégkorong-világbajnokság 3. fordulójában. A magyar és a szlovén szurkolók együtt mulattak a vb szurkolói falujában.

Hoki-vb: újabb meglepetés – a lengyeleket is legyőzték a britek

A Budapesten zajló divízió 1/A világbajnokság 3. fordulójában az újonc Nagy-Britannia fordulatos mérkőzésen 5–3-ra legyőzte Lengyelországot, ezzel megszerezte második győzelmét a tornán.

Hoki-vb: meglepetés – az olaszok Kazahsztánt, a britek a lengyeleket verték

A Budapesten zajló Divízió 1/A jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójának első két mérkőzésén egyaránt meglepetés született. Előbb az olasz válogatott győzte le 3–0-ra legyőzte Kazahsztánt – az itáliaiak Peter Hochkofler és Diego Kostner góljaival már szűk tíz perc után 2–0-ra vezettek, majd a második harmad elején Sean McMonagle is betalált –, majd a nap második meccsén Nagy-Britannia fordulatos mérkőzésen 5–3-ra verte Lengyelországot.