Videó: amikor Adrian Lewis a dobás pillanatában nem nézte a táblát

A kétszeres PDC-dartsvilágbajnok Adrian Lewisnak nem egy felejthetetlen pillanatot köszönhetnek a sportág rajongói. 20 évesen, 2005. december 30-án például úgy dobott 180-at Peter Manley ellen a világbajnokság negyeddöntőjében, hogy az utolsó nyilánál a dobás pillanatában nem is nézte a táblát. Elképesztő!

Bárány kígyóbőrben – Peter Wright második vb-címével elit társaságba került

Phil Taylor, John Part, Adrian Lewis, Gary Anderson, Michael van Gerwen. Hogy mi a közös ebben az öt kitűnő dartsjátékosban? Rajtuk kívül senki sem tudott egynél többször az első helyen végezni a PDC világbajnokságán. A lista 2022. január 3-án újabb névvel bővült: a skót Peter Wrightéval, aki a sikerekért hajlandó volt feladni kissé az önazonosságát is.

Darts-vb: Hihetetlen, hogy már másodjára emelhettem fel ezt a trófeát – Wright

Mint ismert, a skót Peter Wright nyerte meg a londoni PDC-dartsvilágbajnokság hétfői döntőjét, így pályafutása második vb-címét ünnepelhette. A finálét követően összegyűjtöttük a legérdekesebb statisztikákat és a főszereplők értékelését.

Darts-vb: Peter Wright legyőzte Michael Smitht, újra világbajnok!

A Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét egy év kihagyás után másodszor is a skót Peter Wright nyerte meg – ezúttal az angol Michael Smith ellen, miután az utolsó három szettet hozva 7:5-re diadalmaskodott.

Peter Wright szenzációs játékkal ismét világbajnok!

A londoni PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét a skót Peter Wright nyerte meg az angol Michael Smith ellen. A skót 5:4-es hátrányból az utolsó három szettet hozva 7:5-re diadalmaskodott.

Darts-vb: Smith először vagy Wright másodszor? – beharangozó

Az angol Michael Smith pályafutása során először, míg a skót Peter Wright a 2020-as sikere után másodszor arathat diadalt a PDC-dartsvilágbajnokságon – kettejük döntője hétfő este 21 órakor kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban.

Darts-vb: térdsérüléssel győzte le Peter Wright Andersont

Amint arról beszámoltunk, vasárnap este a Londonban zajló dartsvilágbajnokság elődöntőjében a skót Peter Wright szenzációs mérkőzésen múlta felül honfitársát, a kétszeres világbajnok Gary Andersont. A 2020-as tornát megnyerő Wright a hétfő esti döntőbe való bejutása után elárulta: nem volt teljesen egészséges az elődöntő során.

Darts-vb: Ez volt életem legjobb meccse – Wright

Ahogyan arról vasárnap éjszaka beszámoltunk, Peter Wright remek mérkőzésen 6:4-re nyert Gary Anderson ellen a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így a hétfő este 21 órakor kezdődő fináléban ő játszhat a trófeáért a James Wade-et legyőző Michael Smithszel szemben. A 2020-ban győztes skót történelmet írt a meccsen, és a pdc.tv-nek nyilatkozott utána.

Darts-vb: Wright óriási meccsen legyőzte Andersont, döntős

Peter Wright remek mérkőzésen 6:4-re legyőzte Gary Andersont vasárnap, a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így a hétfő este 21 órakor kezdődő fináléban ő játszhat a trófeáért Michael Smith ellen.

Darts-vb: Michael Smith jutott elsőként döntőbe!

Az angol Michael Smith magabiztos játékkal 6:3-ra legyőzte honfitársát, James Wade-et vasárnap, a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így elsőként kvalifikálta magát a hétfő esti fináléba, amelyben a 2020-ban bajnok Peter Wright lesz az ellenfele.

Darts-vb: „Csalás” – Price nagyon berágott az egyik nézőre

Ahogy beszámoltunk róla, Gerwyn Price szenzációs meccsen esett ki a londoni dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében, a címvédőt az angol Michael Smith búcsúztatta. A walesinek hagyományosan nincs könnyű dolga a közönséggel, és ez most sem történt másképp. Igaz, ezúttal csak egyetlen nézővel volt problémája.

Darts-vb: Price történelmi kilencnyilast dobott, de így is kiesett!

Elbúcsúzott a világbajnoki címvédő a 2022-es darts-vb mezőnyétől! Gerwyn Price ugyan kilencnyilast dobott, döntő szettben alulmaradt Michael Smithszel szemben. A másik esti negyeddöntőben szintén kilenc szett után lett meg a továbbjutó: a pocsék kiszállózással kezdő Peter Wright Callan Rydz ellen csikarta ki a győzelmet!

Darts-vb: Wade nullára nyerve, Anderson tanári játékkal elődöntős

James Wade és Gary Anderson is bejutott az elődöntőbe a Londonban zajló dartsvilágbajnokságon. Előbbi Mervyn Kinget egy nagyon sima, utóbbi Luke Humphriest valamivel szorosabb csatában győzte le.

Darts-vb: Ha buborékba akarnak zárni, én nem jövök – Wright

A dartsvilágbajnokság szombati negyeddöntőjére készülő Peter Wright szerint nem a buborék alkalmazása lenne a megfelelő protokoll a koronavírus elleni harcban. A világranglistán 2. skót leszögezte, ha a következő évben a PDC erre törekszik, ő visszalép a versenytől.

Darts-vb: Óriási hiba van a rendszerben, könnyű csalni – Van der Voort

Nem elég szigorú a dartsvilágbajnokságot szervező PDC koronavírus-protokollja, állítja Vincent van der Voort, aki elsőként lépett vissza az idei versenytől pozitív teszt miatt. A holland dartsos szerint nagyon könnyen csalhatnak a játékosok.

Darts-vb: Humphries óriási meccsen legyőzte Chris Dobeyt

Mervyn King, Callan Rydz és Luke Humphries nyolc közé jutásával zárult a PDC-dartsvilágbajnokság 13. versenynapjának délutáni programja.

Darts-vb: újabb holland játékos kapta el a koronavírust

Újabb (holland) játékos kapta el a koronavírust a londoni PDC-dartsvilágbajnokságon indulók közül: Danny Noppert a Ryan Searle-lel szemben elveszített harmadik fordulós meccse után adott pozitív tesztet.

Darts-vb: Michael Smith óriási meccsen verte Jonny Claytont

Gary Anderson 4:3-ra győzött Ian White ellen a PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában. A nyolcaddöntők is megkezdődtek, Gerwyn Price a papírformának megfelelően nyert Dirk van Duijvenbode ellen (4:1), míg Michael Smith Jonny Claytont búcsúztatta fantasztikus mérkőzésen (4:3).

Darts-vb: újabb koronavírus-eset, Chisnall is visszalépett

Vincent van der Voort és Michael van Gerwen után Dave Chisnall is kénytelen visszalépni a Londonban zajló dartsvilágbajnokságtól, mivel pozitív koronavírustesztet produkált – adta hírül a PDC.

Darts-vb: Mindenkit becsaphattam volna, de tükörbe szeretnék nézni – Van Gerwen

Ahogyan arról kedd este beszámoltunk, Michael van Gerwen visszalépett a PDC-dartsvilágbajnokságtól, mivel pozitív koronavírustesztet produkált. A háromszoros világbajnok nem titkolja, nagyon csalódott, mérges a történtek miatt, és az AD Sportwereldnek kemény kritikát fogalmazott meg a verseny szervezőivel kapcsolatban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?