Darts-vb: Yaya, Kolo és Phil Taylor is előkerül a karácsonyi reklámban – videó

Alig két hét múlva, december 15-én kezdődik a londoni Alexander Palace-ban a PDC 2023-as darts-világbajnoksága, amely immár évek óta az ünnepi időszak egyik leginkább felkapott sporteseménye. A sportág két ikonikus alakja, Russ „The Voice" Bray játékvezető és John McDonald helyszíni hangosbemondó és sportriporter elkészítette az vb idei hivatalos reklámját.  

Darts-vb: elkészült az első két forduló pontos menetrendje

Elkészült a December 15-én rajtoló PDC-dartsvilágbajnokság első két fordulójának pontos menetrendje. A legjobb 32 mezőnye a karácsonyi szünet előtt, december 23. éjjelén válik teljessé.

Darts-vb: Price és Van Barneveld már a 3. körben összefuthat – sorsolás

A PDC (Professional Darts Corporation) hétfő este elkészítette a 2023-as dartsvilágbajnokság sorsolását.

Darts: Van Gerwen kilencnyilassal nyerte a világbajnokok csatáját

Michael van Gerwen győzelmével ért véget a darts Players Championship Finals döntője Mineheadben. A háromszoros világbajnok holland az egyszeres világbajnok angol Rob Crosst győzte le – kilencnyilassal!

Darts: Van Gerwen és Anderson is továbbjutott Mineheadben

Hullottak a nagy nevek is a Players Championship Finals első fordulójában Mineheadben. Gerwyn Price, Michael Smith, Damon Heta és Nathan Aspinall is azonnal búcsúzott, míg Michael van Gerwen és Gary Anderson továbbjutott.

Darts: majdnem teljes a világbajnokság mezőnye

A hétfő esti sorsolás előtt majdhogynem teljessé vált a december 15-én kezdődő PDC dartsvilágbajnokság mezőnye, amelyben már csak négy hely kiadó.

Darts: megtört Michael Smith átka, televíziós döntőt nyert

Michael Smith nyerte meg a Grand Slam of Darts tornát Wolverhamptonban. Az angol a döntőben nagy fölénnyel verte honfitársát, Nathan Aspinallt.

Darts: meglepetés! Humphries kiejtette Van Gerwent a nyolc között

A Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Darts negyeddöntős szakaszának második napján az angol Nathan Aspinall 16–12-re legyőzte a skót Alan Soutart, míg az angol Luke Humphries meglepetésre 16–10-re nyert a holland Michael van Gerwen ellen, így mind a ketten bejutottak a torna elődöntőjébe, ahol egymás ellen csapnak össze. Michael Smith és Raymond van Barneveld már pénteken a legjobb négy közé jutott.

Darts: Van Barneveld legyőzte Price-t, elődöntős a Grand Prix-n

A Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Darts negyeddöntős szakaszának első napján Raymond van Barneveld óriási játékkal 16–13-ra legyőzte az első helyen kiemelt Gerwyn Price-t, míg Michael Smith döntő legben múlta felül Joe Cullent.

Darts: Rock kilencnyilast dobott, de Van Gerwen győzött – videó

A Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Darts nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján Michael van Gerwen a legszebb napjaira emlékeztető játékkal győzte le Josh Rockot, aki viszont kilencnyilas leget ért el a holland ellen.

Darts: nagy csatában jutott tovább Van Barneveld a Grand Slamen

Fordulatos mérkőzésen győzte le Raymond van Barneveld  az ausztrál Simon Whitlockot a wolverhamptoni Grand Slam of Darts szerdai nyolcaddöntőjében. A holland legenda mellett Michael Smith, Gerwyn Price és Joe Cullen is továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Darts: Van Gerwen csoportelső, Wright kiesett a Grand Slamen

Michael van Gerwen csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé a Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Dartson, ám meglepetésre a világbajnoki címvédő Peter Wright nem élte túl a csoportkört.

Darts: Raymond van Barneveld csoportelső a Grand Slamen

Raymond van Barneveld mind a három csoportmeccsét megnyerte Wolverhamptonban a Grand Slam of Dartson, így az A-kvartett első helyezettjeként jutott be a kieséses szakaszba, azaz a nyolcaddöntőbe.

Darts: kisorsolták a csoportokat a Grand Slamre

Szombattól jövő vasárnapig rendezik meg a PDC Grand Slam of Darts versenyét Wolverhamptonban. A verseny jellegzetessége, hogy nyolc négyes csoportban kezdik meg a küzdelmeket a szereplők, és az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe, amelytől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a viadal.

Darts: rosszat húzott a „honosított” PDC-vezérigazgató

A hazai dartsszövetség támogatásával lett magyar állampolgár a nemzetközi profi darts szervezet ügyvezetője, Matthew Porter, most segíthetné a magyar és az egész kelet- és közép-európai régió játékosait a fejlődésben, előrelépésben.

Darts Eb: Smith a bajnok, de nem Michael, hanem Ross!

Nagy meglepetéssel ért véget a darts Európa-bajnokság Dortmundban. A győzelmet az a Ross Smith szerezte meg, aki korábban még nem ért el az Eb-mezőnyhöz hasonló erősségű tornát.

Darts Eb: Chisnall ismét nagyot alkotott, mindkét Smith továbbjutott

Dortmundban a darts Európa-bajnokság nyolcaddöntőjét Michael Smith, Peter Wright, Dave Chisnall és Chris Dobey is sikerrel vette.

Darts Eb: Van Gerwen és Price is kiesett az első fordulóban

A dortmundi darts Európa-bajnokság 1. fordulójában több nagyágyú is búcsúzott. Michael van Gerwen és Gerwyn Price is korán csomagolhatott.

Darts: az Eb-vel kezdődik az év végi nagy versenyek sora

Az e heti darts Európa-bajnoksággal kezdetét veszi a PDC év végi nagy versenyeinek sora, amely decemberben a londoni világbajnoksággal zárul.

Darts: az utolsó ET-verseny után megvan az Eb-sorsolás

A hét végén Gibraltárban véget ért a PDC darts European Tour 13 versenyből álló alapszakasza, amelynek tizedik állomása a budapesti Hungarian Darts Trophy volt. A versenysorozat legjobb 32 dartsosa a hónap végén részt vesz a dortmundi Eurrópa-bajnoki döntőben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?