A Ferencváros helye Európában

Megkezdődnek a nemzetközi kupasorozatok csoportkörei, így érdemes átgondolni, hogy mit is hozott eddig az immár három klubtorna főtáblája, és hol van benne a zsinórban harmadszor csoportkörös Ferencváros helye.

Klubhűség, pénzhűség, trófeahűség

Lionel Messi Párizsba szerződéséről már mindent elmondtak-megírtak, amit lehet, de a visszajelzésekben időről időre felmerül ugyanaz a kérdés: mostantól végleg megszűnt a klubhűség fogalma, mindent felülírt a pénz?

Bezzegolimpia helyett vírusolimpia

Kezdődik a káoszolimpia? Ezzel a címmel indítottam 2016-ban a Rio de Janeiró-i játékokról szóló írásomat nem sokkal a megnyitó előtt, minden idők legproblémásabb olimpiájának nevezve azt – álmomban sem gondoltam volna, hogy az akkori gondokat ilyen mértékben felül lehet múlni.

Merre tovább, magyar futball? – 2. rész

Ezúttal azt vizsgálom, hogy rövid távon mit kell tenni a magyar labdarúgásban ahhoz, hogy kihasználjuk az Európa-bajnokságon megszerzett lendületet.

Merre tovább, magyar futball? – 1. rész

Lassan kezdjük újra normálisan nézni a világot a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése után, így fel kell tenni a kérdést: hogyan tovább?

A magyar futball újra szintet lépett

Természetesen eredetileg a labdarúgó Európa-bajnokság magyar vonatkozású gazdasági hatásairól akartam írni, de elég nehéz ilyenkor hideg fejjel elvonatkoztatni az élménytől.

A fiatal magyarok lesznek kelendőek az Eb-n

A 2016-os Európa-bajnokság előtt mindenki azt gondolta (én is), hogy egy jó Eb-szereplés megnyithatja az utat a magyar játékosok előtt a topligákba. Tévedtünk, és a héten kezdődő új Eb kapcsán éppen ezért óvatosabbnak kell lennünk.

Guardiola BL-átka – és a pénz

A szombati Bajnokok Ligája-döntő óta sokan sokféleképpen próbálják megmagyarázni, hogy miért nem sikerült még Pep Guardiolának megnyernie a sorozatot a Manchester City élén.

Futball Eb, korona, Szuperliga – nyilatkozatok

Újabb nyilatkozatok, természetesen a koronavírus és a Ferencváros BL-szereplés még mindig játszik, de pályára lépett a budapesti futball Európa-bajnokság és a Szuperliga is.

NB II: jön a magyar futball legdrágább fordulója

A labdarúgó NB II vasárnapi utolsó fordulójára nagyságrendekkel több izgalom jutott, mint az NB I-ére – amúgy is érdemes alaposabban szemügyre venni a másodosztályt, mert sokat elárul a magyar labdarúgás működéséről.

Miért tart előrébb a román U21-es válogatott és mi a Fradi titka?

A 2020–2021-es futballidény végéhez közeledve érdemes összegezni az évad fő tanulságait magyar szempontból. Ehhez a Ferencváros BL-csoportkörös szereplésének hátterét és a tavaszi U21-es Európa-bajnokság tapasztalatait vetettem össze. Paunoch Péter blogja – a játékosügynök szemével... 

Szuperliga: feltétel nélküli kapituláció, de nem a szurkolók miatt

Már vége is a Szuperliga-projektnek – jó időre el kell ásni ezt az ötletet.

Szuperligát blöffölnek a Bajnokok Ligájáért?

Bekopogott egy himalájai jeti az ablakomon az éjjel – csak hogy ott kezdjem ezt az írást, ahol a legutóbbi, európai szuperligáról szólót abbahagytam.

Korona, az olimpián innen és túl

Az triviális, hogy a koronavírus-járvány a sport minden szegletében komoly problémát okoz, de a globális sportpiramis különböző szintjein nyilván másképp és másképp jelentkezik.

Bardi, Diagne, Somália – az NB I után topligákban is bizonyítottak

Jelenlegi bejegyzésemben, a nem rég az angol élvonalbeli West Bromban, a Manchester United ellen gólt szerző Mbaye Diagne példája nyomán elevenítek fel olyan, Magyarországon korábban valóban erősítést jelentő légiósokat, akik az NB I után erősebb bajnokságban is helyt tudtak állni. Szeretnék rámutatni arra, hogy megfelelő előkészítő munka révén jóval több ilyen játékost is lehetne most már itthon szerződtetni, akik szakmailag, üzletileg és a magyar bajnokság későbbi, nemzetközi megítélése szempontjából is nyereséget jelenthetnének – a játékosügynök szemével, Paunoch Péter blogja. 

Barcelona: a stratégiából fakad a pénzügyi kockázat

Ha van pozitívuma az FC Barcelona pénzügyi problémáinak, akkor az kétségkívül az, hogy rámutat a futballgazdaság működésének olyan törvényszerűségeire, amelyek sokszor nem nyilvánvalóak a felszín alatt.

A 16 csapatos NB I Light

Újra felmerült a labdarúgó NB I létszámemelésének gondolata, ezúttal abból a nézőpontból, hogy ez segíthetne több lehetőséghez juttatni az utánpótláskorú magyar játékosokat a bajnokságban.

Messi és Ronaldo: a CRM-korszak alkonya

Mit lehet még erről a két emberről írni?! Egyáltalán, érdemes még írni róluk?

A NOB és a konzervativizmus

Bár jelenleg a legégetőbb kérdés az, hogy lesz-e, és ha igen, akkor milyen egészségvédelmi intézkedések mellett lesz olimpia Tokióban 2021 nyarán, a múlt héten már az is körvonalazódott, hogy milyen versenyszámokat láthatunk majd a japán fővárosban és az utána következő, párizsi játékokon.

Futball Eb: rendezők fent és lent

Először is, amit nem lehet elégszer ismételni: gratulálok és köszönöm a magyar labdarúgó-válogatott minden tagjának az Európa-bajnokságra való kijutást! Vessünk most egy pillantást az Eb végleges mezőnyére és a rendezők helyzetére is.