Keringenek az edzők

„Ugyanazok az edzők járnak körbe-körbe a csapatoknál, a bukott edzők tűnnek fel újra és újra egy másik klubban, mi értelme van így ennek?”

Egyszer már lemondtak róluk, de most bizonyítanak az NB I-ben!

Korábbi blogbejegyzéseimben rendszeresen foglalkoztam a játékosmegfigyeléssel, mint a modern labdarúgás egyik kulcsterülete. Most  olyan fogalmakkal szeretnék kicsit behatóbban foglalkozni gyaorlati példákon keresztülk, mint a tehetséggondozás, a játékosok menedzselése, karrierépítés. A játékosügynök szemével – Paunoch Péter blogja.

Nőnek a különbségek a nemzetközi kupákban

Megvan a 3×32 csapat, amelyek a három európai futballkupa főtábláján szerepelnek, lehet csemegézni a csoportsorsolásokat, és érdemes átnézni, hogyan alakítja az új rendszer az európai labdarúgás erőviszonyait.

A női futball ereje

Minket, magyarokat a labdarúgással kapcsolatban most elsősorban a kupacsapataink nemzetközi szereplése és a hétvégi NB I-es nyitány köt le, teljes joggal, de így sem lehet nem észrevenni azt a rendkívüli hangulatot, amely a hajrájába érő női Európa-bajnokságot körülveszi.

Abramovics szelleme az amerikai Chelsea-ben marad

Roman Abramovics távozásával kétségkívül véget ér egy korszak: nemcsak a Chelsea-nél, triviális módon, hanem egy kicsit az egész európai futballban is.

Ukrajna és téli olimpia – nyilatkozatok

Több mint fél év nyilatkozatai, középpontban a pekingi téli olimpiával és az orosz–ukrán háborúval.

Az UEFA elindítja a szuperligát

Nem lehet másként értelmezni a Bajnokok Ligája 2024-től érvényes átalakítását, mint az UEFA-nak azon erőfeszítését, hogy a topligák topklubjainak érdeke szerint faragja tovább a sorozatot, a saját berkein belül elégítve ki az Európai Szuperligáról álmodó csapatok vágyait.

Eljött a Manchester City ideje

Az újabb Bajnokok Ligája-döntő küszöbén áll a Manchester City, és bár már évek óta ők számítanak a fogadóirodáknál a sorozat mindenkori első számú esélyesének, mégis mondhatjuk, hogy a klub ezen a tavaszon jelentkezett csak be igazán a BL-trófeára.

Megroppanthatja a háború az orosz sportot

Felemás érzésekkel tudok csak arról írni, hogy hogyan hat az orosz–ukrán háború a sportéletre, hiszen egy ilyen helyzetben a sport csak másodlagos lehet az emberéletekhez és a lerombolt otthonokhoz, városokhoz képest. De mégis fontos ez a téma, és nem csak egy sportportál oldalain: a nemzetközi sportvilág reagált ugyanis talán a leggyorsabban és a legegységesebben a harcokra, gyakorlatilag egy-két nap leforgása alatt kiközösítve magából Oroszországot.

Lezárult a kínai PR-kampány

Természetesen tudom, hogy Pekingben most egy téli olimpia ért véget, de minden okunk megvan, hogy ezt az olimpiát egy újabb kínai PR-kampánynak tekintsük.

A belga futballcsoda és a fél világot átszövő piaci háló

Múlt héten a Nemzeti Sport is foglalkozott a belga Royale Union történetével, amely 1904 és 1935 között 11-szer nyert bajnokságot, de az 1973-as kiesése után egészen a jelenlegi idényig nem szerepelt a legmagasabb osztályban. Múlt nyáron azonban visszajutott, most pedig 10 pontos előnnyel, óriási meglepetésre vezeti is a pontvadászatot. Ügynöki szemmel, az ilyen futballcsodák láttán – amilyen korábban a Leicester bajnoki címe is volt Angliában, de a jelenlegi, illetve az elmúlt idényből is találunk hasonlókat Európában – mindig a háttér foglalkoztat. Az a folyamat, melynek köszönhetően egy klub ki tud emelkedni a „szürkeségből” és hirtelen meghatározó csapattá tud válni egy adott bajnokságban. Paunoch Péter blogja – a játékosügynök szemével.

Már megint a külföldiek jönnek

A héten kezdődik a labdarúgó NB I „tavaszi” idénye, a klubok javában szerződtetik az új játékosokat a téli átigazolási időszakban – jellemzően inkább külföldieket, szokás szerint.

Pénz + politika + FIFA = kétévenkénti vb

Jövőre ilyenkor éppen a katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit nézzük majd, hideg sör helyett forralt borral a kezünkben, és biztosak lehetünk benne, hogy olyasmit fogunk látni, amire többször már nem fog sor kerülni.

Az én megoldásom az öttusára

Sokan megszólaltak azóta, hogy a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) a lovaglás eltörléséről döntött, de a legtöbben nyilván nem a gazdasági hatékonyság, hanem a hagyományok felől közelítettek a témához. Nézzük most meg a másik oldalt is.

Zárt kapu = halálbüntetés

Szándékosan most írom ezt a bejegyzést, és nem akkor, amikor a magyar válogatott a zárt kapus büntetéseket kapta az UEFA-tól és a FIFA-tól – csak hogy kicsit mindenki le tudjon higgadni, és a megoldandó problémákra tudjon fókuszálni a felháborodás helyett.

A magyar válogatott legjobbjai már tinédzserként légiósnak álltak

Az augusztus végén záruló nyári átigazolási időszak statisztikái, a kevés külföldre szerződő magyar, a külföldről hazatérő fiatalok, illetve az aktuális magyar válogatott keret kapcsán húzom elő újra az örök témát: menni vagy maradni? Mit mutatnak a példák, mikor érdemes külföldre szerződni, érdemes-e egyáltalán, mit nyerhetnek, mit veszíthetnek a légiósnak állók, illetve mit nyerhet vagy mit veszíthet a magyar futball? A játékosügynök szemével – Paunoch Péter blogja.  

A Ferencváros helye Európában

Megkezdődnek a nemzetközi kupasorozatok csoportkörei, így érdemes átgondolni, hogy mit is hozott eddig az immár három klubtorna főtáblája, és hol van benne a zsinórban harmadszor csoportkörös Ferencváros helye.

Klubhűség, pénzhűség, trófeahűség

Lionel Messi Párizsba szerződéséről már mindent elmondtak-megírtak, amit lehet, de a visszajelzésekben időről időre felmerül ugyanaz a kérdés: mostantól végleg megszűnt a klubhűség fogalma, mindent felülírt a pénz?

Bezzegolimpia helyett vírusolimpia

Kezdődik a káoszolimpia? Ezzel a címmel indítottam 2016-ban a Rio de Janeiró-i játékokról szóló írásomat nem sokkal a megnyitó előtt, minden idők legproblémásabb olimpiájának nevezve azt – álmomban sem gondoltam volna, hogy az akkori gondokat ilyen mértékben felül lehet múlni.

Merre tovább, magyar futball? – 2. rész

Ezúttal azt vizsgálom, hogy rövid távon mit kell tenni a magyar labdarúgásban ahhoz, hogy kihasználjuk az Európa-bajnokságon megszerzett lendületet.


Kézilabda Eb: Tudta-e?