Birkózó ob: felavatták az új nemzeti birkózóakadémiát

Nem túl népes mezőnnyel és még annyira sem sok meglepetéssel, de végre éles versennyel, a szombati ob-val felavatták legjobbjaink az új nemzeti birkózóakadémiát.

Birkózás: több mint 200-an neveztek az országos bajnokságra

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően szombaton rögtön a legjelentősebb hazai versennyel, a felnőtt országos bajnoksággal kezdődik meg a birkózók – hagyományos – szezonja, a versenyt a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a KIMBA Sportcsarnokban rendezik meg.

Birkózó ob: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor nagy csata után bajnok

A papírformának megfelelően a 77 és a 87 kilogrammosok döntője hozta a legkiélezettebb csatákat a kötöttfogású birkózók budapesti országos bajnokságán, amelyen előbbi kategóriában Lévai Zoltán Szabó Lászlót, utóbbiban pedig Lőrincz Viktor Szilvássy Eriket verte meg egyaránt később szerzett ponttal.

Birkózó ob: öt Honvéd-arany szabadfogásban

Szigetszentmiklós adott otthont a 2019-es felnőtt női és szabadfogású országos bajnokságnak, amelyen összesen 120 birkózó próbált szerencsét. A résztvevők között olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzők is szerepeltek, hazánk első felnőtt női Európa-bajnoka, Barka Emese is rajthoz állt, s magabiztosan nyert az 59 kilósoknál. Az Eb-2. és -3. Németh Zsanett ujjsérülés miatt hiányzott a mezőnyből.

Birkózó ob: nagy meglepetések születtek a szabadfogású férfiaknál

Vasárnap lezajlott női és szabadfogású birkózók országos bajnoksága Soroksáron. A férfiaknál több meglepetés is született – 125 kilóban Csercsics Richárd legyőzte Eb-2. és -3., olimpikon szombathelyi klubtársát, Ligeti Dánielt, 97 kilóban pedig Fodor Tamás jobbnak bizonyult a válogatott Szmik Attilánál. Veréb István hozta a kötelezőt a 86 kg-osok között.

Birkózó ob: a két Lőrincz és Bácsi is aranyérmes, szokatlan súlycsoportokban

A tél végével és a tavasz beköszöntével a fantáziával együtt a hazai birkózóélet is megélénkül – mondhatnánk úgy is, ha február-március, akkor kötöttfogású országos bajnokság; a helyszín pedig ezúttal a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok, azaz ESMTK birkózópalotája volt szombaton.

Birkózás: Lőrincz klubérdekből egy súlycsoporttal feljebb indul

Március 4-én, szombaton az ESMTK otthonában, a Kruj Iván Sportcsarnokban (1202, Budapest, Mártírok útja 205.) lesz az idei kötöttfogású országos bajnokság. Tavaly 24 klub 87 versenyzője veselkedett neki a szakági ob-nak Miskolcon, most a nevezések alapján 28 egyesület 115 sportolója vetélkedik egymással a pesterzsébeti szőnyegeken.

Birkózás: Deák-Bárdos Mihály jubileumra készül az ob-n

Vasárnap fél tizenegykor kezdődik a felnőtt kötöttfogású országos egyéni bajnokság a Vasas edzőcsarnokában. Rajthoz áll a két friss Európa-bajnok is: Bácsi Péter a 80 kg-ban, Lőrincz Tamás pedig az igazi versenysúlyához képest két kategóriával feljebb, a 75 kg-ban. A mezőny legidősebb tagja, Deák-Bárdos Mihály a tizenötödik bajnoki címét szerezheti meg.

Birkózás, ob: Deák Bárdos 14. sikere vb-indulást ér

A 38 éves Deák Bárdos Mihály vasárnap megnyerte a 120 kg-osok küzdelmét a kötöttfogású birkózók Cegléden rendezett országos bajnokságán, s ezzel tulajdonképpen biztosította helyét a szeptemberi, budapesti világbajnokságon induló magyar csapatban.