A birkózás Ibrahimovica: kubai-olasz világverő virtuóz

Kubában a nagymamája nevelte, a hatalom elüldözte, erre ő meg sem állt Olaszországig, ahol szó szerint a nulláról épített fel mindent, s lett a sportág egyik legnagyobb sztárja. Frank Chamizo ma már a birkózóvilág „celebje”, a szőnyegen és azon kívül is igazi showman. Két vb-, négy Eb-cím és riói bronzérem után Tokióban végre olimpián is csúcsra érne – méghozzá legnagyobb riválisa ellen!

Birkózó Eb: érem nélkül zárt a szabadfogású válogatott

A honosított Kuramagomedov Murad révén egy ötödik hellyel, összességében érem nélkül zárt a magyar szabadfogású válogatott a római kontinensviadalon.

Birkózó Eb: Muszukajev ötödik, Kuramagomedov bronzmeccses

A római kontinensviadal utolsó előtti napján a 65 kg-osok bronzmérkőzésén Muszukajev Iszmail másodpercekkel a vége előtt veszítette el félig már megnyert érmét, míg Kuramagomedov Murad a 74 kilósok elődöntőjében szenvedett vereséget a kategória hazai sztárjától, Frank Chamizótól, így ő is a bronzért küzdhet vasárnap.

Birkózó Eb: Muszukajev bronzmeccses, Ligeti botrányos meccsen kapott ki

A vigaszágra kerülő Muszukajev Iszmail 8:4-es sikerének köszönhetően élete első Eb-érméért küzdhet meg a szombat esti programban, míg Nagy Mihály roppant izgalmasra sikeredett mérkőzés után jutott tovább a 86 kilósok között, majd kikapott a nyolcaddöntőben. Ligeti Dániel botrányos meccsen vereséget szenvedett, Kuramagomedov Murad viszont elődöntőbe jutott. 

Birkózó Eb: csalódást keltő teljesítmény honosítottjainktól

Pénteken a szabadfogásúak is megkezdték szereplésüket a római kontinensviadalon, a magyar színekben induló versenyzők sajnos nem éppen jól: Muszukajev Iszmail és Asarin Roman egyaránt második meccsén kapott ki, előbbi legalább a vigaszágon folytathatja, Olejnik Pavlo pedig egy vesztes meccs után kiesett.

Birkózó Eb: Muszukajev könnyed győzelemmel kezdett

A világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését és bejutott a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjébe a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Sastin és Sleisz is kikapott

Női szempontból nem alakul túl fényesen a római Európa-bajnokságunk: hölgyversenyzőink a két nap alatt összesen egyetlenegy meccset tudtak nyerni.

Birkózó Eb: Váncza István ötödik helyen végzett

Ifjú reménységünk a kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjában a vigaszágon a bronzmeccsig menetelt, ott azonban nagy csatában 7:5-re kikapott az Eb-bronzérmes Aszlanjantól. Kötöttfogású válogatottunk így két ezüst-, egy bronzéremmel és egy ötödik hellyel zárta a római kontinensviadalt.

Birkózó Eb: Galambos és Németh is kikapott az első meccsén

Csupán két mérkőzés jutott szerdán, a római birkózó Európa-bajnokság első női versenynapján érdekelt két magyarnak, Galambos Ramónának és Németh Zsanettnek, mert mind a ketten sima vereséget szenvedtek a nyolcaddöntőben.

Birkózó Eb: Váncza bronzmeccses, Szabó kiesett

Váncza István a vigaszágról továbbjutott, így szerda este a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén léphet szőnyegre a római birkózó Európa-bajnokságon. Szabó Lászlónak (82 kg) ugyanez nem sikerült.

Birkózó Eb: Lőrincz Viktor is ezüstérmet szerzett

Lőrincz Viktor ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor is ezüstérmes

Lévai Zoltán (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) is ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózók római Európa-bajnokságán.

Birkózó Eb: Torba Erik bronzérmes 63 kilogrammban

Torba Erik bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Váncza és Szabó vigaszágas, Fritsch és Szőke kiesett

A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szereplő Váncza István és a 82 kilós Szabó László vigaszágra került a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Váncza, Fritsch és Szőke sem jutott elődöntőbe

Váncza István, Fritsch Róbert és Szőke Alex is elveszítette negyeddöntőjét, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Váncza, Fritsch és Szőke negyeddöntős

Váncza István a második mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntős a római birkózó Európa-bajnokságon. Ugyancsak a legjobb nyolc közé jutott Fritsch Róbert és Szőke Alex.

Birkózó Eb: Váncza és Szabó győzelemmel kezdett

A kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjában Váncza István látványos fordítással, míg 82 kilóban Szabó László technikai tussal megnyerte első mérkőzését a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Torba Erik a bronzéremért mérkőzhet

A kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában Torba Erik sikerrel vette vigaszági mérkőzését, így bronzéremért mérkőzhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor döntőzhet kedden!

U23-as Európa-bajnokunk a korosztályos sikerek után a felnőttek között is elkezdte kimutatni foga fehérjét: az Európa-bajnokság nyitónapján ellentmondást nem tűrő birkózással menetelt be az olimpiai súlycsoportnak számító kötöttfogású 77 kg-osok fináléjába! A másik Honvéd-nagyágyú, a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok olimpiai reménységünk, Lőrincz Viktor is magabiztosan jutott be a keddi döntőbe a 87 kg-osok között a római kontinensviadal nyitó napján.

Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor elődöntős

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán és a 2017-ben Európa-bajnok Lőrincz Viktor a 87 kilósok között bejutott az elődöntőbe a római birkózó Európa-bajnokság hétfői nyitónapján, melyen a 63 kilós Torba Erik a nyolc között kikapott.