Birkózás: Veréb Istvánék visszatérhettek a válogatotthoz

Rendezték viszonyukat a szövetségi kapitánnyal és a magyar szövetséggel (MBSZ) azok a birkózók, akiket szeptemberben felfüggesztettek, így visszatérhettek a szabadfogású válogatotthoz és Ukrajnában már együtt készülnek társaikkal – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Birkózás: Sastin Marianna bronzérmes Kijevben

Az év első nagy nemzetközi versenyén Kijevben összesen közel hatszáz birkózó képviseltette magát a három szakágban, köztük magyarok is. A legtovább a 2013-as világbajnok, már tokiói olimpiai kvótás Sastin Marianna jutott, aki női 62 kilóban ugyan kikapott a vb-címvédő kirgiz Tinibekovától, de a vigaszágon szépen menetelve, algériai, lengyel és üzbég riválist magabiztosan verve bronzérmet szerzett.

Gyász: elhunyt a magyar birkózás legendás alakja, Kruj Iván

Életének 87. évében elhunyt Kruj Iván, a Ferencváros egykori birkózója, majd edzője, vezetőedzője, szakosztályvezetője, a szabadfogású válogatott volt edzője, az ESMTK újjáalapításának egyik motorja, aranysípos versenybíró, a magyar birkózás legendás alakja – számolt be róla a Magyar Birkózószövetség hivatalos honlapja.

Birkózás: „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb”

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb” – mondta Lőrincz Tamás.

Doppingügy: gyanúba keveredett az észtek kétszeres vb-győztes birkózója

Doppinggyanúba keveredett Heiki Nabi, az észtek olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok birkózója, akinek versenyzői engedélyét emiatt felfüggesztették – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Birkózás: négy arany, egy ezüst, négy bronz a magyar mérleg Tatán

Tizennyolc ország közel százötven versenyzője részvételével rendezett a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) nemzetközi kötöttfogású versenyt a tatai edzőtáborban.

Birkózás: 97 kilogrammban háziversenyen át vezet az út Tokióba

A hétvégén nemzetközi kötöttfogású birkózó edzőtábor veszi kezdetét Tatán, ahol szombaton, „felvezetésként” 140 indulót felvonultató rangos versenyt rendeznek, melyen eldől, ki indulhat 97 kilogrammban március közepén a budapesti európai olimpiai kvalifikációs viadalon – írja az MTI.

Birkózás: Antal Dániel ezüstérmes a Lengyel Kupán

Antal Dániel ezüstérmet szerzett a szabadfogású birkózók 70 kilogrammos kategóriájában a sziléziai Milicz városában rendezett Lengyel Kupán – olvasható a magyar sportági szövetség hírlevelében.

Birkózás: Belgrádé a 2022-es, Oroszországé a 2023-as vb

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) megváltoztatta a 2022-es világbajnokság helyszínét az Oroszországgal szemben fennálló szankciók miatt, viszont a 2023-as vb-t odaítélte neki.

Birkózás: Szép befejezés lenne, ha éremmel térnénk haza Tokióból – Lőrincz Tamás

Online sajtótájékoztatót tartott a Magyar Birkózószövetség, melynek egyik központi témája volt, hogy a szervezet idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából többek között díszközgyűlést fognak tartani, illetve készül egy négyrészes dokumentumfilm a magyar birkózás történetéről, de lesz egy hagyományteremtő korosztályos csapatverseny is a határon túli sportolók meghívásával.

Birkózás: sűrű éve lesz a 100 éves szövetségnek

A koronavírus-járvány miatt a vártnál is intenzívebb éve lesz a magyar birkózósportnak, mivel a szövetség (MBSZ) 2021-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját, egyúttal olimpiai kvalifikációs versenyt rendez, a sportolókra pedig olimpia, Európa-bajnokság és világbajnokság is vár.

Gyász: elhunyt Csatári József, olimpiai bronzérmes birkózó

Gyászol a magyar birkózócsalád: türelemmel viselt, hosszú betegség után életének 78. évében elhunyt a kétszeres olimpiai bronz-, valamint kétszeres vb- és Eb-ezüstérmes Csatári József.

Birkózás: Barka Emese már Budapesten biztosítaná olimpiai indulását

Az Európa-bajnok Barka Emese a birkózók márciusi budapesti európai kvalifikációs viadalán szeretné megszerezni a kvótát a tokiói olimpiára.

Birkózás: 84 növendékkel indul a munka a Kozma István Akadémián

Áprilisban kezdődik meg a munka a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA), melyre első körben 84 fiatal sportoló nyert felvételt – írja az MTI.

Képzelt remények – mire mentek volna a magyar sportolók az 1920-as olimpián?

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben lett volna reális éremesélye a magyar résztvevőknek az 1920-as antwerpeni olimpián – már ha a mieinket is meghívják a játékokra. Megpróbáltuk száz év távlatából visszafejteni az erőviszonyokat a korabeli sajtó és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumot igazgató Szabó Lajos történész segítségével. De arra is igyekeztünk választ adni, hogy mire lett volna képes a magyar válogatott azon az olimpiai futballtornán, ha nem szorítja ki a játékból a világháborús veszteseket sújtó sportpolitika? A korabeli erőviszonyokat és az átalakuló magyar csapat esélyeit Dénes Tamás futballtörténésszel elemeztük.

Birkózás: részben módosult a 2021-es versenynaptár

A nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó testülete, a büró részben módosította a birkózók 2021-re tervezett versenynaptárát – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

Birkózás: magyar ezüst a belgrádi vk pénteki napján

A döntőben elmaradt a várt parádé, Muszukajev Iszmail az elrontott végjáték után nagy különbségű, 9:1-es vereséget szenvedett, így Haji Aliyev elődöntőbeli skalpja mellé ezüstérmet szerzett a belgrádi vk-n.

Birkózás: Muszukajev Iszmail döntőbe jutott a vk-versenyen

Összesen öt szabadfogású birkózó képviselte a magyar színeket a Belgrádban zajló egyéni világkupa csütörtöki versenynapján, amelyen Muszukajev Iszmail a 65 kilósok döntőjéig menetelt – derült ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Birkózó-vk: Kuramagomedov a bronzéremért küzdhet

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad a vigaszágról kvalifikálta magát a bronzmérkőzésre, a 70 kilogrammos Antal Dániel viszont kiesett csütörtökön a birkózók belgrádi világkupa-viadalán.