Az első magyar, aki nemzetközi sportági szövetséget vezetett

A magyar bokszot és birkózást újraélesztő, a Nemzetközi Nehézatlétikai Szövetséget a NOB-bal elismertető Tatich Péterről furcsa mód még nem született összefoglaló anyag. Most igazságot szolgáltatunk a bölcs ítélőtáblai bírónak.

Sportpolitika: újra a csepelieké az ország egyik legeredményesebb klubja

Csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Grouptól – tájékoztatta Németh Szilárd csütörtökön az MTI-t.

Birkózás: senkinek nem jó a jelenlegi helyzet – Veréb István

Veréb István világbajnoki bronzérmes birkózó szerint a magyar szabadfogásban senkinek sem jó az, hogy őt és öt társát felfüggesztették a válogatottnál.

Birkózás: világbajnokság helyett világkupa lesz Belgrádban

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) legfőbb döntéshozó szerve, a büró keddi online ülésén úgy döntött, hogy december 12. és 20. között Belgrádban megrendezi idei fő viadalát, de nem világbajnokság, hanem egyéni világkupa néven – derült ki a magyar szövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírleveléből.

Birkózó-vb: a háromszoros világbajnok német nem indul Belgrádban

A németek háromszoros világbajnoka, Frank Stäbler biztosan nem indul a decemberre tervezett belgrádi birkózó-vb-n. A 31 éves sportoló kedden a német hírügynökségnek mondta el, hogy három hete elkapta a koronavírust, és ugyan jól érzi magát, a napokban végzett állapotfelmérő tesztje kiábrándító eredményt hozott.

Birkózás: kedden döntenek a világbajnokság megrendezéséről

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezérkara kedden határoz arról, hogy megtartják-e Belgrádban a december közepére tervezett világbajnokságot.

Birkózás: Barka ezüst-, Szél bronzérmes Varsóban

A birkózás megpróbál kitörni a járvány szorításából, ennek jeleként november elején töredékes mezőnnyel, jelentős egészségügyi intézkedések közepette Varsóban mindhárom fogásnem számára rendeznek nemzetközi viadalokat – számolt be a Magyar Birkózószövetség.

Birkózás: Ligeti második, Mester ötödik lett Varsóban

Dacára a világjárványnak, Varsóban mindhárom fogásnem számára rendeznek nemzetközi versenyeket – áll a Magyar Birkózószövetség hírlevelében.

Birkózás: pénteken dől el, lesz-e vb decemberben

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) vezérkara pénteken határoz arról, hogy megtartják-e Belgrádban a december közepére tervezett világbajnokságot.

Bajnokok reggelije: Mindent a birkózásnak köszönhetek, még a feleségemet is – Lőrincz Tamás

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó, Lőrincz Tamás volt a vendégünk.

Birkózás: jelen állás szerint lesz vb decemberben

A nemzetközi szövetség jelenlegi álláspontja szerint lesz felnőtt-világbajnokság decemberben Belgrádban, ami így igencsak feszítetté teszi az olimpia előtti menetrendet.

Birkózás: megrendezik decemberben a belgrádi vb-t

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hétfőn megerősítette, hogy december 12. és 20. között megrendezik Belgrádban a világbajnokságot.

Birkózás: Példaképek kellenek – interjú Növényi Norberttel

Kortalan küzdősportikonunk, Növényi Norbert anno még a vécéajtóra is felírta, hogy olimpiai bajnok lesz, most a sportág és az utánpótlás jövőjében bízik.    

Ünnepség: felavatták a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát

Nagyszerű létesítmény, illusztris társaság, méltó ünnepség. Valahogy így lehetne jellemezni a vadonatúj Kozma István Magyar Birkózóakadémia (KIMBA) olimpiai arcképcsarnokának hétfői ünnepélyes avatását.

Birkózás: „Azt hittem, csak egy rossz vicc” – Barka a halasztásról

A szombati ob-t megelőzően januárban versenyzett legutóbb az Eb-t címvédőként kihagyó Barka Emese, akit ugyancsak kínoz a bizonytalanság, de megkérdőjelezi, lenne-e értelme egy zárt kapus olimpiának.

Birkózó ob: felavatták az új nemzeti birkózóakadémiát

Nem túl népes mezőnnyel és még annyira sem sok meglepetéssel, de végre éles versennyel, a szombati ob-val felavatták legjobbjaink az új nemzeti birkózóakadémiát.

Birkózás: több mint 200-an neveztek az országos bajnokságra

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően szombaton rögtön a legjelentősebb hazai versennyel, a felnőtt országos bajnoksággal kezdődik meg a birkózók – hagyományos – szezonja, a versenyt a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a KIMBA Sportcsarnokban rendezik meg.

Birkózás: törölték az U23-as vb-t, a felnőtteké még tervben van

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) törölte a novemberre tervezett U23-as világbajnokságot, a decemberre kiírt felnőtt-vb-t ugyanakkor egyelőre még nem vette ki a versenynaptárból.

Birkózás: tízezer török előtt meglengette a magyar zászlót

Öt világbajnoki döntőben lépett szőnyegre, először rögtön a legendás Karelin ellen, a nagy győzelem azonban a 2001-es isztambuli Eb-n jött össze neki, tízezer dühös török előtt. Részt vett négy olimpián, és majdnem az ötödikre is kijutott Deák-Bárdos Mihály, aki a kötöttfogású birkózásban bő másfél évtizeden át volt a nehézsúly meghatározó alakja. Manapság Miskolcon a Fidesz önkormányzati képviselője, de a sportágától sem szakadt el. Fábik Tibor (Magyar Nemzet) interjúja.