Barca: milliós bírságot kap a klub Messi emlékezése miatt

A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.

Spanyolország: dobverőt dobott a buszhoz, 1.5 milliót fizet

A bíróság ötezer euróra, vagyis több mint másfél millió forintra büntetett egy 28 éves Numancia-drukkert, aki februárban egy dobverővel betörte az Osasuna-szurkolókat szállító autóbusz szélvédőjét.

Labdarúgás: az EU 12.5 millió euróra büntette a Nike-t

Labdarúgáshoz köthető ajándéktárgyak határokon túlnyúló árusításának blokkolásáért 12.5 millió euróra büntette az Európai Unió a Nike amerikai sportszergyártó-vállalatot.

Anglia: Beckham megint lebukott, és most nem is úszta meg

Szereti a drága és szép autókat David Beckham, rendszeresen lehet egy 100 ezer font (csaknem 37 millió forint) értékű Bentley volánja mögött látni.

Ausztria: 31 milliós pénzbírságot kapott a Rapid Wien

Szurkolói rendbontás miatt szektorbezárásra és 100 ezer euróra (31.2 millió forint) megbüntette a Rapid Wien labdarúgóklubot az osztrák liga.

US Open: kizárták a bírónőt is megsértő olaszt

Fabio Fogninit sportszerűtlen magatartásért kizárták a New Yorkban zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokságon.

Profi boksz: megbírságolták az ellenfelét asztallal megdobó Chisorát

A szerdai napon „bútorasztalosnak” felcsapó – ellenfelére, Dillian Whyte-ra a sajtótájékoztatón asztalt hajító – nehézsúlyú Dereck Chisorát 25 ezer fontra bírságolta meg a brit profi bokszot felügyelő testület, illetve két évre bevonták a bunyós versenyzői engedélyét is, ám ezt az ítéletet felfüggesztették.

FIFA: a Barca, az Atlético és a Real után a spanyol szövetséget is megbüntették

A Real Madrid és az Atlético Madrid után a spanyol szövetséget is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Németország: felfújható lila malac a 3. ligában? 6.3 millió!

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságba (Bundesliga 2.) feljutó Dynamo Dresden 20 ezer euró, átszámítva 6.3 millió forint büntetést kapott – egy felfújható lila malac miatt.

MLSZ: repült a söröspohár, 100 ezret fizet az Újpest

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) kedden az alábbi határozatokat közölte:

Serie A: nincs több bírság és szektorbezárás a fanok miatt?

Lapértesülések szerint az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) úgy határozott, hogy a jövőben nem osztanak büntetést a kluboknak azért, ha szurkolóik „területi diszkriminációnak” adnak hangot énekeikben.