Atlétika: új program segíti a magyar sportolókat a 2023-as budapesti vb-re

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Mégsem lett futballcsillag az olimpiák rocksztárjából

A két éve visszavonuló nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok, világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. Befejező részünkben a riói olimpia és a londoni világbajnokság eseményeit idézzük fel.

A jó és a rossz küzdelme – egy különleges rivalizálás története

A két éve visszavonuló nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok, világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. A hatodik részben a 2013-as moszkvai és a 2015-ös pekingi világbajnokságon történteket idézzük fel.

Nem nézegeti az olimpiai és vb-aranyait, többször el is hagyta őket

A két éve visszavonuló nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok, világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. A negyedik részben a 2009-es berlini világbajnokság eseményeit elevenítjük fel.

Atlétika: Debrecen megrendezné a 2023-as világbajnokságot

Ha Budapesten nem épül meg, Debrecen befogadná a Magyar Innováció Házát, és megrendezné a 2023. évi atlétikai világbajnokságot is – erről szóló szándéknyilatkozatot fogadott el csütörtökön a város közgyűlése.

Atlétika: a nemzet sportolói is kiállnak a budapesti vb mellett

A nemzet sportolói is kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése mellett. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez veszélybe sodorhatja a budapesti vb-rendezést. A Schmitt Pál által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Atlétika: Pars Krisztián is megszólalt a 2023-as budapesti vb kapcsán

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja mellett szintén támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság rendezését London olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián, aki Facebookon azt írta, sokáig volt az a sportoló, aki a magyar atlétika fölé tarthatott védőhálót eredményeivel, és úgy érzi, most neki is meg kell szólalnia az ügyben.

Sportpolitika: Kézilabdacsarnok? Igen! Atlétikastadion? Talán!

Közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, miután utóbbi Orbán Viktor miniszterelnök meghívására részt vett a szerdai kormányülésen – írja az MTI.  A miniszter beszámolója szerint Karácsony világossá tette, hogy a folyamatban lévő legfontosabb beruházások közül melyek azok, amelyeket támogat, és melyeket nem. Gulyás előbbiek között említette a Budapest Honvéd FC számára épülő Bozsik József Stadion befejezését. A kézilabda multicsarnok megépítését szintén támogatja Karácsony, míg az atlétikai stadionról a november végi Fővárosi Közgyűlést követően tud állást foglalni a főpolgármester – ismertette a miniszter, majd hozzátette, a kormány nem kíván a főpolgármester és a kerületek vezetőinek támogatása nélkül fejlesztéseket végezni.

Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja (MOBK) támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez pedig veszélybe sodorhatja a vb-rendezést. A MOBK Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Atlétikai vb: a legtöbb arany az Egyesült Államoké – éremtábla

Szeptember 27. és október 6. között rendezték meg Katar fővárosában, Dohában a 17. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. A legtöbb érmet (29) és aranyérmet (14) az Egyesült Államok sportolói nyerték. Magyarország egy érmet szerzett: a kalapácsvető Halász Bence bronzérmes lett.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth a 9., grenadai győzelem a gerelydöntőben

Rivasz-Tóth Norbert első magyar gerelyhajítóként jutott atlétikai világbajnokságon döntőbe, ahol végül az első három sorozat után kiszorult az első nyolcból, így nem folytathatta a szereplést, a 9. helyen végzett. Rivasz-Tóth elsőre 79.43 métert dobott, s az ötödik helyen állt, ám a következő két kísérlete során nem tudott javítani, a többiek viszont igen, így kicsúszott a „kisdöntőbe” jutó első nyolcból.

Atlétikai vb: Kozák hiába futotta idei legjobbját, a 13. helyen zárt

A Dohában zajló atlétikai világbajnokságon Kozák Luca a női 100 méter első elődöntőjében az ötödik helyen végzett, miután 12.87-et futott, ami az idei legjobb eredménye, és egyetlen századdal maradt csak el egyéni legjobbjától. A döntőbe ezzel biztosan nem jutott be, a legjobb nyolc közé ugyanis a három előfutam első két helyezettje, valamint a két legjobb nem továbbjutó idő birtokosa kerül tovább.

Atlétikai vb: elképesztő bénázás a kínai váltótól a 4x100-as döntőben – videó

A Dohában zajló atlétikai világbajnokság szombati versenynapján a kínai női váltó elképesztő bénázást mutatott be a 4x100 méteres váltófutás döntőjében. Az utolsó váltás nem sikerült, ezért visszakocogtak a váltózónába, a csere azonban ott sem jött össze teljesen szabályosan, így hiába értek be több mint 20 másodperccel a győztes jamaicai négyes mögött a nyolcadik helyen, végül kizárták őket.

Atlétikai vb: emberségből jeles! Célba segítette ellenfelét

A dohai atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján szívmelengető sportszerűségre láthattunk példát: a bissau-guineai Braima Suncar Dabó a saját versenyét feláldozva a célba segítette a teljesen kimerült arubai Jonathan Busbyt, aki így be tudta fejezni az 5000 méteres síkfutást.

Atlétikai-vb: a kenyaiak két legjobb 5000-es futója nem lesz ott Dohában

A doppingellenes szabályok megsértése miatt nem indulhat a pénteken kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon a kenyaiak két legjobb 5000 méteres futója.

Megszabadulna a béklyótól a gátak fölött repülő debreceni szépség

A többszörös magyar bajnok gátfutó a minszki Európai Játékokon szerzett bronzával begyűjtötte nemzetközi versenyen nyert első érmét. Kerekes Gréta későn kezdett el atletizálni, életének 26 éve tele volt kacskaringókkal, de egyik kitérőt sem bánja. Úgy véli, ezeknek köszönhetően vált erős egyéniséggé.

Futball-vb, atlétika-vb, kézilabda-vb – nyilatkozatok

Még a nyári futball-vb-ről is maradt nyilatkozat, és persze azóta egészen frissek is vannak.

Atlétika: Ha keményen dolgozunk, elég idő lesz a szervezésre – Fürjes

Ha keményen dolgozunk, négy és fél év elég lesz – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezésével kapcsolatban.

Atlétika: a magyar kormány garanciát vállal a budapesti vb-rendezésre

A magyar kormány pénzügyi garanciát vállal a 2023-as atlétikai vb esetleges budapesti megrendezésére. A sportág hazai szövetségének (MASZ) csütörtöki híre szerint a rendezési költségeket biztosító kormánygaranciát a kandidálóknak november 1-ig kell bemutatniuk a nemzetközi szövetségnek (IAAF), amely december 4-én határoz az öt év múlva esedékes világverseny rendezőjéről.

Atlétika: rendezzünk világbajnokságot? – szavazás

Rendezzen atlétikai világbajnokságot Magyarország, vagy pénzkidobás lenne az egész? Szavazzon, kommenteljen, mondja el véleményét!