Atlétika: Nem tíz napról szól – interjú Deutsch Péterrel

Deutsch Péter, a 2023-as budapesti világbajnokság előkészületeit összehangoló, az eseményt lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint itt az alkalom, hogy az őt megillető helyre emeljük a sportágat itthon.

Atlétika: új program segíti a magyar sportolókat a 2023-as budapesti vb-re

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Sportpolitika: Kifizetődőnek tűnik a magyar út – Coe

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke Budapestre látogatott a Nemzetközi Sportújságírók Szövetségének 83. kongresszusára. Ez alkalomból exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, de megtette ezt a Sport TV-nek is – most utóbbit szemlézzük.

Atlétika: átadták Zuglóban az MTK új fedett centrumát

Az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában kedden délelőtt átadták a klub közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumát.

Atlétika: „A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése befektetés a jövőbe”

Connie Henry korábbi brit válogatott hármasugró, az idei WSLA-díj egyik kitüntetettje a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán elmondta: az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe.

Atlétika: A legnagyszerűbb vb-t rendezzük meg – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

Atlétikai vb: Ferencváros feltételeit kormányhatározatba foglalták

Stadion helyett olyan szabadidő- és tömegsportközpont jön létre Ferencvárosban, amely alkalmas nagy sportrendezvények megtartására is – mondta Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Atlétikai vb: a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban, és kötelezte minisztereit e javaslatok maradéktalan végrehajtására – tájékoztatta a Miniszterelnökség szerdán közleményben az MTI-t.

Atlétika: korábban kezdődik a budapesti vb; új sorozatban a Gyulai Memorial

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) megváltoztatta a 2023-ra tervezett budapesti világbajnokság időpontját.

Atlétika: Budapest három díszpolgára is kiállt az atlétikai vb mellett

Budapest három díszpolgára, Miklósa Erika, Kemény Dénes és Merkely Béla közös nyilatkozatban álltak ki a budapesti atlétikai vb megrendezése és a dél-pesti terület rehabilitációja mellett:

Atlétika: Csepel támogatja a 2023-as vb megrendezését

A csepeli önkormányzat támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését – döntött a XXI. kerületi képviselő-testület hétfőn.

Atlétika: előremutató tárgyalások a MASZ és a főpolgármester között

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ült Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében Gyulai Miklós elnök, valamint Gyulai Márton és Deutsch Péter, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság körül kialakult helyzetről beszéljenek.

Atlétika: Csepel polgármestere kiáll a világbajnokság mellett

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés is.

Atlétikai vb: Minden sportágnak jár egy otthon – Juhász Roland

Minden sportágnak jár egy otthon – jelentette ki Juhász Roland 95-szörös válogatott labdarúgó a 2023-as világbajnokságra tervezendő atlétikai stadionról.

Év Sportolója Gála: Tarlós István ígéretet tett Carl Lewisnak – videó

A 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik sztárvendége, a kilencszeres olimpia bajnok amerikai sprinter, Carl Lewis Tarlós István főpolgármesterrel együtt adta át a legjobb férfi sportolónak járó elismerést. A legendás atléta egy kéréssel is fordult Tarlóshoz, aki ígéretet tett neki, hogy a 2023-as budapesti vébére hajóval érkezhet a stadionhoz.

Atlétika: miénk lesz a világbajnokság! – Budapest jó eséllyel pályázik

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tavaly úgy döntött, szakít a hagyományokkal, és a 2023-as világbajnokságot már nem az addig hagyományos módon ítéli oda egy-egy városnak. Ezentúl nem a szokásos módon kell pályázni, majd egy hosszú procedúra végén bejelentik a győztest, hanem a szervezet maga keres partnereket, hogy közös munkával teremtsék meg a rendezés feltételeit, és a megfelelő minősítések után egyetlen város marad.