Videó: felrobbantották a toronyházat, ide épül az atlétikai stadion

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Atlétikai Stadion építésével összefüggésben az illetékesek arról döntöttek, hogy robbantásos módszerrel lebontják a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházát, amely azon a területen állt, amelyen a 2023. évi atlétikai világbajnokságra megépülő Nemzeti Atlétikai Központ áll majd. Az épületet december 10-én látványos detonáció kíséretében tették a földdel egyenlővé.

Atlétika: elindult a budapesti vb-stadion építése, toronyházat robbantanak

Elindult a Budapesti Atlétikai Stadion építése. A projektben a VITUKI eddig ipari területenként ismert telepének és Duna-parti területének rehabilitációja, valamint a főváros számára egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg – közölte a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházási ügynökség szerdán az MTI-vel.

Bagyula István: Bubka rúdja az enyémhez képest inkább villanyoszlopnak tűnt

Bagyula István csaknem három évtizede tartja a rúdugrás magyar csúcsát, ennyi idő alatt 592 centis rekordja közelébe sem ért senki, és valószínűleg jó ideig nem is fog. Úgy érzi, sokkal többet is kihozhatott volna a pályafutásából, de a körülmények szinte sohasem voltak ideálisak – szerinte egyetlen olyan szezonja akadt, amelyben ki tudta hozni magából azt, ami benne volt.

Atlétika: új program segíti a magyar sportolókat a 2023-as budapesti vb-re

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Atlétika: 11 hónappal elhalasztják a jövő évi szabadtéri vb-t

A következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot 2022. július 15. és 24. között rendezik az Oregon állambeli Eugene-ban.

Sportpolitika: Kifizetődőnek tűnik a magyar út – Coe

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke Budapestre látogatott a Nemzetközi Sportújságírók Szövetségének 83. kongresszusára. Ez alkalomból exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, de megtette ezt a Sport TV-nek is – most utóbbit szemlézzük.

Atlétika: veszélyben-e az idei vb a koronavírus miatt?

Kevesebb mint ötven nap választ el bennünket a fedett pályás atlétikai világbajnokságtól (március 13–15.), a nemzetközi szövetség honlapján zajlik a visszaszámlálás. A verseny kijelölt helyszíne a kínai Nanking, s mivel a világ legnépesebb országa a koronavírussal harcol, a nemzetközi sajtó pedzegetni kezdte: veszélybe kerülhet a vb megrendezése. Ami biztos: egyelőre nincs publikus vészforgatókönyv, a helyszín továbbra is Nanking.

Atlétika: minden akadály elhárult a 2023-as budapesti vb megrendezése elől

A magyar kormány határozatba foglalta, hogy elfogadja a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, így az utolsó akadály is elhárult a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése elől.

Atlétika: egy lépés hiányzik, de valószínű, hogy Budapesten lesz a 2023-as vb

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa elfogadta a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, és ha december 31-ig erről megszületik a kormányhatározat is, akkor minden akadály elhárul a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése elől.

Atlétika: „A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése befektetés a jövőbe”

Connie Henry korábbi brit válogatott hármasugró, az idei WSLA-díj egyik kitüntetettje a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán elmondta: az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe.

Edzője a négyszázat erőltette, Bolt kötötte magát a száz méterhez

A két éve visszavonuló világcsúcstartó, nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. A harmadik részben többek között bemutatjuk tökéletes pekingi egy hetét.

Atlétika: A legnagyszerűbb vb-t rendezzük meg – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

Atlétikai vb: a magyar szövetség szerint a sport győzött

„Az atlétika győzött” – reagált a magyar sportági szövetség (MASZ) a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésére, amellyel a testület – feltételekkel – támogatását adta a 2023-as budapesti világbajnokság rendezéséhez.

Atlétikai vb: a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban, és kötelezte minisztereit e javaslatok maradéktalan végrehajtására – tájékoztatta a Miniszterelnökség szerdán közleményben az MTI-t.

Atlétika: a kormány úgy tekinti, eldőlt, Budapesten megrendezhető a vb

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-vel.

Atlétikai vb: Karácsony feltételekhez köti a támogatását

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

Atlétikai vb: Coe levélben kéri Magyarországot a mielőbbi döntésre

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke levélben fordult a budapesti rendezésről készült nemzetközi szerződést aláíró magyar felekhez, azaz a magyar szövetséghez (MASZ) és a magyar kormányhoz, amiben jelezte, november végéig választ vár a 2023-as világbajnoksággal kapcsolatban.

Atlétika: korábban kezdődik a budapesti vb; új sorozatban a Gyulai Memorial

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) megváltoztatta a 2023-ra tervezett budapesti világbajnokság időpontját.

Atlétikai vb: feltételekhez köti a támogatást a ferencvárosi polgármester

Feltételekhez kötötte a 2023-as atlétikai világbajnokságra tervezett stadion megépítését Baranyi Krisztina.

Atlétika: a paraatléták is kiállnak a budapesti vb mellett

A magyar paraatléta-válogatott tagjai és a csapat mellett dolgozó sportszakemberek kiállnak a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett. Az alábbiakban a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldalán megjelent közleményt olvashatják.