Atlétika: több mint 450-en indulnak hétvégi ob-n Debrecenben

Negyven versenyszámban több mint 450-en jelezték indulásukat a hétvégén rendezendő 126. atlétikai országos bajnokságon Debrecenben.

Atlétika: tisztázták a doppingvádak alól a világbajnok Subenkovot

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU) doppingvétségében vétlennek minősítette Szergej Subenkovot, a 110 méteres gátfutás orosz világbajnokát.

Tokió 2020: ötödik alkalommal jutott ki olimpiára Allyson Felix

Allyson Felix megszerezte az olimpiai kvótát, így ötödik alkalommal szerepelhet olimpián, ráadásul most már mint anya vesz részt a játékokon.

Atlétika: új egyéni csúccsal 2. lett Madridban Tóth Lili Anna

A nemzetközi szövetség ezüst sorozatába tartozó madridi atlétikai versenyen Tóth Lili Anna és Szűcs Valdó második lett, míg a hasonló besorolású chorzówi viadalon Gyurátz Réka a harmadik helyen zárt.

Tokió 2020: Richardson nyerte női 100 méteren az amerikai válogatót

A jövő nagy sprinterreménységének tartott Sha'Carri Richardson megnyerte a női 100 méteres versenyszámot az amerikai atlétikai válogató második, szombati napján.

Atlétika: megdőlt a férfi súlylökés 31 éves világcsúcsa

Ryan Crouser 23.37 méteres teljesítményével megdöntötte a férfi súlylökés 31 éves világcsúcsát az amerikai atlétikai válogató első, pénteki napján – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Atlétika: a döntő szép lenne Mártontól Tokióban

A szülés után visszatérő súlylökő Márton Anita a terveknek megfelelően halad a felkészülésben, de Tokióig már csak két versenyen indul.

Atlétika: ismét közel futottak a legendás világcsúcshoz

Holtversenyben minden idők második legjobb idejét futotta női 100 méteren a nigériai Blessing Okagbare.

Atlétika: Szögi István is utazik a csapat Eb-re Bulgáriába

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában.

Tokió 2020: Felkapaszkodtam a ranglétrán – Krizsán Xénia

A hétpróbázó Krizsán Xénia az olimpiáig már csak néhány vesenyszámban áll rajthoz az országos bajnokságon, teljes erőbedobással Tokióra készül.

Tokió 2020: Baji Balázs a kvalifikáció határán táncol

Baji Balázs fut – az eredmények és az olimpiai kvalifikáció után. Súlyos sérüléséből felálló világbajnoki bronzérmes gátasunk a maradás és a tokiói kijutás mezsgyéjén „billeg”; két ezüst kategóriájú world tour versenyen, a kettő között az országos bajnokságon kellene megváltania a repülőjegyét.

Atlétika: Bartha-Kéri nyerte meg Kladnóban a 800 métert

Bartha-Kéri Bianka versenycsúccsal győzött 800 méteren kedden a kladnói nemzetközi atlétikai viadalon. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Bartha-Kéri 2:01.77 perccel ért célba.

Atlétika: Firenze legmagasabb szintű kitüntetését kapta meg Coe

Negyven évvel a 800 méteren felállított világcsúcsa után Firenze városának legmagasabb szintű kitüntetését vehette át Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó.

Atlétika: Baji harmadik lett 110 méter gáton Marseille-ben

Baji Balázs a harmadik helyen végzett 110 méter gáton a Marseille-ben rendezett nemzetközi atlétikai versenyen, szerdán.

Atlétika: Gidey világcsúcsot futott női 10 ezer méteren

Az etióp Letesenbet Gidey világcsúcsot futott női 10 ezer méteren kedden Hengelóban.

Atlétika: felhagy a magasugrással az olimpiai bajnok Csicserova

A nyáron még versenyez, utána azonban lezárja sportolói karrierjét Anna Csicserova, az oroszok olimpiai bajnok és világbajnok magasugrója.

Atlétika: Sifan Hassan világcsúcsot futott női 10 ezren

A holland Sifan Hassan világcsúcsot futott női 10 ezer méteren a vasárnap Hengelóban rendezett nemzetközi viadalon – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Atlétika: 34 ország atlétái a Magyar Nagydíj-sorozat első versenyén

Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban szombaton rendezik meg a Magyar Nagydíj-sorozat első állomását, amelyen a hazai atlétika legeredményesebb képviselői nemzetközi sztárokkal és reménységekkel találkoznak a 34 ország sportolóit felvonultató eseményen – írja az MTI.

Tokió 2020: a nyolc kvótás atléta mellett még tízen állnak kijutásra

Kevesebb mint egy hónappal a ranglisták zárása előtt a nyolc tokiói kvótás mellett további tíz magyar atléta áll kijutó helyen az olimpiai lista alapján.

Atlétika: megdöntötték Usain Bolt U18-as 200 méteres rekordját

Az amerikai Erriyon Knighton megdöntötte Usain Bolt U18-as 200 méteres világcsúcsát a Jacksonville-ben rendezett atlétikai viadalon.