Asztalitenisz-vb: Kína vár a nyolcaddöntőbe jutó nőkre

A csengtui vb csoportkörének utolsó fordulójában női válogatottunk 3:0-ra legyőzte Lengyelországot, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a címvédő Kína lesz az ellenfél. A férfiak a várakozásoknak megfelelően kikaptak Japántól, így csoportjukban a negyedik helyen zárva fejezték be világbajnoki szereplésüket.

Asztalitenisz-vb: női csapatunknak csak szettekre futotta Japán ellen

Női válogatottunk papírforma-vereséget szenvedett az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes japánoktól, a nyolcaddöntőbe jutásról a lengyelek elleni szerdai mérkőzés dönt.

Asztalitenisz-vb: férficsapatunk Iránt is kipipálta

A csengtui asztalitenisz-világbajnokság csoportkörében a magyar férfiválogatott megszerezte második győzelmét, miután Románia után nagy meccsen Iránt is 3:2-re verte meg. 

Asztalitenisz-vb: férficsapatunk Románia ellen megszerezte első győzelmét

A csengtui csapat-világbajnokság második napján a férfiak remek játékkal 3:2-re legyőzték az esélyesebbnek tartott románokat, a nők viszont 3:1-es vereséget szenvedtek Szlovákiától.

Asztalitenisz-vb: női csapatunk győzelemmel, a férfiak vereséggel kezdtek

A csengtui asztalitenisz csapat-világbajnokság első napján a mieink két papírforma-eredménnyel záruló mérkőzést játszottak: a nők 3:1-re legyőzték Üzbegisztánt, a férfiak ugyanilyen arányban kikaptak Hongkongtól.

Asztalitenisz-vb: mindkét csapatunk Japánnal került egy csoportba

Csengtuban, a pénteken kezdődő csapat-világbajnokság helyszínén elkészítették a csoportbeosztást. A nagycsapatok közül női válogatottunk – amely az utolsó pillanatban három játékosra szűkült, miután az elutazás előtt Nagyváradi Mercédesz koronavírus-tesztje pozitív lett – és férfi együttesünk is Japánnal került egy csoportba.

Asztalitenisz: Póta Georgina nem lesz ott a vb-n, férficsapatunk viszont mégis indulhat

A kínai Csengtuban szeptember 30-án kezdődő csapat-világbajnokságon, a visszalépések miatt a korábbi hírekkel ellentétben férfiválogatottunk mégis asztalhoz állhat, női csapatunknak viszont ezúttal Póta Georgina nélkül kell bizonyítania.

Asztalitenisz Ek: Spanyolországba utazik a Budaörs, Csehországba a Pécs

A Budaörs női csapata ismét Spanyolországban áll asztalhoz, míg a Pécs férfiegyüttese Csehországban szerepel majd az asztalitenisz Európa-kupa második szakaszában.

Asztalitenisz: különleges rekorddal az európai kupaporondon

A Budaörs női csapata sorozatban a huszadik idényét kezdte meg az európai kupaporondon, ami már önmagában is ritkaság, ráadásul a klub továbbra is tartja magát az elvhez, miszerint légiósok nélkül szeretne sikereket elérni – az előttünk álló hónapokban éppen az Európa-kupában.

Asztalitenisz: a Budaörs és a PTE PEAC is az Európa-kupában folytatja

A Bajnokok Ligája selejtezőjéből egyik magyar csapatnak sem sikerült továbbjutnia a főtáblára, így a PTE PEAC férfi- és a Budaörs női együttese is a második számú kontinentális sorozatba, az Európa-kupába került.

Asztalitenisz: a Budaörs továbbra is versenyben a BL-főtábláért

A BL-selejtező csoportkörének első napja után a Budaörs női csapatának még megmaradt az esélye, hogy a főtáblára jusson, a férfiaknál viszont a PTE PEAC biztosan ez Európa-kupában folytatja.

Sportrádió: Én kimegyek oda, maximum lelőnek – Jónyer István

Amikor tehette, focizott, de alacsony termete ellenére sokáig kosárlabdázott is a magyar asztalitenisz Aranycsapat tagja, Jónyer István, aki élete első asztalitenisz-mérkőzésén egy hungarocelles ütővel vert meg egy igazolt sportolót. A Sportrádió Hazafutás című műsorában Jónyer beszélt az általa kifejlesztett ütésformáról, a kezdeti évekről, a ‘70-es évek Aranycsapatáról és egy nagy ellenfeléről, Antun Stipancicról is.

Asztalitenisz: Majoros dán partnerével párosban az elődöntőig jutott

Majoros Bence maradt talpon legtovább Panagyuristében, a wtt-sorozat feeder-versenyén, egyesben a nyolcaddöntőben, a dán Anders Linddel párosban pedig az elődöntőben búcsúzott, mind a kétszer kínai ellenféllel szemben.

Asztalitenisz: Majoros egyesben nyolcad-, párosban negyeddöntős

A Bulgáriában zajló asztalitenisz wtt-tornán induló két férfi játékosunk közül Szudi Ádám a főtáblán egy megnyert meccs után a második körben búcsúzott, Majoros Bence viszont még egyesben és a dán Anders Linddel párosban is versenyben van.

Gyász: életének 58. évében elhunyt Fodor Miklós

Ötvennyolc éves korában elhunyt Fodor Miklós, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér edzője, a kecskeméti asztalitenisz központi és meghatározó alakja, a Magyar Asztalitenisz-szövetség diák- és egészségsport bizottságának tagja – számolt be a szomorú hírről a MOATSZ.

Asztalitenisz: egy magyar sem jutott nyolcaddöntőbe Olomoucban

Az Olomoucban zajló wtt-verseny pénteki játéknapján már csak három magyar volt érdekelt, ám Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Dari Helga sem jutott be a nyolcaddöntőbe.

Asztalitenisz: férfi egyesben Ecseki és Szudi is továbbjutott

A wtt-sorozat olomouci állomásán a csütörtök esti programban férfi egyesben négy magyar is asztalhoz állt, közülük Ecseki Nándor és Szudi Ádám kvalifikálta magát a 32 közé.

Asztalitenisz: Dari Helga bebizonyította, a kínaiak sem verhetetlenek

A wtt-sorozat Olomoucban zajló feeder-versenyén, a főtáblás küzdelmek első napjának délelőtti programjában a négy asztalhoz álló magyar egységből három kikapott, Dari Helga viszont kellemes meglepetésre kínai játékost legyőzve bejutott a 32 közé.

Asztalitenisz BL: az első három között zárna csoportjában a Pécs

A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapatának célja, hogy az első három között végezzen csoportjában az asztalitenisz Bajnokok Ligájában – közölték a klub vezetői szerdai, pécsi sajtótájékoztatójukon.

Asztalitenisz: Majoros párosban nem jutott a főtáblára

A selejtezőkkel megkezdődött Olomoucban a wtt-sorozat feeder-versenye. A nyitó napon Majoros Bence a dán Anders Lind oldalán a férfi páros selejtezőjében dél-koreai párossal szemben maradt alul.


Kézilabda Eb: Tudta-e?