Barcelona: Vidallal olyan történt, ami eddig csak Leverkusenben

Az FC Barcelonát erősítő Arturo Vidallal olyan történt, ami 2011 nyara óta egyszer sem: a bajnoki idény végén nem lett aranyérmes az együttesével!

Ahogy mi megéltük: „Akkorát csaptam az asztalra, hogy kiborult a paprikás krumpli”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 14. részben Nagy Zsolt eleveníti fel, hogy járt az ebédre szánt paprikás krumplija, amikor a magyar férfi rövid pályás gyorskorsolya váltó történelmi aranyat nyert a pjongcsangi téli olimpián.

Kajak-kenu vb: Ez volt az egyetlen jó pályánk, de ez tökéletes volt! – Csipes Tamara

Magabiztos versenyzéssel lett világbajnok a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra alkotta női kajaknégyes a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A döntő után boldogan beszéltek arról, hogy tökéletes pályát mentek, s annyira jó volt, hogy legszívesebben megismételnék.

Női junior kézi-vb: megérett a szőlő, meglett az arany – így ünnepeltek a lányok

Bár a szünetben még a norvégok vezettek, a második félidő a magyar válogatotté lett, így veretlenül megnyerte a női junior kézilabda-világbajnokságot. A debreceni közönség tombolt, a lányok pedig teli torokból énekelték a himnuszt az éremátadásnál. Nézze meg vágatlanul az öröm pillanatait!

Úszás: Késely Ajna harmadik aranyát nyerte a helsinki junior Eb-n

Késely Ajna a 800 méter gyors és a 400 méter vegyes után 400 méter gyorson is győzött a Helsinkiben zajló junior úszó Európa-bajnokságon.

Videoton: átvette a serleget és az aranyakat a bajnokcsapat

A története során harmadszor bajnok székesfehérvári együttest mintegy kétezer szurkoló ünnepelte a belvárosban. A színpadon Garancsi István klubtulajdonos, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja adta át a játékosoknak és a stábtagoknak az aranyérmeket, majd Juhász Roland csapatkapitány átvette a bajnoki serleget.

Rio 2016: kicserélik az érmeket, mivel rozsdásodnak

A sportolói panaszokra reagálva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kicseréli a riói játékok rozsdásodó érmeit.

Paralimpia: hangot adnak az érmek Rióban – miért is?

A magyar sportolók közül a csütörtöki nyitó versenynapon bronzérmes erőemelő Tunkel Nándor volt az első, aki közelről megismerhette, kipróbálhatta a Rio de Janeiró-i paralimpiára készített speciális érmeket.

Rio 2016: Hosszútól Kozákon át az amerikai kosarasokig – az összes aranyérmes

Augusztus 5-én kezdődtek Rio de Janeiróban a XXXI. nyári olimpiai játékok, amelyek vasárnap értek véget. Az ötkarikás seregszemlén 11 303 sportoló vett részt, 306 számban hirdettek győztest, Magyarország nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel a 12. helyen végzett az éremtáblázaton. Az alábbi cikkünkben figyelmébe ajánljuk a teljes olimpiai eredménysort időrendi, illetve sportági bontásban, előbbiben megtalálja a versenynapok legfontosabb történéseinek összefoglalóját is, míg utóbbiban egy-egy sportág összes pontszerzőjét egy helyen.

Rio 2016: Kozák Danuta szelfije, amiről sokan csak álmodoznak

Kozák Danuta elképesztő olimpián van túl, a magyar kajakos háromszor is a dobogó tetejére állhatott Rióban, most pedig elkészítette a képet, amiről a legtöbb sportoló csak álmodozik.

Rio 2016: meglepődik, ha megtudja, miből van egy aranyérem

A Yahoo! közzétette, hogy a 2016-os riói olimpián miből készülnek és mennyit érnek az érmek. Az eszmei értékük felbecsülhetetlen, az viszont nemzetenként változik, hogy a dobogóra felálló olimpikonok mekkora pénzjutalmat kapnak érte.

Rio 2016: az úszó, aki egy arannyal több pénzt keres, mint Hosszú hárommal

Hosszú Katinka három aranyérmet és egy ezüstöt nyert a riói olimpián, míg a 100 pillangó döntőjében robbantó szingapúri Joseph Schooling csak egy aranyat gyűjtött, mégis: óriási a különbség a két úszó pénzdíja közt.

Rio 2016: az Egyesült Államok 1000. aranyát szerezheti meg

Az Egyesült Államok csapata a riói olimpián szerezheti meg az ország 1000. aranyérmét, s az olimpiák történetében az amerikaiak lehetnek az elsők, akik ezt elérik.

Hosszú Katinka világrekorddal aranyérmes 400 vegyesen!

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a riói olimpia úszótornáján Hosszú Katinka 400 méter vegyes úszásban bődületes világrekorddal (több mint két másodpercet vert Je Si-ven londoni olimpián úszott idejére) szerezte meg élete első olimpiai (arany)érmét. Az este másik magyar szereplője, Szilágyi Liliána 100 méter pillangón nem jutott be a fináléba.

Rio 2016: Hosszú aranya ötször többet érhet Phelpsénél – ki mennyit fizet?

Sokan talán nem is gondolnák, hogy egy magyar olimpikon ötször annyi pénzt kaphat az aranyérméért, mint egy amerikai. A románokat is lekörözzük ebben az összevetésben, de Azerbajdzsán jóformán megközelíthetetlen...

Kép: a magyar karok a legkeményebbek, 6 arany a vk-n!

Hat aranyéremmel tértek haza a magyar szkanderválogatott tagjai a belgiumi világkupáról.

Rio 2016: aranyérem a győztesnek? Kész átverés az egész!

Aranyat ér a győzelem az olimpián? Kizárólag átvitt értelemben használható ez a kifejezés, mert valójában a győztesek nem éppen színaranyból készült éremmel gazdagodnak.

Atlétikai Eb: óriási pillanat – a riportertől tudta meg, aranyat nyert

Az Amszterdamban zajló atlétikai Európa-bajnokságon a spanyol Bruno Hortelano nyerte az aranyérmet 200 méteren, miután a hazai színekben versenyző, első helyen célba érő Churandy Martinát pályaelhagyás miatt kizárták.