Videó: amikor Eb-meccseken hét éven belül háromszor is megvertük a franciákat

Szombaton 15 órától a Puskás Arénában az aktuális világbajnok, 2016-os Eb-ezüstérmes Franciaország ellen folytatja Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó válogatott. A portugálokkal ellentétben a franciákat már sikerült legyőzni, nem is egyszer, hanem 12-szer. Ezek közül most azokat elevenítjük fel, amikor az 1964-es Eb – akkor még Európai Nemzetek Kupájának hívták – negyeddöntőjében oda-vissza nyertünk ellenük, majd hét évvel később egy párizsi selejtezőn újra megvertük őket. 

Videó: amikor a portugálok aranylabdását sokkolta Jimmy Jump

Javában tart a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott első meccsén, a portugálok elleni találkozón egy szurkoló is bement a pályára – nem először fordult elő, hogy a portugálok Eb-meccsén hívatlan vendég is pályára lépett.

Videó: amikor a magyar szurkolók elözönlötték a Nagykörutat

Június 15-én, 18 órától Portugália ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on régóta hangolunk a tornára, a mieink első meccsére. Most folytatjuk „Amikor” sorozatunkat, ezúttal egy olyan eseményt idézünk fel, amelynek nagyon szeretnénk ma látni a folytatását...

Se C. Ronaldo, se Gullit, se Cruyff, se Albert: a labdarúgó Eb-k álomcsapata

Ha megnézi az ember a különféle álomcsapatokat összeállító cikkeket, rájön arra, hogy az Európa-bajnokságok tekintetében nincs olyan nagy szórás, mint gondolnánk, és természetesen nyilvánvalóvá válik, hogy mindenki hiányolja az együttesből az ő személyes kedvencét, és jöhet a fórumos haddelhadd. Ez utóbbitól kivételesen eltekintenénk, azt viszont tisztázzuk, hogy olyan játékosokat válogattunk össze alant, akik nem csupán a futball állócsillagai, hanem legalább egy kontinenstornát végigparádéztak. Így esett ki például a sorból a holland géniusz, Johan Cruyff, aki egyetlen Eb-mérkőzésen szerepelt, vagy mondjuk Roberto Baggio és Puskás Ferenc (ők egyetlenegyen sem). A taktikai felállás a jó öreg 3–4–3.

Videó: amikor az olaszok törökverés után az Eb-döntőig meneteltek

Pénteken az Olaszország–Törökország mérkőzéssel elkezdődik a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság. Amikor sorozatunkban ezúttal a két ország 2000-es Eb-meccsét idézzük fel.

Videó: így robbant be a köztudatba 2008-ban a legjobb futballjós

Pénteken az Olaszország–Törökország mérkőzéssel kezdetét veszi a tavalyról egy évvel elhalasztott labdarúgó-Európa-bajnokság. A Nemzeti Sport Online-on régóta hangolunk a tornára, folytatjuk „Amikor” sorozatunkat is, ezúttal a verhetetlen pontossággal dolgozó futballjóssal foglalkozunk.

Videó: amikor C. Ronaldo érzelmes beszédet mondott az Eb-győzelem után

Mint ismert, a portugál labdarúgó-válogatott címvédőként kezdi meg a szereplést Magyarország ellen a tavalyról idénre halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában. Portugália, öt évvel ezelőtt egy drámai mérkőzésen győzedelmeskedett a franciák felett a fináléban, amely után a csapat legnagyobb sztárja, a sérülés miatt lecserélt és így az oldalvonal mellől szurkoló Cristiano Ronaldo megható köszönőbeszédet mondott az öltözőben.

Videó: amikor egy bedobás után megszületett az Eb-k egyik legszebb gólja

Június 15-én, 18 órától Portugália ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on régóta hangolunk a tornára, folytatjuk „Amikor” sorozatunkat is, ezúttal egy parádés ír találatot éneklünk meg.

Videó: amikor az évekig gúnyolt csatár történelmi aranygólt szerzett

Június 11-én kezdetét veszi a tavaly a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság. A Nemzeti Sport Online-on régóta hangolunk a tornára, folytatjuk „Amikor” sorozatunkat is, ezúttal egy legendás aranygóllal.

Videó: amikor az Eb-n szándékosan arcon fejelték a legkeményebb angol bekket

Június 15-én, 18 órától Portugália ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on régóta hangolunk a tornára, folytatjuk „Amikor” sorozatunkat is, ezúttal egy kevésbé ismert jelentettel.

Videó: amikor Halmai lövésével megvertük a vb-bronzérmes svédeket

A magyar labdarúgó válogatott június 15-én 18 órakor a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen játssza első csoporttalálkozóját az Európa-bajnokságon. Videós múltidéző sorozatunkban ezúttal azt elevenítjük fel, amikor 1995 tavaszán Eb-selejtezőn az ismét Mészöly Kálmán által irányított együttes Halmai Gábor korai találatával 1–0-ra legyőzte az egy évvel korábban az amerikai világbajnokságon bronzérmet nyert svédeket.

Videó: amikor egy cseh vitéz beemelte magát a futballtörténelembe

Június 15-én, 18 órától Portugália ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on az Eb-felvezetés részeként újraindítottuk „Amikor” sorozatunkat is – ezúttal egy legendás cseh löbbölést elevenítünk fel.

Videó: amikor a magyar válogatott játszotta az Eb első meccsét

Már két hét sincs hátra és a magyar labdarúgó válogatott június 15-én 18 órakor a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen játssza első csoporttalálkozóját az Európa-bajnokságon. Videós múltidéző sorozatunkban ezúttal azt elevenítjük fel, amikor Magyarország először jutott be az Európa-bajnokság – akkori nevén Európai Nemzetek Kupája (European Nations' Cup) – legjobb négy csapata közé. Mivel a két elődöntő közül előbb a madridi spanyol–magyart játszották le, így tulajdonképpen az volt a négyes döntő nyitó meccse is.

Videó: amikor a portugál rosszfiú kezezése döntött a döntőről

Június 15-én 18 órától a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen mutatkozóik be az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on tovább hangolódunk az év legnagyobb futballeseményére, most egy legendás büntetőt és az azt követő jeleneteket idézzük fel a 2000-es Eb-ről.

Videó: amikor Kleinheisler bombagólt lőtt és először győztünk Rossival

Már csak bő két hét, és a magyar labdarúgó-válogatott június 15-én 18 órától a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen bemutatkozik az Európa-bajnokságon. A Nemzeti Sport Online-on tovább hangolódunk az év legnagyobb futballeseményére. „Amikor” sorozatunkban ezúttal a görögök elleni 2018. szeptemberi  Nemzetek Ligája-találkozót idézzük fel, amikor Kleinheisler László bombagólt lőtt, Marco Rossi pedig szövetségi kapitányként első győzelmét ünnepelhette a válogatott kispadján. 

Videó: amikor Wayne Rooneyval nem bírtak a 2004-es Eb-n

Wayne Rooney már tinédzserként berobbant a köztudatba. Ő lett a legfiatalabb gólszerző a 2004-es Európa-bajnokságon, a torna során pedig négy találattal és számos gyönyörű megmozdulással segítette az angol nemzeti csapatot. Íme!

Videó: amikor egy hatalmas potya gól döntött az Eb-aranyról

Június 11-én az Olaszország–Törökország mérkőzéssel kezdetét veszi a 16. labdarúgó Európa-bajnokság. A Nemzeti Sport Online-on is elkezdünk hangolódni a tornára: múltidézésekkel és elemzésekkel is jelentkezünk a következő napokban, illetve szétnézünk az ellenfelek háza táján. Újraindítottuk „Amikor" sorozatunkat is – ezúttal Michel Platini egyik legendás találatát elevenítjük fel.

Videó: amikor a magyar származású mágus csodát tett a Wembley fölött

A nyári Európa-bajnokságot felvezető, múltidéző Amikor-sorozatunkban ezúttal Uri Geller 1996-os kalandjait énekeljük meg.

Videó: amikor Mezey debütált, és Nyilasiék meglepték az Európa-bajnok NSZK-t

Nem egészen négy hét múlva, június 23-án 21 órától Münchenben a négyszeres világbajnok Németország ellen játssza záró csoporttalálkozóját az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on tovább hangolódunk az év legnagyobb futballeseményére. „Amikor” sorozatunkban ezúttal azt az 1983-as budapesti találkozót elevenítjük fel, amikor az NSZK csapata aktuális Európa-bajnokként és vb-ezüstérmesként érkezett a Népstadionba, mégsem tudott győztesen távozni.

Videó: amikor Fekete fejesével megvertük a Platinivel felálló franciákat

Pontosan egy hónap múlva, június 19-én 15 órától a Puskás Arénában az aktuális világbajnok, az Eb-keretét kedden kihirdető Franciaország ellen játssza második csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. Videós múltidéző sorozatunkban ezúttal arra emlékezünk vissza, amikor a magyar válogatott 1976-ban Fekete László fejes góljával 1–0-ra legyőzte a többek között Michel Platinivel felálló franciákat – máig ez az utolsó magyar győzelem a franciák ellen.