Káposztatárolóból impozáns komplexum – a szombathelyi Illés Akadémia fejlődéstörténete

Az államilag támogatott labdarúgó-akadémiákat bemutató sorozatunk negyedik részében a nyugati határvégre, a szombathelyi Illés Akadémiára látogattunk, amely januárban költözhetett be vadonatúj létesítményébe, amelyet bőven megérdemelt már.

Helyükre kerülnek a kirakó kockái – nemzeti kajak-kenu akadémia viseli Kovács Katalin nevét

A tavaszt már edzőtáborban kezdhetik az áprilisban induló Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia sportolói. A nemzeti kajak-kenu akadémia új színfolt a magyar sportpalettán, az egyéni olimpiai sportágak közül hazánkban az első, amely megnyitja kapuit.

Kis hely, nagy remények – a Puskás Akadémia mindenben a legjobbat tudja nyújtani

A Magyarországon működő államilag elismert futballakadémiákat bemutató sorozatunk harmadik állomása Felcsút volt. A Puskás Akadémiát jártuk be: láttunk csodát, és hallottunk az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos megszívlelendő, értékes gondolatokat.

Jöhet az ugrás – a kispesti Magyar Futball Akadémiánál úgy vélik, látványos fejlődés várható

Az államilag elismert futballakadémiákat bemutató sorozatunk második részében a Magyar Futball Akadémiára látogattunk el, amely bőségesen ellátja tehetséges ifjakkal a Budapest Honvédot, illetve a teljes magyar élvonalbeli mezőnyt.

Íme, az akadémia, ahonnan Kerkez Milos az AC Milanba került

Új sorozatunkban minden hónapban bemutatunk egy államilag elismert labdarúgó-akadémiát, amelytől joggal reméljük, hogy a következő években ontja a tehetségeket a magyar futballnak. Elsőként a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiánál vendégeskedtünk.

Portugália: CR-ről nevezte el akadémiáját a Sporting

Hivatalos felületein jelentette be a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting CP, hogy a klub akadémiájának neve mostantól Cristiano Ronaldo nevét viseli.

Puskás Akadémia: összefognak a magyar akadémiák

A labdarúgó-akadémiák igazgatói megbeszélést tartottak Felcsúton a Puskás Akadémián, ahol közös álláspontot alakítottak ki, és négyéves keretmegállapodást kötöttek a képzésről. Megállapodtak arról, hogy egységes adatbázist hoznak létre a fiatal labdarúgók adatairól, és természetesen szóba kerültek a koronavírus-járvány okozta nehézségek is.

Kézilabda: országos akadémiai rendszer létesül

Megújul az elitképzés a magyar kézilabdázásban, hat helyszínen jönnek létre akkreditált akadémiák 2020-ban, a Magyar Kézilabda-szövetség emellett akadémiai alközpontok kiépítését is tervezi a jövőben – jelentette be közleményében az MKSZ.

Utánpótlás: a jövő sportolóit segítik az akadémiák – Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint a jövő nagy sportolóit, a 15-19 éves tehetségeket segítik az akkreditált sportakadémiák.

NB I: a Puskás Akadémia reagált Sallói István felvetéseire

„A mi akadémiánkon mindig izgalmat, szakmai izgalmat vált ki, ha Sallói István elemző interjút ad” – kezdi a Puskás Akadémia szakmai közösségének véleményét lejegyző Takács Mihály a klub hivatalos honlapján megjelent reakciót. A ZTE szakmai igazgatója korábban a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy szerinte a tizenkét csapatos labdarúgó NB I zsákutca: a létszámcsökkentés miatt 100 magyar labdarúgó tűnt el az élvonal közeléből.

Topolyai Sport Club – ahol a párhuzamosoknak találkozniuk kell

A szerb labdarúgó-bajnokság 96 éves történetében soha olyan jól nem kezdett még újonc együttes a legmagasabb osztályban, mint a Topolyai Sport Club a 2019–2020-as idényben. A TSC hét forduló alatt öt győzelmet és két döntetlent jegyzett, s a szerbiai labdarúgás statisztikájával foglalkozók gyorsan kiderítették, hogy 1923 óta ilyen eredményes rajtra nem volt példa.

Labdarúgás: Mbappé öccse egy lépésre a világhírű akadémiától

Kylian Mbappé öccse, a 13 éves Ethan egy lépésre van attól, hogy csatlakozzon a híres clairefontaine-i akadémiához.

Vajdaság: százezer euró értékű műfüves pálya épül Topolyán

A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke, Szlavisa Kokeza, valamint sportigazgatója, Darko Kovacsevics szerdán a topolyai TSC Labdarúgóklub akadémiájának vendégei voltak, s ez alkalomból megtekintették azt a helyet is, ahol majd az a százezer euró értékű műfüves pálya épül, amelyet a szerb szövetség ajándékoz az akadémiának.

Labdarúgás: letették az idősebb Dárdai Pál-akadémia alapkövét

Letették az idősebb Dárdai Pál (1951-2017) nevét viselő pécsi labdarúgó-akadémia alapkövét szerdán a baranyai megyeszékhelyen. A központ mintegy 1.5 milliárd forintos állami forrásból készül el – tájékoztatta a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) az MTI-t.

Bayern München: áttörés előtt? 70 millió eurós akadémia épült

Augusztusban megnyitják a Bayern München 70 millió euróból épített labdarúgó-akadémiáját, amelynek működéséhez nagy reményeket fűznek a klub vezetői.

Kína: 2025-ig 50 ezer futballakadémiát terveznek

A Kínai Labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy 2025-ig 50 ezer sportági utánpótlásképző akadémiát hoz létre az országban – számolt be róla az MTI Vang Teng-fengre, a szövetség alelnökére hivatkozva.

Akadémia: a brazil világbajnok felvásárolná a nyíregyházi intézményt

Megvásárolná a nyíregyházi székhelyű Bozsik József Labdarúgó Akadémiát a brazil FC Santos egykori legendája, az 1970-es labdarúgó-vb-n világbajnoki címet szerző Jonas Eduardo Américo, becenevén Edu.

Kína: 54.5 milliárdos luxusakadémia – fotók

Kína elnöke, Hszi Csin-ping reméli, hogy a világ legnagyobb labdarúgó-akadémiája egy napon világbajnoki címhez segíti az országot.

Sportpolitika: első ütemben négy sportágban indítunk akadémiát

A kormány egyetért a Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központok létrehozásával.

MLSZ: Storck aktívan részt vesz az akadémiák munkájában

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magyar szövetség (MLSZ) szakmai igazgatója aktívan részt vesz az utánpótlás-akadémiák munkájában.