FFT: Altatót vettem be a németek elleni döntő előtt – Marcos Senna

A brazil születésű Marcos Senna ott volt a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságon a spanyol válogatottal, és kis híján a Manchester United játékosa lett.

FFT: Nagyon közel álltam hozzá, hogy az Arsenal játékosa legyek – Carrick

Min múlott, hogy nem lett az Arsenalé? Miért nem vált be Moyes a Unitednál? Lehetett volna többször válogatott? Aki válaszol a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire: Michael Carrick.

Csupasport: Kokó hatodik Eb-jére készül, de ez kicsit más lesz

Kovács „Kokó” István feleségével, Kovács-Garami Katalinnal egy csapatban szerzett országos szeniorbajnoki ezüstérmet duatlonban, ám az nem hozta lázba, hogy a Fradi színeiben az Újpest előtt végeztek, mert elkötelezettsége csak a focira érvényes.

FFT: a futballvilág legbizarrabb eltiltásai

Hosszú haj, úszógumi és transznemű irániak – a FourFourTwo magazin összegyűjtött 10 igencsak rendhagyó esetet, amelyek miatt eltiltás járt a futballban.

Csupasport: ámulatba ejtő női erőbajnokok

A valaha élt öt legerősebb hölgy között volt olyan, aki játszi könnyedséggel nyomta ki saját testsúlya többszörösét, egy másik pedig egymás után tizenötször emelt meg egy személyautót.

Csupasport: Ferenczi „robotzsarura” futotta magát

A kilencszeres válogatott labdarúgó Ferenczi István nem akármilyen teljesítményt tudhat maga mögött: több mint 14 órát futva ő lett a Privát Ultra Tisza-tó 130 első teljesítője.

Csupasport: áprilisban két futóversenyt is nyert Tiricz Irén

Remek győzelmeket aratott áprilisban Tiricz Irén – sikereiben nagy szerepet játszik, hogy az év eleje óta edzővel, Pelsőczy Attilával készül. Reméli, hogy hamarosan végre külföldön is rajthoz állhat.

Csupasport: a brit Forrest Gump, aki átszelte Amerikát

Az 1977-es születésű korábbi állatorvos, Robert Pope lett az első, aki a valóságban teljesítette a Forrest Gump által a legendás filmben megtett távot – 2016-ban útnak indulva 600 maratoninak megfelelő 15 700 mérföldet futott, 422 nap alatt négyszer szelte át lábon az Egyesült Államokat.

Csupasport: kiszedte a varratokat a saját térdéből

Porcleválás miatt artroszkópos műtéten esett át Szőnyi Ferenc ultratriatlonista, aki egy héttel a beavatkozás után nem várt az orvosokra, sőt már futott is, hogy mielőbb visszatérhessen.

Csupasport: alkalmazkodik a járványhoz a Gerecse 50

Ha minden jól alakul, június első hétvégéjén kerülhet sor a legutóbb 2019 áprilisában megrendezett Gerecse teljesítménytúrákra. A szervezők számos óvintézkedést vezetnek be a több ezer túrázó biztonsága érdekében.

Csupasport: bringaverseny a tizenhét kilométeres emelkedőn

A különleges terep miatt is nehéznek ígérkezik az országúti kerékpárosok hegyi bajnoksága, amelyet április 18-án, vasárnap rendeznek meg a Mátrában Parád és Kékestető között.

Csupasport: kora reggeli futás és egy tragikus baleset

A helyszínen életét vesztette az atlétikában, bobban és triatlonban is nagyszerűen teljesítő Natasha Lewis, akit edzése közben ütött el egy autó Angliában.

FFT: tíz nagy belső viszály a futballban

„Néha” a futballistáknál is elszakad a cérna... A FourFourTwo magazin tíz emlékezetes esetet gyűjtött össze a futballtörténelemből.

Csupasport: hevederekkel az egész testet formálhatjuk

Minden izomcsoportot le tudunk edzeni két kötél segítségével. Szabó Bálint funkcionális edző megmutatja, hogyan kell használni a TRX-et, és milyen gyakorlatokat végezhetünk.

Csupasport: olimpikon lett a leukémiát legyőző úszónő

Alig két évvel azt követően, hogy daganatos megbetegedést diagnosztizáltak Ikee Rikakónál, a japán sportoló beúszta magát hazája vegyes váltójába, így nyáron szerepelhet a tokiói olimpián.

Csupasport: még 75 kell, Rokob József célja a 200 ironman teljesítése

Az eddig 125 Ironmant teljesítő Rokob József immár háromszoros apukaként várja a folytatást, ég benne a tűz, akár egyből nekivágna egy tízszeresnek, és az elkövetkező években szeretne eljutni kétszázig.

Csupasport: Neszmélyi Emil már elindult az Everesthez

A civilként ügyvédként dolgozó, asztmás, magát hobbimászónak tartó sportember öt évvel korábban az északi oldalról már felért a 8848 méter magas csúcsra, ezúttal a déli oldalról próbálkozik.

Ajánló: egy nap és egy fagyos éjszaka a fal körül

Egy Németországban élő amerikai futó, Katherine Welch születésnapján azzal lepte meg magát, hogy a berlini fal vonalán futott, végül fél óra híján kerek egy napig gyűrte a kilométereket – segítők nélkül.

FFT: a legjobbakhoz hasonlítják, miközben ő a legjobb – a nagy Lewandowski-sztori

A világ jelenlegi talán legjobb csatárának útja kacskaringósan vezetett a csúcsra. Elmondta a FourFourTwo-nak, hogyan segítette a sikerhez a kudarc, a gimnasztika és egy bizonyos Jürgen Klopp...

Ajánló: futás az ősi módon

A Csupasport szerzője gyakran propagálja a természetes futással, mezítlábas kocogással kapcsolatos nézeteit. Ezúttal arra világít rá, miért érdemes néha (vagy akár gyakrabban) levenni a cipőt a sportoláskor.