Férfi vízi: Zalánki Gergő hosszú kihagyás után visszatért

Mint arról beszámoltunk, az FTC férfi vízilabdacsapatában játszó Zalánki Gergő júliusban súlyos térdsérülést szenvedett, amely következtében meg kellett műteni. A 25 éves válogatott játékos a Borsnak beszélt a visszatéréséről.

Férfi vízi: a sérülések miatt mégis marad az FTC válogatott szélsője

Megműtötték az FTC férfi vízilabdacsapatában játszó Zalánki Gergőt, aki a zöld-fehérek előző heti edzésén szenvedett sérülést.

Vízilabda: „Több embert tanított meg küzdeni és győzni, mint ahányat ismert”

A vízilabda-válogatott jelenlegi csapatkapitánya, a 2008-as pekingi ötkarikás siker során már Benedek Tibor oldalán pólózó Varga Dénes a Ferencváros hivatalos honlapján búcsúzott el egykori harcostársától, majd edzőjétől. Az először 2015-ben, Benedek szövetségi kapitánysága alatt behívott Zalánki Gergő a tegeződésről, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán a közös nevetésekről mesélt.

Férfi vízi Eb: „Sajnálom szegény máltaiakat, de nem volt mit tenni...”

A máltaiak elleni kiütéses győzelemmel csoportelső magyar válogatott szövetségi kapitánya szeretné tovább javítani csapata erőnlétét a szerdai negyeddöntőig.

Férfi vízi Eb: Nem volt még olyan meccsem, amit nullára hoztam volna – Nagy Viktor

Hússzal is elég lett volna nyerni, de huszonhat góllal győzte le a magyar férfi vízilabda-válogatott Máltát a budapesti Európa-bajnokság csoportkörében, ráadásul úgy, hogy az ellenfél egyetlenegyszer sem talált a kapunkba. Nagy Viktor nem emlékszik, hogy valaha nullára hozott volna le egy mérkőzést, Zalánki Gergő pedig arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy bár valaki felvetette a kispadon, hogy engedjenek nekik egyet lőni, az ötletet azonnal el is vetették. Märcz Tamás szövetségi kapitány reagált Felipe Perrone korábbi kijelentésére, mely szerint nem lesz elég a spanyoloknak a tizenkilenc gólos különbség. 

Férfi vízi: magyar győzelem az első felkészülési meccsen

Túl van az első mérkőzésén a hazai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 15–10-re legyőzte az Egyesült Államokat Olaszországban.

Vízilabda: Jobb akarok lenni, és az FTC a legerősebb együttes – Zalánki

Élvezi a munkát a válogatott balkezese, Zalánki Gergő, aki fejlődni akar, és persze minden begyűjthető trófeát megszerezni az FTC-Telekommal.

Vizes vb: A kvótaszerzéshez újra lendületbe kell jönni – Zalánki

Zalánki Gergő szerint szépen sorban halad a férfi vízilabda-válogatott, ezért a csapatnak most a legfontosabb feladat a spanyolok elleni csoportrangadó a kvangdzsui világbajnokságon.

Vízilabda: A Fradiban akartam játszani, motiváló a BL-győzelem – Zalánki Gergő

Három új igazolást jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata. A Szolnokról távozó, vb-ezüstérmes Zalánki Gergő is a zöld-fehéreknél folytatja, aki az NSO Tv-nek elmondta, mi motiválta, amikor a Fradihoz igazolt, s miért akar egy csapatban játszani Varga Dénessel és Vámos Mártonnal. 

Vízilabda: vb-érmesekkel erősített a Ferencváros

Három játékossal erősített a 2019–2020-as idényre az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, amely Zalánki Gergő mellett szerződtette a kanadai Nicolas Constantin-Bicarit, illetve a görög Jannisz Funtuliszt.

Vízilabda: védés fejjel, fej fölött, vállal, magyar öröm a végén – képgaléria

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–8-ra legyőzte a románokat a Hajós Alfréd Uszodában zajlón BENU-kupán. Nézze meg a mérkőzésen készült képeinket!

Vízilabda: Budapesten azért ne fújjanak már ellenünk! – Märcz Tamás

Szerdán még könnyed, 14–7-es győzelmet aratott a Japán elleni csoportmérkőzésen a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, a pénteki elődöntőben azonban alaposan meg kellett küzdenie a 11–9-es sikerért. Az NSO Tv stábja a mérkőzés után Zalánki Gergővel és Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal beszélgetett, ők a szokatlan bírói felfogásról sem rejtették véka alá a véleményüket.

Férfi vízi-vl: óriási verést mért a magyar válogatott a hollandokra

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–1-re legyőzte Hollandiát a világliga selejtezőjében Debrecenben.

Vizes vb: „Ilyen közönség előtt elvárás lett volna az aranyérem”

Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmes lett a hazai rendezésű világbajnokságon, miután a döntőben 8–6-ra kikapott Horvátországtól. A döntő után a játékosok felemás értékeléseket adtak: Zalánki Gergő szerint elvárás lett volna a végső győzelem, Varga Dénes örül az ezüstnek.

Vizes vb: Nem gondoltuk, hogy ilyen kemény meccs lesz – Hárai

Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott döntőbe jutott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután az elődöntőben 7–5-re legyőzte Görögországot. A nyertes meccs után a magyar játékosokkal, valamint Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

Vizes vb: Megérdemeltük a csoportelsőséget – Märcz

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jogosan és megérdemelten lett első csoportjában a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve.

Rio 2016: Még mindig meg kell felelni a három győzelmünknek – Benedek

A magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte Görögország, így az ötödik helyen végzett a riói olimpián. A helyosztó mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, Varga Dénes csapatkapitány és Zalánki Gergő értékelt az M4 Sportnak.

Kép: ez ám a stílusváltás! Így néz ki most a két magyar pólós!

Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő, a riói olimpián a magyar válogatottal szereplő vízilabdázók Facebook-oldalukon mutatták meg, az ötkarikás játékokra stílust váltottak.

RIO 2016 – VÍZILABDA

A RIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – VÍZILABDA ALOLDAL.