Budapest Urban Games: ötödször rendezik meg az eseményt

Ötödször tartják meg a Budapest Urban Gamest (BUG), amelynek keretében augusztus 29-én négy sportágat lehet kipróbálni különleges környezetben.

Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

WUG: elkészült az esemény hivatalos aftermovie-ja – videó

Budapesten rendezték meg az első World Urban Gamest. A csepeli Duna-ág és Soroksár között elhelyezkedő Nagyvásártelep indusztriális környezete remek otthont teremtett a fesztivál résztvevőinek, s mintegy 50 000 látogató volt kíváncsi a rendezvényre. A nagy sikerrel megrendezett esemény után a szervezők elkészítették a World Urban games hivatalos aftermovie-ját.

WUG: az utcai sportok felemelkedése Budapesten – videó

Budapesten rendezték meg az első World Urban Gamest. A csepeli Duna-ág és Soroksár között elhelyezkedő Nagyvásártelep indusztriális környezete remek otthont teremtett a fesztivál résztvevőinek. A közönség megismerhetett olyan utcai sportágakat, amelyekkel a tokiói olimpián és a párizsi ötkarikás játékokon is találkozhatnak majd (3x3-as kosárlabda, bréktánc). Továbbá Magyarországon jártak a BMX, a frizbi, a parkour legnagyobb sztárjai is. Nézze meg hangulatvideónkat az eseményről.

WUG: 2021-ben is Budapesten lehet az utcai sportok világjátéka

A nemzetközi sportszövetségek tanácsa felkérte Budapestet, hogy a hétvégén első ízben, sikeresen megrendezett World Urban Games utcai sportok világjátékának 2021-ben is legyen a házigazdája.

WUG: nem volt messze az álomtól a 3x3-as női kosárcsapatunk

Sok-sok izgalmas pillanatot hozott a vérbeli fesztiválhangulatban zajló World Urban Games.

WUG: „Magyarország szerencsés, hogy…” – a világsztár nem fukarkodott a jelzőkkel

Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, aki a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) sztárvendégeként érkezett Budapestre. A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró közösségi oldalán maga is megemlékezett a találkozóról, megköszönve a szívélyes vendéglátást.

WUG: A világjátékok nem lehetnének jobb helyen – Fürjes Balázs

Sportforradalom Budapesten – Fürjes Balázs, a World Urban Games szervezőbizottságának elnöke értékelte félidőben a világjátékok sikerét.

World Urban Games: a sport forradalma – képgaléria

Elképesztő érdeklődés mellett zajlanak a World Urban Games eseményei: a nemzetközi sportéletben először rendezik meg az új generációs olimpiai sportágak világjátékát, s nagy büszkeség, hogy éppen Budapesten.

World Urban Games: sztárvendég az első napon

Negyvenhat ország 300 sportolójának részvételével pénteken elkezdődött az első World Urban Games (WUG), az utcai sportok világjátéka a Csepel-sziget bejáratánál található Nagyvásártelepen.

World Urban Games: a miniszterelnöknél járt Jelena Iszinbajeva

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, akit Fürjes Balázs államtitkár, a Budapesten ezen a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) szervező bizottságának az elnöke kísért el.

World Urban Games: elstartolt Budapesten a világ legjobb utcai sportolóival

Szeptember 13-án megkezdődött és szeptember 15-éig tart a világon először Budapesten megrendezett, a látványos utcai sportokat felvonultató és ingyenesen látogatható nemzetközi fesztivál, a World Urban Games. A 2019-től kétévente megrendezendő, most bemutatkozó fesztivál helyszíne a Soroksári útnál található Nagyvásártelep – áll a szervezők által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

World Urban Games: háromszáz versenyző indul Budapesten

Negyvenhat ország 300 versenyzője vesz részt a World Urban Games utcai sportok világjátékán, melyet péntektől vasárnapig rendeznek Budapesten.

World Urban Games: az utcai sportok világklasszisai jönnek hozzánk

Szeptember 13-15. között az utcai sportok leghíresebb versenyzői érkeznek hazánkba, hogy részt vegyenek a World Urban Games-en (WUG), amelyet a világon elsőként idén, Budapesten rendeznek meg a Nagyvásártelepen. Szeptember második hétvégéjén a WUG, vagyis az utcai sportok világjátéka hat utcai versenysport – BMX freestyle, inline, parkour, breaktánc, 3x3-as korsárlabda és repülő korong freestyle – élmezőnyét vonultatja fel, akik közül sokan a tokiói olimpián is indulnak majd.

World Urban Games: hat sportágban 3000 nevező Budapesten

Csaknem háromezer nevezővel indul szombaton a Budapest Urban Games, a résztvevők hat sportágban tehetik próbára magukat – mondta Tóth Diána, a rendezvény kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Videó: látványos imázsfilmet kapott a budapesti World Urban Games

Mint ismert, március elején újabb sportdiplomáciai sikert ért Magyarország, szeptember 13. és 15. között Budapest lesz a házigazdája a kétévente megrendezendő, most bemutatkozó World Urban Gamesnek. Egy hónappal az esemény előtt megjelent a sport- és zenei fesztivál látványos imázsfilmje, amely a sportok mellett Budapest ikonikus helyszíneit is bemutatja.

World Urban Games: új életérzéstől a sporttörténelemig

Március elején újabb sportdiplomáciai sikert ért Magyarország, szeptember 13. és 15. között Budapest lesz a házigazdája a kétévente megrendezésre kerülő, most bemutatkozó World Urban Gamesnek. Hogy Budapest milyen hátteret adhat az eseménynek, milyen lehet majd az y és z generációk nagy találkozója? Ennek jártunk utána.

NS Hosszabbítás: egymásra licitáltak érte a klubok, megőrültek tőle a védők

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Sportdiplomácia: Budapest rendezheti az első World Urban Gamest

Újabb nagy sportdiplomáciai sikert ért el Magyarország, hétfő délelőtt a lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) bejelentette: szeptember 13. és 15. között Budapest lehet a házigazdája a kétévente megrendezendő, most bemutatkozó World Urban Gamesnek.

WUG: Los Angeles rendezi az első két World Urban Gamest

Los Angeles rendezheti meg a jövő évi első, illetve a 2021-es World Urban Gamest, azt az új generációs multisport-eseményt, amely meghatározása szerint „fiatalos sportfesztivál a város szívében”.