Úszás: a budapesti vizes Európa-bajnokságról tárgyaltak

Hétfőn összeült a stratégiai döntéshozó testület, hiszen a szándék megvan, hogy a tavalyról idénre halasztott úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó Európa-bajnokságnak Budapest legyen a házigazdája – a tervek szerint májusban, és két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon.

Four Pillars – Sándor Wladár on the “Swimming Nation Program”

Responsibility and opportunity: the Hungarian Swimming Federation's “Swimming Nation Program” could be in test mode starting in February.

Négy pillér – Wladár Sándor az Úszó Nemzet Programról

Felelősség és lehetőség: a szövetség Úszó Nemzet Programjának tesztüzeme már februárban elindulhat.

Sportkonferenciák: két nap az utánpótlásról és Tokióról

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. A december 3-án és 4-én rendezendő – a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló – internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

Úszás: Nincs veszélyben az ob decemberi megrendezése – Wladár

Egyelőre nincs veszélyben a decemberi olimpiai kvalifikációs országos bajnokság megrendezése Kaposváron – erről Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke beszélt szerdán a közmédiának.

Úszás: továbbra is Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott vasárnap a Duna Arénában a Magyar Úszószövetség, és 178 igen, 1 tartózkodás, 1 nem szavazat mellett Wladár Sándort választották meg elnöknek.

Úszás: Nincs forradalmi hangulat, csak munka van – Wladár Sándor

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség regnáló elnöke hisz a stabilitásban, a programjában és a vele dolgozókban, úgy véli, jó esélyei vannak a vasárnapi tisztújító közgyűlésen.

Úszás: vasárnap elnököt választ a magyar szövetség

Elnököt választ vasárnap az elmúlt években is sikereket és hazai rendezésű világversenyek sorát felmutatni képes Magyar Úszószövetség.

Úszás: idő előtti választást tartanak a magyar szövetségben

Újra bizalmat kérnek: tisztújító közgyűlés megtartásáról döntött szerdán a Magyar Úszószövetség elnöksége.

Wladár Sándort a cicák és kutyusok között is a kötelességtudat viszi előre

Zoltán bátyját követte mindenhová: előbb az uszodába, és ez a történet mindenki előtt ismert, hiszen 1980-ban olimpiai bajnok lett kétszáz háton. Aztán a testvére példáján felbuzdulva jelentkezett az állatorvosi egyetemre – a fivérek évtizedek óta közös rendelőben dolgoznak Óbudán. A Magyar Úszószövetséget 2017 óta vezető elnököt, Wladár Sándort ezúttal a másik életében, az állatorvosiban látogattuk meg.

Úszás: „Milákról azt hiszik, tehetséges, de nem. Valójában zseni”

A koronavírus-járvány óta a világ első nemzetközi úszóversenyét rendezik meg péntektől vasárnapig a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában, ahol a legjobb magyarok mellett a csehek, osztrákok és lengyelek képviseltetik magukat.

Úszás: a leállás után először Magyarországon rendeznek nemzetközi versenyt

Végre történik valami: a járvány okozta leállás után Magyarországon kerül sor az első nemzetközi úszóversenyre.

Úszás: a bérleti díjak jelentős emelkedésétől fél a szövetség

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a járványhelyzet elmúltával komoly gondba kerülhetnek a hazai klubok a növekvő költségek miatt.

Úszás, kajak-kenu, vívás: ki a romok alól

Három legeredményesebb olimpiai sportágunk szövetségi elnökét a leállásról, az újrakezdésről és a tokiói célokról kérdeztük.

Úszás: Gyárfás mandátumát fél évvel hosszabbítja meg a koronavírus

A koronavírus-járvány miatt nem most hétvégén, hanem november 8-án Budapesten kerül sor az Európai Úszószövetség (LEN) tisztújító kongresszusára – egy hónappal a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) tisztújítása előtt.

Úszás: szigorú előírások betartása mellett folytatódhat a felkészülés

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a világméretű járványra tekintettel az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szigorú ajánlásainak, illetve a járványügyi protokoll maximális betartása mellett indulhatnak újra az úszók edzései.

Úszás: megvan az engedély, hétfőtől ismét edzésben a válogatott

Megkapta az engedélyt Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, így a magyar úszóválogatott jövő hétfőtől folytathatja a felkészülést.

Tokió 2020: Nem örülök, de alkalmazkodni kell – Kapás

Természetesen a magyar úszókhoz is eljutott a keddi hír, miszerint elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiát. Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Rasovszky Kristóf és Wladár Sándor is elárulta, mit gondol a kialakult helyzetről.

Úszás: Wladár szerint még korai az Eb pótidőpontjáról beszélni

Mint beszámoltunk róla, a LEN elhalasztotta a Budapestre tervezett vizes Európa-bajnokságot. Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, a halasztást ők maguk javasolták a LEN-nek a kialakult helyzetben. A korábbi kiváló úszóból lett sportvezető hozzátette, a járványhelyzet miatt kialakult bizonytalanságban nem szabad kőbe vésettnek tekinteni, hogy augusztus lesz a verseny új időpontja.