Atlétika: az Egyesült Államokban készül tovább Van Niekerk

Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.

Atlétika: Van Niekerk győzelemmel tért vissza Európába

Hosszú kihagyást követően először versenyzett szülőhazáján kívül a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója.

Atlétika: Van Niekerk 43 másodperc alá jutna 400 méteren

Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot.

Atlétika: két és fél év után tért vissza Wayde van Niekerk

Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója a súlyos térdsérülése miatti két és fél éves kihagyás után a múlt héten ismét versenyzett.

Atlétikai vb: nem indul a férfi 400 méter címvédője

Wayde van Niekerk, a férfi 400 méter címvédője nincs még olyan állapotban, hogy szerepelhessen a szeptember végén kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: Van Niekerk rendkívül simán győzött 400-on

Az olimpiai bajnok Wayde van Niekerk győzött 400 méteren az atlétikai világbajnokságon Londonban. Rúdugrásban az amerikai Sam Kendricks végzett az első helyen.

Atlétika: Boltot és Ayanát választották meg az év legjobbjának

A december 2-i monacói díjátadó gálán kihirdették, hogy a férfiaknál Usain Bolt, míg a hölgyeknél Almaz Ayana lett az év atlétája a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szavazásán.

Atlétika: ők hatan pályáznak az év legjobbjának címére

A december 2-i monacói díjátadó gálán derül ki, hogy a versenyben maradt három-három jelölt közül ki lett 2016 legjobb atlétája a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szavazásán – jelentették be szerdán.

Rio 2016: oltári dédmamája edzi a 400 méter síkfutás hősét

Hetvennégy éves dédmamája edzi a 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoki címét Rióban 43.03 másodperces világcsúccsal elhódító dél-afrikai Wayde van Niekerket.

Rio 2016: a volt rekorder így közvetítette a 400-as csúcsot

Michael Johnson, aki 1999-ben a sevillai világbajnokságon ma hajnalig megdönthetetlen világcsúcsot állított fel 400 méteres síkfutásban, a BBC kommentátoraként nézte végig Wayde van Niekerk riói 43.03 másodperces futását. Ezekkel a szavakkal.

Rio 2016: így reagált Bolt a 400-as világcsúcsra – videó

Magyar idő szerint hétfő hajnalban a riói olimpián a dél-afrikai Wayde van Niekerk 43.03-ra javította Michael Johnson 1999-ben felállított 43.18 másodperces rekordját. Ettől még Usain Bolt álla is leesett.

Megdőlt Michael Johnson 400-as világrekordja! Bolt újra aranyérmes 100-on

A dél-afrikai Wayde van Niekerk 43.03-as idővel, új világcsúccsal nyerte meg a riói olimpia férfi 400 méteres síkfutását. Usain Bolt sorozatban harmadszor nyert 100 méteren, női hármasugrásban kolumbiai aranyérem született.