-->
WTCR: F1-es pályákon zárul a 2022-es idény

Kiderült, hol folytatódik a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es idénye. Miután a távol-keleti versenyhétvégéket törölni kellett, a szezon utolsó két fordulóját Bahreinben és Szaúd-Arábiában rendezik – jelentették be a sorozat hivatalos honlapján.

WTCR: újabb zengős győzelem; Michelisz negyedik a 2. versenyen

Rob Huff nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének második futamát. A dobogóra még Mehdi Bennani és Mikel Azcona állhatott fel – utóbbit Michelisz Norbert engedte el a verseny hajrájában, így a magyar versenyző a negyedik helyen ért célba Anneau du Rhinben. Tassi Attila a kilencedik lett, az ismét peches Nagy Dániel a 12. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

WTCR: Berthon nyert, Michelisz 4. lett az első versenyen

Nathanaël Berthon aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamán. Másodikként a pole pozícióból induló Néstor Girolami ért célba, a dobogóra még Gilles Magnus állhatott fel, ám utóbbit megbüntették a futamot követően, így Mikel Azconáé lett a harmadik hely. Michelisz Norbert így negyedikként zárt, Nagy Dániel nyolcadikként ért célba. Tassi Attila futamának egy defekt vetett véget idő előtt.

WTCR: Girolami pole-ban; Michelisz nyolcadik Franciaországban

Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) második franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Nathanaël Berthon és Mikel Azcona végzett, míg a magyarok közül Michelisz Norbert a nyolcadik, Tassi Attila a 11., Nagy Dániel a 12. helyre kvalifikálta magát.

WTCR: nem vesz részt a folytatásban a Lynk & Co, 12 autó marad

Kiszáll a túraautó-világkupából (WTCR) a Lynk & Co, miután nem sikerült megoldani a hivatalos gumiszállító, a Goodyear abroncsaival kapcsolatos problémákat. A kínai gyártónál és az autóikat versenyeztető Lynk & Cónál ennek következtében úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból már nem állnak rajthoz ebben az idényben.

WTCR: Magnus nyert, Michelisz 4. lett a vallelungai 2. futamon

Gilles Magnus aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A dobogóra még Nathanaël Berthon és Mikel Azcona állhatott fel. Michelisz Norbert a negyedik helyen ért célba, a futam elején a második pozícióban autózó Tassi Attila nyolcadikként látta meg a kockás zászlót.

WTCR: Michelisz és Tassi is a top 5-ben az első futamon Vallelungában

Néstor Girolami nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamát. Michelisz Norbert sokáig harcolt a harmadik helyért, ám a dobogóra végül Mikel Azcona és Gilles Magnus állhatott még fel. Michelisz a negyedik helyen ért célba, ötödikként Tassi Attila látta meg a kockás zászlót Vallelungában.

WTCR: Girolami pole-ban; Michelisz harmadik az olaszországi időmérőn

Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Mikel Azcona és Michelisz Norbert zárt, míg az első ötös sorát Nathanaël Berthon és Esteban Guerrieri egészítette ki. Tassi Attila a hatodik helyet szerezte meg.

WTCR: Michelisz a leggyorsabb az olaszországi időmérő előtt

Michelisz Norbert készülhet a legjobb idővel a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjére. A magyar versenyző mögött Mikel Azcona és Nathanaël Berthon zárt a délutáni edzésen, míg az első ötös sorát Mehdi Bennani és Néstor Girolami egészítette ki. Tassi Attila két hetedik hellyel hangolhat a kvalifikációra.

WTCR: Nagy Dániel kihagyja az olaszországi versenyhétvégét

Csak egy autóval indul a Zengő Motorsport a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi fordulójában, miután Nagy Dániel Vila Realban összetört autóját nem sikerült helyrehozni.

WTCR: hatalmas baleset a hazavezető úton a Zengő Motorsportnál

Sok nehézsésggel vezetett az út hazafele a Zengő Motorsport csapattagjai számára a túraautó-világkupa (WTCR) Vila Real-i versenyhétvégéjét követően. Néhány csapattag ráadásul hatalmas balesetet szenvedett az autópályán Németországban.

WTCR: Tassi második; Michelisz a top 5-ben Portugáliában

Rob Huff aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Tassi Attila és Mikel Azcona szelte át a célvonalat, míg Michelisz Norbert az ötödik lett. Nagy Dániel kiesett.

WTCR: Urrutia nyert, Michelisz negyedik Portugáliában

Santiago Urrutia aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Yann Ehrlacher és Néstor Girolami szelte át a célvonalat, míg a magyarok közül Michelisz Norbert a negyedik, Tassi Attila a kilencedik, Nagy Dániel a tizenkettedik pozícióban zárt.

WTCR: Michelisz 5. a portugál időmérőn, Tassi az első sorban a 2. futamon

Santiago Urrutia nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének időmérőjét, így a Lynk & Co uruguayi versenyzője rajtolhat a pole pozícióból az első futamon. Michelisz Norbert bejutott a kvalifikáció harmadik szakaszába, s az ötödik helyről kezdheti majd meg azt a viadalt, míg a második futamon – a kilencedik pozíciójának köszönhetően – Tassi Attila a második helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

WTCR: Ehrlacher az élen, a magyarok a top 10-en kívül Vila Realban

A Lynk & Co végzett az élen a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második szabadedzésén is. Ezúttal Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb, aki mögött Mikel Azcona és Santiago Urrutia zárt. A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, aki 13. lett a második tréningen Vila Realban.

WTCR: a Lynk & Co az élen, Tassi a 3. helyen nyitott Vila Realban

Santiago Urrutia volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első szabadedzésén. A Lynk & Co versenyzője mögött a márkatársa, Yann Ehrlacher zárta a tréninget, a harmadik leggyorsabb kört Tassi Attila autózta. Michelisz Norbert szintén jól kezdett Vila Realban, a hatodik pozícióban zárta a nyitó tréninget, amelyen Nagy Dániel a 16. helyen végzett.

WTCR: idén sem versenyez a mezőny Ázsiában – hivatalos

A koronavírus-járvány miatt ebben az évben sem rendezik meg a túraautó-világkupa (WTCR) ázsiai versenyhétvégéit – olvasható a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsának legfrissebb közleményében.

WTCR: újabb zengős dobogó és Nagy 4. helye a spanyolországi 2. futamon

Mikel Azcona nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének második futamát. A Hyundai spanyol versenyzője mögött a Zengő Motorsport pilótája, Rob Huff ért célba, a dobogóra még Santiago Urrutia állhatott fel. Nagy Dániel a negyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót, míg az első sorból rajtoló Michelisz Norbert számára már nem sokkal a rajt után véget ért a futam.

WTCR: Michelisz az 5. lett, Nagy és Tassi futamának a gumik vetettek véget

A pole pozícióból rajtoló Gilles Magnus nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének első futamát. A dobogóra még a Zengő Motorsport versenyzője, Rob Huff, illetve Nathanaël Berthon állhatott fel. Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba, Nagy Dániel és Tassi Attila azonban nem tudta befejezni az első versenyt.

WTCR: Michelisz a 2., Nagy a 4. helyről rajtolhat a 2. futamon

Gilles Magnus szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A belga versenyző mellől márkatársa, Nathanaël Berthon vághat neki az első futamnak, míg a második viadalon Ma Csing-hua várhatja a piros lámpák kialvását az első rajtkockából. Michelisz Norbert a második, Nagy Dániel a negyedik helyről startolhat ezen a viadalon.


Kézilabda Eb: Tudta-e?