Kerékpár: az Angliru és a Tourmalet is az útvonalban

Az országúti kerékpársport legendás emelkedői közül az Angliru és a Tourmalet is szerepel az idei Vuelta a Espana háromhetes körverseny útvonalában.

Kerékpár: váratlanul csapatot vált a Giro- és Vuelta-győztes Quintana

A Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana bejelentette, hogy elhagyja az Arkea-Samsic országúti kerékpáros csapatát – írj az MTI.

Kerékpár: hivatalos az országúti kerékpárosok jövő évi versenynaptára

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) véglegesítette az országúti szakág jövő évi versenynaptárát: az immár a ProSeries-sorozatba tartozó ötnapos Tour de Hongrie-t május 10. és 14. között rendezik, a V4 nemzetközi viadal magyarországi szakaszára pedig – az UCI honlapja szerint – július 8-án kerül sor – írja az MTI.

Minden szempontból történelmi volt az idei Grand Tour-szezon

Megoszlanak a vélemények, hogy mi tesz sportnemzetté egy országot: a kiemelkedő eredmények száma, netán általában a lakosság sporthoz való viszonya? Az mindenesetre bizonyos, hogy a nyári kerékpárszezon mindkét aspektusból sokat adott számos országnak.

Vuelta: Evenepoel a végső siker kapujában, Carapaz triplázott

A belga Remco Evenepoel megőrizte előnyét összetettben a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny utolsó előtti szakaszán, ezzel a végső siker kapujába került. Az ecuadori Richard Carapaz harmadik szakaszsikerét aratta.

Vuelta: nem folytatja a versenyt a címvédő Roglic

Amint arról beszámoltunk, a spanyol kerékpáros körverseny keddi szakaszának kaotikus befejezése során a címvédő szlovén Primoz Roglic nagyot esett, és ugyan a kedd esti hírek szerint még volt remény, hogy folytatni tudja a viadalt, szerda reggel csapata közölte, hogy a háromszoros győztes feladja a viadalt.

Vuelta: csökkent a megrogyó Evenepoel előnye, Carapaz második etapsikere

Az olimpiai bajnok ecuadori Richard Carapaz három nap alatt második sikerét aratva nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny szombati hegyi befutóját, melyen a gyengeség jeleit először mutató belga Remco Evenepoel előnye csökkent összetettben.

Vuelta: Groves nyerte meg a tengerparti sprintbefutót

Az ausztrál Kaden Groves nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, amelyen a belga Remco Evenepoel megőrizte első helyét összetettben. Ezúttal az Ibériai-félsziget délkeleti partjain tekerő mezőny azonos idővel futott be Cabo de Gatán, így azonkívül, hogy Mads Pedersen a pontversenyben növelte előnyét, nem történt változás.

Vuelta: Evenepoel nyerte meg az időfutamot, és növelte előnyét

Az összetettben élen álló Remco Evenepoel nyerte meg a spanyol kerékpáros-körverseny 10. szakaszát, az Elche és Alicante közötti 30.9 kilométeres egyéni indítású időfutamot. A 22 éves belga kiválóság a sikerrel tovább növelte előnyét az összetettben, miután a második helyen végző – és összetettben a második helyre előrelépő – Primoz Roglicnál közel 50 másodperccel volt gyorsabb.

Vuelta: Meintjes sikere a 9. szakaszon, Evenepoel növelte előnyét

A dél-afrikai Louis Meintjes nyert a 9. szakaszon a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, a belga Remco Evenepoel pedig növelte előnyét összetettben.

Vuelta: Jay Vine másodszor nyert hegyi befutót

Az ausztrál Jay Vine második hegyi befutós szakaszgyőzelmét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, a nyolcadik szakaszon a belga Remco Evenepoel megtartotta előnyét összetettben.

Vuelta: a háromszoros győztes Roglic nyerte a negyedik szakaszt

Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát. A Jumbo-Visma kerékpárosa az összetettben is átvette a vezetést.

Vuelta: a kétszeres Tour-győztes nem indul

Nem indul a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar.

Kerékpár: a Vueltán is ott lesz a Giro-győztes ausztrál

Az idei Giro d'Italián győztes ausztrál Jai Hindley ott lesz a spanyol országúti kerékpáros körversenyen, a Vuelta a Espanán.

Vuelta: Sénéchal nyerte a furcsa sprintbefutót

Florian Sénéchal nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 13., leghosszabb szakaszát, amely után az összetett élén változatlan előnnyel a norvég Odd Christian Eiking áll – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Vuelta: Cort mezőnyhajrában nyert, az élcsoport változatlan

Csütörtökön Magnus Cort mezőnyhajrában nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 12. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportjában nem történt változás – írja az MTI.

Vuelta: Caruso nyerte a szakaszt, Roglic maradt az élen

Az olasz Damiano Caruso bravúros teljesítménnyel megnyerte a Vuelta a Espana kilencedik, hegyi befutós szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Roglic megőrizte első helyét az összetettben, sőt, növelni is tudta előnyét – írja a Magyar Távirati Iroda.

Vuelta: Fabio Jakobsen már a második sprintsikerét aratta

Az egy éve rendkívül súlyos bukást elszenvedő Fabio Jakobsen immár második sprintsikerét aratta a Vuelta a Espanán. A spanyol országúti kerékpáros-körverseny szombaton teljesített nyolcadik szakaszán az összetett élcsoportja nem változott – írja az MTI.

Vuelta: csúnya tömegbukás történt az 5. szakaszon – videó

Ahogyan azt megírtuk, az észt Rein Taaramäe elveszítette az összetettben élen állónak járó piros trikót, ugyanis 12 kilométerre a céltól belekeveredett egy tömegbukásba, amely miatt 2:20 perces hátránnyal ért célba a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny ötödik szakaszán.

Vuelta: Jakobsen sprintsikere, Taaramäe bukott, de megőrizte a piros trikót

Az egy éve rendkívül súlyos bukást elszenvedő Fabio Jakobsen diadalmaskodott kedden a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 4. szakaszán, amelyen az észt Rein Taaramäe esett, ám megtartotta első helyét összetettben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?