Kerékpár: az Angliru és a Tourmalet is az útvonalban

Az országúti kerékpársport legendás emelkedői közül az Angliru és a Tourmalet is szerepel az idei Vuelta a Espana háromhetes körverseny útvonalában.

Vuelta: barcelonai csapatidőfutammal rajtol a jövő évi viadal

Barcelonai csapatidőfutammal rajtol a jövő évi Vuelta a Espana – jelentették be kedden az országúti kerékpáros-körverseny szervezői.

Tour de France: a CAS elutasította Quintana fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Nairo Quintana fellebbezését, így érvényben maradt a kolumbiai kerékpáros kizárása az idei Tour de France-ról.

Minden szempontból történelmi volt az idei Grand Tour-szezon

Megoszlanak a vélemények, hogy mi tesz sportnemzetté egy országot: a kiemelkedő eredmények száma, netán általában a lakosság sporthoz való viszonya? Az mindenesetre bizonyos, hogy a nyári kerékpárszezon mindkét aspektusból sokat adott számos országnak.

Vuelta: Evenepoel pályafutása első háromhetesét nyerte meg

Remco Evenepoel nyerte meg a Vuelta a Espanát, ezzel 44 esztendő után zárt belga kerékpáros az összetett élén háromhetes országúti körversenyen.

Női Vuelta: Vas 61., Persico nyerte a leghosszabb szakaszt

Az olasz Silvia Persico nyerte a női Vuelta országúti kerékpáros-körverseny történetének leghosszabb etapját, a csapattársaiért dolgozó Vas Kata Blanka 61. helyen ért célba.

Vuelta: Evenepoel a végső siker kapujában, Carapaz triplázott

A belga Remco Evenepoel megőrizte előnyét összetettben a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny utolsó előtti szakaszán, ezzel a végső siker kapujába került. Az ecuadori Richard Carapaz harmadik szakaszsikerét aratta.

Vuelta: Pedersen harmadszor ünnepelhetett

A zöld trikós Mads Pedersen harmadik szakaszsikerét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, míg az összetett élcsoportja nem változott. a 19. szakaszt követően.

Vuelta: Evenepoel szakaszgyőzelemmel tett nagy lépést a végső siker felé

A belga Remco Evenepoel nyerte hegyi befutóban a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, ezzel növelte előnyét az összetett élén.

Vuelta: szakaszgyőzelmével Urán elit társaságba került

A spanyol országúti kerékpáros-körverseny 17. szakaszán a kolumbiai Rigoberto Urán győzött, ezzel a kerékpársport történetének 104. olyan versenyzője lett, aki mindhárom nagy Grand Tour-versenyen (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) tudott legalább egy szakaszt nyerni. Az összetettet vezető Remco Evenepoel és a Primoz Roglic visszalépése után második Enric Mas bő 5 perc hátránnyal együtt ért célba.

Vuelta: nem folytatja a versenyt a címvédő Roglic

Amint arról beszámoltunk, a spanyol kerékpáros körverseny keddi szakaszának kaotikus befejezése során a címvédő szlovén Primoz Roglic nagyot esett, és ugyan a kedd esti hírek szerint még volt remény, hogy folytatni tudja a viadalt, szerda reggel csapata közölte, hogy a háromszoros győztes feladja a viadalt.

Vuelta: kiderült, mennyire sérült meg nagy bukásában Roglic

Amint arról beszámoltunk, a spanyol kerékpáros-körverseny drámai befutót hozó 16. szakaszát a dán Mads Pedersen nyerte meg, miközben a szintén hajrázó Primoz Roglic nagyot esett pár száz méterrel a cél előtt az élcsoportban. Kedd este aztán kiderült, milyen sérüléseket szenvedett a háromszoros győztes, címvédő szlovén kiválóság a bukásban.

Vuelta: őrült hajrá után Pedersené a szakasz, Roglic bukott a sprintben

A Vuelta a Espana 16. szakasza az utolsó kilométerekig unalmasan csordogált, aztán az emelkedős utolsó három kilométeren a káosz lett úrrá: előbb az összetett éllovas Remco Evenepoel kapott defektet, aztán 200 méterrel a cél előtt az élcsoportban hajrázó Primoz Roglic nagyot esett, így a szakaszt a pontversenyt vezető Mads Pedersen nyerte meg. A kaotikus befutó után aztán némi időbe került, mire kiderült: nem változott az összetett élmezőnyének állása.

Vuelta: Evenepoel előnye csökkent, Arensmané a királyetap

A belga Remco Evenepoel előnye csökkent az összetett élén a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny királyetapján, amelyen a holland Thymen Arensman pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratta.

Vuelta: csökkent a megrogyó Evenepoel előnye, Carapaz második etapsikere

Az olimpiai bajnok ecuadori Richard Carapaz három nap alatt második sikerét aratva nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny szombati hegyi befutóját, melyen a gyengeség jeleit először mutató belga Remco Evenepoel előnye csökkent összetettben.

Vuelta: Pedersen zöld trikóban nyert emelkedős sprintbefutót

A zöld trikós dán Mads Pedersen nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny pénteki szakaszát, míg a belga Remco Evenepoel változatlan előnnyel vezet összetettben.

Vuelta: Carapaznak összejött a szakaszgyőzelem

Richard Carapaz győzelmével ért véget a spanyol kerékpáros-körverseny 12. szakasza. Az ecuadori kerekes életében először nyert szakaszt a Vueltán.

Vuelta: Groves nyerte meg a tengerparti sprintbefutót

Az ausztrál Kaden Groves nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, amelyen a belga Remco Evenepoel megőrizte első helyét összetettben. Ezúttal az Ibériai-félsziget délkeleti partjain tekerő mezőny azonos idővel futott be Cabo de Gatán, így azonkívül, hogy Mads Pedersen a pontversenyben növelte előnyét, nem történt változás.

Vuelta: Meintjes sikere a 9. szakaszon, Evenepoel növelte előnyét

A dél-afrikai Louis Meintjes nyert a 9. szakaszon a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, a belga Remco Evenepoel pedig növelte előnyét összetettben.

Vuelta: Jay Vine másodszor nyert hegyi befutót

Az ausztrál Jay Vine második hegyi befutós szakaszgyőzelmét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, a nyolcadik szakaszon a belga Remco Evenepoel megtartotta előnyét összetettben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?