Eb 2020: Tyson Fury Klicskóval trollkodott az angol–ukrán után

Mint azt valószínűleg már mindenki tudja, Anglia 4–0-ra legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, és így bejutott a legjobb négy közé. A meccs Tyson Fury számára remek alapot szolgáltatott egy kis trollkodáshoz…

Ökölvívás: Vladimir Klicsko a visszatérésen gondolkodik

Vladimir Klicsko ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó, korábbi többszörös világbajnok a visszatérésen gondolkodik – írja az MTI.

Boksz: Klicsko, Mayweather és Ali lánya is „halhatatlan” lesz

Floyd Mayweather Jr., Vladimir Klicsko és Laila Ali is bekerül jövőre az Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

Ökölvívás: kigyulladt Klicskóék jachtja, kimentették őket

Kigyulladt a Vladimir Klicskót szállító luxusjacht a spanyolországi Mallorca közelében, de senkinek sem esett baja: a korábbi olimpiai bajnok, profi világbajnok nehézsúlyú ökölvívót és a fedélzeten tartózkodó családtagjait, barátait kimentette a spanyol parti őrség.

Profi boksz: íme, a nehézsúly legnagyobb szenzációi!

A nehézsúlyú Andy Ruiz jr. négy vb-öv tulajdonosa lett: óriási meglepetésre kiütötte Anthony Joshuát. A súlycsoport sportágtörténeti szenzációit gyűjtöttük csokorba. 

Profi ökölvívás: visszatér? Vladimir Klicsko is megszólalt

A nemzetközi sajtóban több helyütt megjelentek cikkek és híresztelések arról, hogy a korábbi nehézsúlyú bajnok Vladimir Klicsko áprilisban visszatér, és megmérkőzik a brit nehézsúlyú Dillian Whyte-tal.

Ökölvívás: történelmi visszatérés? Vladimir Klicsko nem zárja ki

A sporttörténelem (de legalábbis az ökölvívásé) egyik legnagyobb visszatérése lenne, ha Vladimir Klicsko újra szorítóba lépne. A korábbi nehézsúlyú világbajnok nem tartja kizártnak, hogy újra bokszkesztyűt húzzon.

Profi boksz: „Povetkin ellen még Klicskónál is nehezebb lesz”

A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világelső David Haye szerint honfitársa, a jelenleg a királykategória WBA/WBO/IBF öveit őrző Anthony Joshua élete legkeményebb kihívása elé néz Alekszandr Povetkin személyében, akivel szeptember 22-én mérkőzik meg.

Ökölvívás: Klicsko egyesítené az amatőr és a profi bokszot

Vladimir Klicsko, a profi ökölvívás elmúlt másfél évtizedének egyik legmeghatározóbb alakja szerint a sportág érdeke, hogy a profi és amatőr boksz egységes legyen.

Profi boksz: Joshuának Ortiz ellen kell megvédenie címét

A Boksz Világszövetség (WBA) pénteki bejelentése szerint nehézsúlyú bajnokának, Anthony Joshuának a kubai Luis Ortizzal kell címvédő meccset vívnia.

Profi boksz: visszavágó helyett visszavonul Vladimir Klicsko

Bejelentette visszavonulását a korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Vladimir Klicsko. A 41 éves ukrán bunyós menedzsmentje csütörtökön adott ki közleményt.

Profi boksz: megdöbbentő hasonlóságok Joshua és Ali között

Megdöbbentő hasonlóságokat fedeztünk fel „A Legnagyobb”, illetve napjaink legjobb nehézsúlyú profi öklözője karrierjének korai szakasza között. A kategória extraklasszisait górcső alá vettük – avagy ki alkotott maradandót már az első 19 meccse során?

Boksz: életműdíjat kapnak a Klicsko fivérek

Vitalij és Vladimir Klicsko életműdíjat vehet át Hamburgban, a német ökölvívók október 8-ai díjkiosztóján.

Profi boksz: októberre tervezik a Joshua–Klicsko visszavágót

Októberben a cardiffi Millennium Stadionban ismét összemérheti erejét Anthony Joshua és Vladimir Klicsko, kérdés, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) mit szól mindehhez. A profi bokszvilágbajnoki címet április 29-én TKO-val elnyerő brit bunyósra ugyanis már egy kötelező kihívó is vár.

Profi boksz: Klicsko azt hitte, nem áll fel a padlóról Joshua

Vladimir Klicsko roppant szimpatikusan értékelte az Anthony Joshua elleni szombati londoni nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzését. Az ukrán bokszoló rendkívül izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzésen padlóra küldte brit ellenfelét, aki végül a 11. menetben TKO-val felülkerekedett.

Boksz: Fury már válaszolt is az új Klicsko-verőnek

Mint arról beszámoltunk, a Vladimir Klicskót (64 győzelem, 5 vereség, 53 KO/TKO) szombaton a 11. menetben TKO-val legyőző brit nehézsúlyú bunyós, Anthony Joshua (19–0, 19) rögtön üzent az ukrán előző legyőzőjének, a világbajnoki címétől drogbotrány miatt megfosztott Tyson Furynak (25–0, 18), aki közösségi oldalán már reagált is a kihívásra.

Videó: így omlott össze Vladimir Klicsko Joshua ellen

Mint ismeretes, a brit nehézsúlyú Anthony Joshua 11. menetes TKO-val megverte az ukrán Vladimir Klicskót a szombati, londoni bokszgálán. Tekintse meg az összecsapást eldöntő 11. menetet, melyben Klicsko kétszer is padlózott. 

Ökölvívás: Joshua több vb-cím birtokosa, Klicskót leléptették

Szombat este a londoni Wembley Stadionban három szervezet nehézsúlyú világbajnoki övéért csapott össze az IBF-világbajnok Anthony Joshua és kihívója, Vladimir Klicsko. Az ütközet a brit bunyós sikerét hozta, az ukrán bokszolót a 11. menetben leléptette a mérkőzésvezető.

Joshua háromszor küldte padlóra Klicskót: három vb-cím az övé

Szombat este a londoni Wembley Stadionban három szervezet nehézsúlyú világbajnoki övéért csapott össze az IBF-világbajnok Anthony Joshua és kihívója, Vladimir Klicsko. Az ütközet a brit bunyós sikerét hozta, az ukrán bokszolót a 11. menetben leléptette a mérkőzésvezető. A találkozó minden idők egyik legjobb profi nehézsúlyú vb-mérkőzéseként vonul be az ökölvívás történetébe. A 10. etap után így festettek a pontozólapok: 96:93 és 95:93 Joshua javára, 95:93 Klicskónak. A mérkőzést követően Joshua rögvest kihívta Tyson Furyt.

Generációk csatája – rangadó két volt olimpiai bajnok között

Ha a ring ugyanolyan is a Wembleyben, mint Vladimir Klicsko eddigi vb-címmeccseinek helyszínein, a helyzet az ukrán bokszolónak szombat este merőben szokatlan: nem esélyesként lép a kötelek közé, továbbá a vb-övet nem ő, hanem ellenfele, Anthony Joshua viszi a csatába.