Sakk: Rapport remekelt rapidban, de villámban nem

Rapport Richárd a 6. helyen végzett Varsóban a Grand Chess Tour sakktornasorozat 2. állomásán. A rapid és villámjátszmákból álló, tíz résztvevős viadalt a lengyel Jan-Krzysztof Duda nyerte meg.

Sakk: Rapport Carlsennel is összecsap a vb-jelöltek tornája előtt

Rapport Richárd is asztalhoz ül a hagyományos stavangeri sakkszupertornán, amelyet ősz helyett idén tavasszal rendeznek meg, és amelyen világklasszisok egész sora játszik.

Sakk: meddig tart Magnus Carlsen uralkodása?

Magnus Carlsen minden idők egyik legsimább világbajnoki döntőjében (7.5:3.5) múlta felül orosz kihívóját, Jan Nyepomnyascsijt. Ezzel már nyolc éve őrzi a címet, világelső pozícióját pedig már több mint tíz éve birtokolja. Trónkövetelők jönnek-mennek, de a norvég uralkodó egyelőre legyőzhetetlennek tűnik.

A kilencszeres bajnok Almási Zoltánt jobban izgatja a sakknál az autótuning

Kár lenne tagadni, a korábban sokkal eredményesebb, egykor nagyhatalomnak számító magyar sakkozás válságban van. Miért tartunk ott, ahol, és mit lehetne tenni azért, hogy kimásszunk a mélységes gödörből? A válaszok megadására nincs autentikusabb jelenleg Almási Zoltán nemzetközi nagymesternél, aki a közelmúltban megszerzett kilencedik magyar bajnoki címe ellenére is kifelé tart az egykori sikersportágból.

Vlagyimir Kramnyik tiszteli és nagyra tartja Lékó Pétert és Polgár Juditot is

A Polgár Judit által megálmodott és a budapesti Nemzeti Galériában megrendezett Világsakkvesztivál díszvendége idén az egykori világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyik volt, aki a lapunknak adott exkluzív interjúban felelevenítette híres, csaknem elveszített vb-csatáját Lékó Péterrel, botrányát Veszelin Topalovval, de beszélt önmagáról, betegségéről, gyerekkoráról, hobbijairól is, és arról is, miért nem félt soha veszíteni.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Karjakin győzött, Anand kikapott

Az orosz Szergej Karjakin győzött, az amerikai Fabiano Caruana pedig döntetlent ért el a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna pénteki, 12. fordulójában, így közösen állnak az élen. A korábbi világbajnok indiai Viswanathan Anand ezúttal kikapott, és visszacsúszott a harmadik helyre.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Anand utolérte az éllovast

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy Szergej Karjakin helyett a korábbi világbajnok Viswanathan Anand csatlakozott az amerikai Fabiano Caruanához.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Caruana legyőzte Anandot

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy a korábbi világbajnok Viswanathan Anand helyett Fabiano Caruana csatlakozott az orosz Szergej Karjakinhoz.

Sakk: Aronjan legyőzésével Anand utolérte Karjakint

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy Levon Aronjan helyett Viswanathan Anand csatlakozott az orosz Szergej Karjakinhoz.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: hármasfogat az élen

A volt világbajnok bolgár Veszelin Topalov második vereségét szenvedte el a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, amelynek vasárnapi harmadik fordulójában a másik három parti döntetlennel zárult.

Sakkvilágbajnok-jelöltek tornája: Anand és Karjakin az élen

A volt világbajnok indiai Viswanathan Anand döntetlenre végzett, az orosz Szergej Karjakin pedig nyert a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna szombati második fordulójában, így ők ketten állnak az élen egyformán 1.5 ponttal.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Anand győzelemmel rajtolt

Az indiai Viswanathan Anand világossal legyőzte a bolgár Veszelin Topalovot a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna pénteki nyitófordulójában, a másik három parti döntetlennel ért véget.

Sakk: szenzáció – a magyar tehetség legyőzte a világbajnokot!

Viswanathan Anandnak alaposan meggyűlik a baja a mieinkkel az egyik legnépszerűbb svájci rendszerű sakkversenyen, a Gibraltári Sakkfesztiválon. Az indiaiak korábbi világbajnoka az első körben csak döntetlent ért el a magyar női válogatott erőssége, Vajda Szidónia ellen – óriási bravúr volt ez is –, s most hétfőn még ennél is súlyosabb csapás érte: Gledura Benjámin legyőzte!

Sakk: Carlsen nagyot égett, Topalov parádézva győzött

Veszelin Topalov nyerte meg a norvégiai Stavangerben megrendezett sakk szupertonát. A bolgár nagymester a kilenc forduló során 6.5 pontot gyűjtve győzött. A világbajnok Magnus Carlsen négy vereséggel csak a hetedik lett a tízfős mezőnyben.

Sakk: Gara vezérletével Mitropa-kupa-győztes Magyarország

Magyarország nyerte meg a sakkozók Mitropa-kupáját a nőknél az ausztriai Mayrhofenben. A tíz közép-európai országot felvonultató viadalon a Vajda Szidónia, Gara Tícia, Rudolf Anna összeállításban játszó csapat 2007 után végzett ismét az az első helyen.

Sakk: Carlsen a pokoli rajt után megkezdte a felzárkózást

Az ötödik fordulóban tudta csak megnyerni első játszmáját Magnus Carlsen a norvégiai Stavangerben zajló sakk szupertornán. A világbajnok az első négy fordulóban háromszor is vereséget szenvedett egy döntetlen mellett. A szombati szünnap jót tett neki, az ötödik körben világossal 45 lépésben legyőzte az orosz Alekszandr Griscsukot.

Sakk: a világbajnok nem ismerte a szabályt, kínos vereség - videó

Nem mindennapi körülmények között veszítette el mérkőzését Magnus Carlsen a norvégiai Stavangerben kedden kezdődött szupertornán. A világbajnok norvég sakkozóval teljesen nyert állásban közölte a versenybíró, hogy veszített...

Sakk: Carlsen Fischer és Karpov kombinációja - Kaszparov

A norvég sajtó és Garri Kaszparov is dicshimnuszt zeng a sakkvilág régi-új világbajnokáról, Magnus Carlsenről, aki vasárnap megvédte címét indiai kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben a Szocsiban rendezett páros mérkőzésen.

Sakk-vb: Carlsen győzött, megvédte címét Anand ellen

A norvég Magnus Carlsen maradt a sakkozás világbajnoka, miután a szocsi világbajnoki döntő 11. játszmájában legyőzte az indiai Viswanathan Anandot, s ezzel elérte a végső győzelemhez szükséges 6.5 pontot.

Sakk vb-döntő: döntetlennel zárult a tizedik parti

Döntetlennel zárult a pénteki, tizedik parti a Szocsiban zajló sakkvilágbajnoki párosmérkőzésen, így a címvédő Magnus Carlsen 5.5–4.5-re vezet kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?