Birkózás: senkinek nem jó a jelenlegi helyzet – Veréb István

Veréb István világbajnoki bronzérmes birkózó szerint a magyar szabadfogásban senkinek sem jó az, hogy őt és öt társát felfüggesztették a válogatottnál.

Veréb: Egyszer csak egyoldalúan kijelentik, hogy fel vagy függesztve, vérlázító

Veréb István, a szabadfogású birkózóválogatott tagja szerint vérlázító, hogy a Magyar Birkózószövetség egyszer csak közölte, hogy felfüggeszti a válogatott tagságát. Mint ismert, a szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vb-bronzérmes sportolón kívül Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát is felfüggesztik – tiszteletlenségük és a minősíthetetlen hozzáállásuk miatt.

Birkózás: a szövetség felfüggesztette hat válogatott tagságát

A Magyar Birkózószövetség a hivatalos honlapján bejelentette,  hogy felfüggesztette Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát.

Birkózás: Veréb Istvánnak jól jött az olimpia elhalasztása

Veréb István azok közé tartozik, akiknek még jól is jött az olimpia elhalasztása: így újra egészségesen vághat neki a jövő évre tolódó kvótaszerző küldetésének.

Birkózás: Ligeti és Veréb is nemzetközi versenyt nyert meg

Ligeti Dániel a jakutszki, Veréb István pedig a kemerovói nemzetközi birkózóversenyen nyert aranyérmet a szabadfogásúak között.

Birkózó-vb: Veréb olimpiai ezüstérmest vert a vigaszágon, de nem lett meg a kvóta

Parádés birkózással olimpiai ezüstérmest vert Veréb István az első vigaszágas meccsén a nur-szultani kvalifikációs világbajnokságon, utána azonban nem sikerült a bravúr, így a szombathelyi szabadfogású versenyző egyelőre nem vívta ki a szereplési jogot a harmadik olimpiájára. 

Birkózó-vb: kicentizett győzelem után Veréb-vereség és vigaszág

Veréb István, a Haladás Eb- és vb-bronzérmes birkózója öt másodperccel a vége előtt végrehajtott akcióval fordította meg ukrán riválisa elleni nyitó meccsét a kazahsztáni világbajnokságon, és jutott ezzel a 86 kilogrammosok nyolcaddöntőjébe. Ott kikapott a nála sokkal esélyesebb iráni ellenfelétől, s mivel Hasszan Jazdani a döntőig menetelt, Veréb a vigaszágon folytatja.

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

Birkózó Eb: Veréb István győzött, így bronzérmes lett!

A szabadfogású Veréb István bronzérmet nyert szerdán a 92 kilósok között a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: Németh bronzéremért küzdhet, Galambos vigaszágas

A 76 kilós Németh Zsanett 9:3-ra kikapott az elődöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szerdai napján, így csütörtökön a bronzéremért küzdhet.

Birkózó Eb: Veréb István a bronzéremért küzdhet

A szabadfogású Veréb István megnyerte vigaszágas mérkőzését, így az esti programban a bronzéremért birkózhat a 92 kilósok között a bukaresti Európa-bajnokság szerdai napján.

Birkózó Eb: Ligeti Dániel és Veréb István a vigaszágon folytathatja

A szereplését kedden kezdő négy magyar szabadfogású birkózó közül a nehézsúlyú Ligeti Dániel (125 kg) és a 92 kilós Veréb István került vigaszágra, mivel az ő legyőzőjük döntőbe jutott a bukaresti Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Birkózás: Veréb István megnyerte a Francia Nagydíjat

Huszonegy ország birkózóinak részvételével került sor Nizzában a szabadfogású Francia Nagydíjra. A magyar küldöttség négy érmet szerzett, a dobogó tetejére állhatott a vb- és Eb-3. Veréb István (92 kg).

Birkózó-vb: várakozáson aluli kezdés, egyetlen magyar siker

Nem úgy indult a nagyon várt budapesti világbajnokság, ahogy szerettük volna: Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is bosszantó vereséget szenvedett rögtön az első meccsén, de legalább a szabadfogásúakhoz visszatérő Ligeti Dániel hozta magát, látványos sikerével enyhített némileg a hazai sebeken – viszont a második meccsén ő is kikapott. Legyőzője döntőbe jutott, így Ligeti vasárnap a vigaszágon folytathatja.

Birkózó-vb: Ligeti Dániel nagyon nehéz ágra került

A budapesti birkózó-világbajnokságon a versenyek szombaton kezdődnek, a nyitónapon érdekelt szabadfogásúak számára viszont már pénteken fontos eseményre került sor, mivel megtartották kategóriáik sorsolását, amely magyar szempontból felemás eredményt hozott. A szombati nap két hazai „húzóneve” közül Veréb István kedvezőnek mondható ágat kapott, a nehézsúlyú Ligeti Dániel viszont szinte a lehető legnehezebbet.

Birkózó-vb: Éremben gondolkodom – Veréb István

Veréb István maximalista: szabadfogású klasszisunk öt éve felállhatott a dobogóra hazai közönség előtt, és ugyancsak bosszús lenne, ha az idén nem sikerülne neki Budapesten a szombaton kezdődő világbajnokságon. (x)

Birkózó-vb: optimisták a szabadfogásúak, Veréb és Barka is éremre számít

Izgalommal várják a magyar birkózók a budapesti világbajnokság szombati rajtját, melyen a szabadfogású válogatott tagjai közül Molnár József, Gulyás Zsombor, Veréb István és Ligeti Dániel lép szőnyegre az első napon.

Birkózó-vb: gerincsérve után bizakodó a magyar versenyző

Veréb István, a szabadfogású válogatott egyik legjobbja tavaszi sérülése után egyre jobb állapotba kerül, s úgy véli, az októberi, budapesti birkózó-világbajnokság kezdetére százszázalékos formában lesz.

Birkózás: Veréb kikapott, a magyarok Eb-je véget ért

Vasárnap véget ért az oroszországi Kaszpijszkban zajló Európa-bajnokság. Utolsó szőnyegre lépő magyarként a vb- és Eb-3. Veréb István a szabadfogású 86 kilósok vigaszágán hiába vezetett a lengyel Baranowski ellen még a szünetben is, végül – csakúgy, mint a tavalyi párizsi vb-n – kikapott tőle (2:9).