Kerékpár: Nem lettem sztár, ahhoz még sok mindent kell elérnem – Vas Kata Blanka

Magyar szempontból a tokiói olimpia egyik legnagyobb pozitív meglepetését Vas Kata Blanka szolgáltatta, aki 19 évesen negyedik helyezést ért el a hegyikerékpárosok mezőnyében, ezzel az egész magyar kerékpársport minden idők legjobb ötkarikás helyezését szállította. Blanka a világraszóló eredményétől sem szállt el, megmaradt csendes, szerény lánynak, aki megkeresésünkre is csak kisebb unszolás után mondott igent. Ha még többet szeretne megtudni a fiatal tehetségről, akkor keresse a Nemzeti Sport pénteki számának Sportkrém című mellékletét.

Kerékpár: Vas Kata Blanka 4. a vb mezőnyversenyében

Vas Kata Blanka fantasztikus versenyzéssel negyedik lett a női mezőnyversenyben a Belgiumban zajló országúti kerékpáros-vb-n szombaton, ezzel a legjobb magyar női világbajnoki eredményt érte le. Az aranyérmet az olasz Elisa Balsamo szerezte meg.

7 nap alatt 800 kilométer – Vas Kata Blanka édesapja kerékpárral ment lánya vb-versenyére

Vas Péter, a tokiói olimpián női hegyikerékpárban negyedikként végző Vas Kata Blanka édesapja nem akármilyen módját választotta annak, hogy elkísérje lányát Val di Solébe, az idei világbajnokság helyszínére. A korábbi többszörös magyar bajnok mountain bike-versenyző magyarországi otthonából elindulva kerékpáron tette meg az utat az észak-olaszországi helyszínig. Az Alpokon át vezető 800 kilométer hosszú és összesen 16 000 méter szintkülönbségű út hét napig tartott, de a táv teljesítője azt mondja, megérte.

Csupasport: Vas Kata Blanka az olimpia után már a vb-n

Számos magyar bringás, köztük az olimpia negyedik helyezett Vas Kata Blanka is rajthoz áll az augusztus 25-én kezdődő hegyikerékpáros-világbajnokságon, amelyről remélhetően éremmel tér haza.

Tokió 2020: Vas Kata Blankának még szoknia kell, hogy sztár lett

A csütörtökön landoló Vas Kata Blankának elsőre még kicsit sok volt az őt váró hatalmas felhajtás – a frissen érettségizett 19 éves lány lassan megérti, mekkora fegyvertény a tokiói olimpián szerzett negyedik helye.

Tokió 2020: széles mosollyal az arcán érkezett haza Vas Kata Blanka – képek

Mint ismert, Vas Kata Blanka a negyedik helyen ért célba a női hegyikerékpárosok versenyében a tokiói olimpián kedden. A 19 éves sportolónőt tár karokkal fogadta a családja a budapesti reptéren.

Tokió 2020: Nagyon büszke vagyok Blankára! – Benkó Barbara

A kvótát megszerző hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara már túllépett azon, hogy nem ő indulhatott Tokióban: nagyon szurkolt hazai riválisának, a szenzációs eredményt elérő Vas Kata Blankának, és büszke rá, hogy a 19 éves szupertehetség őt tartja példaképének.

Tokió 2020: Már a rajtnál éreztem, ez egy jó nap lehet – Vas Kata Blanka

A hegyikerékpárban szenzációs negyedik helyet elérő 19 éves olimpiai újoncunk okos taktikával, türelmesen és végig saját tempón versenyzett, jó nyomvonalakat választott, és sokoldalúsága okán az esős-saras pálya is kimondottan feküdt neki. Vas Kata Blanka elárulta: a jövőben is szeretné párhuzamosan művelni valamennyi kedvelt szakágát, s hogy a helyszíni gratulációk – élén Tom Pidcockéval – nagyon jól estek neki, ám hogy valójában mekkora tettet is vitt véghez, talán csak a hazaérkezése után tudatosul majd benne...

Tokió 2020: „Fel se fogom, mit műveltél” – Valter üzent Vasnak

A májusi Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyen 14. helyen végző, a tokiói ötkarikás játékokon is induló Valter Attila a közösségi médiában üzent Vas Kata Blankának, aki 19 évesen magyar sporttörténelmet írt az olimpián, miután negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében.

Tokió 2020: semmiből a 4. helyig – Vas Kata Blanka és a hegyikerékpár olimpiai története

A tokiói olimpia eddigi legkellemesebb magyar meglepetését a kerékpáros Vas Kata Blanka okozta, aki a negyedik helyen ért célba a női hegyikerékpárosok versenyében. Cikkünkben igyekszünk bemutatni a 19 éves versenyzőt, illetve a szakág eddigi olimpiai történetét is.

Tokió 2020: így futott be a sporttörténeti 4. helyen Vas – videó

Amint arról beszámoltunk, Vas Kata Blanka remek versenyzéssel 4. helyet szerzett a női hegyikerékpárosok mezőnyében. Az Eurosport közvetítésében jól látszott, a célba érve még ő maga sem merte elhinni, mekkora tettet hajtott végre. Kerékpározásban eddig 5. helyezés volt a magyar sportolók legjobbja az olimpiákon.

Tokió 2020: „Imádkoztunk az esőért” – Vas Kata Blanka remekelt az olimpián

Mint beszámoltunk róla, a 19 éves Vas Kata Blanka nagyon érett, remek versenyzéssel a 4. helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében a tokiói olimpia keddi versenynapján. Íme, a fiatal bringás első nyilatkozata a célba érkezése után!

Tokió 2020: Vas Kata Blanka sporttörténelmi 4. helye kerékpárban

A férfiak után a női hegyikerékpárosok is összemérték erejüket a tokiói olimpián. A győzelmet a svájci Jolanda Neff szerezte meg, két honfitársa, Sina Frei és Linda Indergand előtt, míg a 19 éves Vas Kata Blanka bravúros negyedik helyet ért el.

Hegyikerékpár: Parti és Vas ob-győzelemmel hangolt Tokióra

Az egyformán a tokiói olimpiára készülő Vas Kata Blanka és Parti András címvédését hozta a hegyikerékpárosok országos bajnoksága szombaton Csömörön.

Csupasport: Tokióra hangolnak hegyikerékpárosaink

Már javában készülnek a tokiói olimpiára a magyar hegyikerékpáros-válogatott tagjai, akik hamarosan hazatérnek a külföldi edzőtáborból, hogy aztán minden idegszálukkal Tokióra összpontosítsanak.  

Kerékpár ob: megvédte címét Vas Kata Blanka és Filutás Viktor

A férfiaknál Filutás Viktor, a nőknél Vas Kata Blanka védte meg címét az országúti kerékpárosok országos bajnokságának mezőnyversenyében.

Kerékpár: Fetter Erik és Vas Kata Blanka az országos időfutambajnok

A férfiaknál Fetter Erik, a nőknél Vas Kata Blanka győzött csütörtökön az országúti kerékpárosok debreceni időfutam országos bajnokságán – jelentette az MTI.

Csupasport: kvótát szerzett, mégis lemarad Tokióról

Benkó Barbara hegyikerékpáros szomorú, mert teljesítményével ugyan kiérdemelte az olimpiai részvételt, ám a szövetség mégsem őt jelölte az ötkarikás játékokra. A Csupasport beszélgetett vele.

Tokió 2020: a hegyikerékpáros Parti András célja a top 20

A legjobb húszba kerülés a cél a hegyikerékpáros Parti András számára az idén nyárra halasztott tokiói olimpián.