Jégkorong: „Korai a döntés” – Vas János a vb törléséről

Sem a játékosok, sem a magyar szövetség nem számított rá, hogy november közepén törlik az idény világbajnokságait, de a negatívumok között találni pozitívumot is – ha nagyon keressük.

Jégkorong: Kellett a vérfrissítés a válogatottnál, ami új lökést ad – Sofron István

A magyar férfi jégkorong-válogatott a második mérkőzését is megnyerte a lengyelek ellen a budapesti Tippmix Nemzetek Tornáján. A 3–2-es siker után Vas János, Sofron István és a válogatottban első gólját szerző Tóth Richárd beszélt az NSO Tv-nek az elmúlt egy hét tapasztalatairól. 

Jégkorong: „Olyanokkal játszhatok, akikre gyerekként felnéztem”

Két újonc kapott helyet Sean Simpson első válogatott keretében. A kapus Márkus Levente mellett Révész Marcell lehet az, aki bemutatkozhat a nagyok között jégkorong-válogatottunk lengyelek elleni két felkészülési mérkőzésén. Vele beszélgettünk még a keddi, első közös edzés után.  

Hoki-vb: Amíg szükség lesz rám, itt leszek – Vas János

A Kazahsztántól elszenvedett 3–1-es magyar vereséggel véget ért a divízió 1/A-csoportos világbajnokság, amelyen nemzeti csapatunk egy győzelemmel és négy vereséggel a kieső Litvánia előtt zárva, az ötödik helyen végzett, így megőrizte tagságát a második vonalban. Az utolsó meccs után a magyar válogatott játékosai árulták el, hogyan látták a vb-szereplést.

Jégkorong: kedden kezdi a vb-felkészülést a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott kedden kezdi meg felkészülését az április végén rajtoló nurszultáni divízió I/A világbajnokságra.

Hoki: Vas marad a DVTK-ban, a klub marad a Tipsport Ligában

A következő két idényben is a szlovák ligában játszik a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, amely további kétéves szerződést kötött Vas Jánossal, a válogatott csapatkapitányával – jelentette be Egri István klubelnök a csütörtöki miskolci sajtótájékoztatón.

Jégkorong: Egyedül hagytuk a kapusainkat, ez a legdühítőbb – Vas János

Nem sikerült győzelemmel elhagyni Lörenskogot a magyar jégkorong-válogatottnak, miután a norvégiai EIHC-torna utolsó napján 8–1-es vereséget szenvedett a fehéroroszoktól. A mérkőzés után Vas János, Erdély Csanád és Vokla Roland értékelt az NSO Tv-nek. 

Jégkorong: gondok a Tüskecsarnokban, elmaradt a válogatott meccse

Az előzetesen kiírt 19.30-as időpontnál másfél órával később bejelentették, hogy nem játsszák le a Magyarország–Dél-Korea jégkorongmérkőzést a Tüskecsarnokban, mert meghibásodott a jég.

Ez már Sebők Balázs válogatottja – a hoki-vb értékelése

A magyar jégkorong-válogatott nem győzte le szombat este a rendes játékidőben Nagy-Britanniát, így a másodosztályban ragadt, de tényleg tizenöt másodpercen múlott, vagy sokkal többön és nagyon máson? Gyorselemzés, kérdésgyűjtemény és a válogatott egyéni értékelése a divízió 1/A-világbajnokság után.

Hoki-vb: „Nagyon elszúrtuk, hideg zuhany volt az utolsó tizenöt másodperc”

Tizenöt másodperc választotta el a magyar jégkorong-válogatottat attól, hogy feljusson az elit-vb mezőnyébe a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságról. A britek azonban egyenlítettek, majd végül szétlövésben 3–2-re nyertek is. A mérkőzés után Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Vas János és Vay Ádám nyilatkozott az elszalasztott lehetőségről az NSO Tv-nek. 

Hoki-vb: Ilyen a hoki, bármikor jöhet egy váratlan fordulat – Vas János

Vas János, a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya nem érzi úgy, hogy az együttes eltért volna az előzetesen eltervezettektől, míg a könnyek között nyilatkozó csatár, Nagy Gergő nem tudja, mikor fogja tudni feldolgozni a pokoli módon elbukott feljutást.

Hoki-vb: Vay Ádám tartott minket meccsben – Tolvanen

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya szerint az első harmadban Vay Ádám tartotta meg a csapat esélyeit Olaszország ellen a budapesti divízió 1/A-világbajnokság második napján. A 3–2-es magyar győzelem után az olaszok edzője a magyar szurkolótábor erejét emelte ki.

„Tíz éve négy jó magyar center volt, ma három sorra való”

Egy évtizede annak, hogy a Pat Cortina vezette válogatott visszahelyezte Magyarországot a jégkorongvilág térképére. A sporttörténelembe „szapporói hősökként” bevonuló hokisok közül Vas János és Benk András ott lesz a jégen a vasárnap 16 órakor a Kazahsztán elleni mérkőzéssel kezdődő divízió 1/A-világbajnokságon is.

Jégkorong: „Szapporo csoda volt, Budapesten meg akarjuk ismételni!”

Tíz évvel ezelőtt olyan csoda történt Szapporóban, amelyről a magyar jégkorong korábban csak álmodhatott: a válogatott feljutott az A-csoportba. A vasárnap kezdődő, budapesti divízió 1/A-világbajnokságra készülő játékosok zöme tizenévesen élte meg a történelmi eseményt, közülük Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Kóger Dániel és Sofron István beszélt az NSO Tv-nek arról, hogyan emlékszik vissza a „szapporói csodára”, és milyen hatással volt a karrierjére. Emellett a sikert személyesen átélő Benk András és Vas János is felidézi a felejthetetlen pillanatokat. 

Jégkorong: szétlövéses magyar siker a vb főpróbáján

A vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában kezdődő divízió 1/A-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar jégkorongválogatott szétlövéssel 5–4-re nyert Ukrajna ellen Káposztásmegyeren. A mieink Kazahsztán ellen startolnak a vb-n.

Jégkorong: újabb túlóra, újabb DVTK-siker a KK-ban

Szombaton újabb győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék csapata a jégkorong Kontinentális Kupa 3. fordulójában: miután kazah ellenfelén szétlövéssel kerekedett felül, francia riválisát hosszabbítás után intézte el.