Kerékpár: Valter Attila nem indul a Girón, de nagy klasszikusokon magáért mehet

A magyar Eurosportnak nyilatkozó Valter Attila elmondta: az idén „fix”, hogy nem indul a Girón, a Tour de France-nak sincs realitása, de kellemesen meglepődött azon, hogy csapata, a Jumbo-Visma a versenyei túlnyomó többségén szabad kezet ad neki – önmagáért, a győzelemért versenyezhet akár a kerékpársport egynapos nagy klasszikusain is. Bár a Tour de Hongrie idejére az edzéstervében teljes pihenő szerepel, a bringás nem zárja ki, hogy elindul az idei magyar körversenyen.

Kerékpár: Valter Attila egynapos viadalokra készül, nem indul a Touron

Elsősorban egynapos versenyeken indul – így minden bizonnyal kihagyja a Giro d'Italiát és a Tour de France-ot –  majd az idényben Valter Attila, a Jumbo-Visma kerékpárosa, aki bízik benne, hogy új csapatában szintet tud lépni.

Hollandia: leállítja több sportszponzorációját a Jumbo

Szeptemberben látott napvilágot a hír, hogy a holland szupermarketlánc, a Jumbo vezetői pénzmosási ügybe keveredtek. Valter Attila új csapatának jövője pedig nagyban függ a cég döntésétől, mivel a főszponzorról van szó.

Kerékpár: Meg kell küzdenem a helyemért, szeretnék a csúcsra jutni – Valter

Még december 22-én csütörtökön tartott hivatalos csapatbemutatót a holland profi kerékpáros istálló, a Jumbo-Visma, amelyhez Valter Attila is csatlakozott. Az elmúlt két Giro d'Italián parádézó magyar kerékpáros akkor hivatalosan még nem viselhette új csapata trikóját, az újoncokat bemutató januári eseményen viszont már igen.   

Kerékpár: Valtert is bemutatta a Jumbo, Roglic újra a Girón indul

Csütörtökön kora délután tartotta a holland profi kerékpáros istálló, a Jumbo-Visma jövő évi csapatbemutatóját, amelyen kiderült, melyik élmenő melyik háromhetes versenyen indul és bemutatták a csapathoz csatlakozó Valter Attilát is.

Kerékpár: új fejezet, Valter Attila először edzett a Jumbo-Vismával – fotó

Túl van első edzésén a Team Jumbo-Visma országúti kerékpároscsapatával Valter Attila, aki a közösségi oldalán tett közzé mosolygós fotót a tréningről.

Kerékpár: Felemás, de jó idényem volt – Valter Attila

Valter Attila szerint felemásan alakult az elmúlt egy éve, kijutott jóból is, rosszból is, de a legjobb magyar országúti kerékpáros utólag inkább azt mondja: ez egy jó szezon volt – közölte az MTI.

Kerékpár: Pogacar nyert, Valter Attila rosszullét miatt feladta

A címvédő Tadej Pogacar nyerte meg a lombardiai körversenyt, az év utolsó egynapos, klasszikus országúti kerékpáros-viadalát. A szombati versenyt Valter Attila rosszullét miatt feladni kényszerült – derül ki a Magyar Távirati Iroda tudósításából.

Kerékpár: ProSeries-verseny lett a Tour de Hongrie

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette 2023-as versenynaptárát, melyben május 10. és 14. között már a ProSeries-sorozat eseményeként szerepel az ötnapos Tour de Hongrie országúti körverseny – írja az MTI.

Kerékpár: Pogacarék megadták a motivációt Valternek a vb-n

Mint arról beszámoltunk, a 23. helyen végzett az ausztráliai Wollongongban rendezett országúti kerékpáros világbajnokságon Valter Attila, aki saját közösségi oldalán osztott meg részleteket a vb-ről, kitérve többek között arra is, hogy a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar oldalán támadhatta többek között Peter Sagant és Wout van Aertot.

Kerékpáros-vb: Evenepoel nyerte a mezőnyversenyt, Valter 23.

A belga Remco Evenepoel nyerte a férfi mezőnyversenyt az országúti kerékpárosok Ausztráliában, Wollongongban rendezett világbajnokságán vasárnap, Valter Attila 23. lett.

Kerékpáros-vb: Jobb vagyok és nyugodt – Valter Attila

Valter Attila szeretne szép eredményt elérni, ugyanakkor nem számszerűsítette célkitűzését az országúti kerékpárosok ausztráliai világbajnokságának vasárnapi mezőnyversenyére.

Kerékpár: Wout van Aert 2026-ig marad a Jumbo-Vismánál

Wout van Aert 2026-ig meghosszabbította a szerződését a Jumbo-Visma országúti kerékpároscsapatánál, amely jövő évtől Valter Attilát is foglalkoztatja.

Kerékpár: házkutatás és letartóztatások a Jumbo-Visma körül

A Jumbo-Visma főszponzora, a hollandiai szupermarketlánc Jumbo vezérigazgatójára, Frits van Eerdre pénzmosás gyanúja miatt körözést adott ki a holland rendőrség, és házkutatást tartottak nála, illetve a vállalat több más vezetőjének otthonában is, és ennek során a helyi média szerint kedd reggel a rendőrök több tucat dobozt hordtak ki Van Eerd ingatlanjából.

Kerékpár: Dér Zsolt szerint a visszalépések javítják a magyarok esélyeit a vb-n

A sorozatos visszalépések jók Valter Attila szempontjából az országúti kerékpárosok szeptemberben sorra kerülő ausztráliai világbajnokságán – fogalmazott az MTI megkeresésére a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dér Zsolt.

Kerékpár: Valter Attila Hollandiáig jutott a csömöri garázstól

Talán úgy tűnhet, Valter Attila sorsa előre el volt döntve – ő márpedig kerékpáros lesz.  A történet persze ennél jóval izgalmasabb és szabadabb, ettől függetlenül édesapjának is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy fia a Jumbo-Vismáig vitte.

Kerékpár: Vas Blanka kihagyja a szeptemberi világbajnokságot

Szeptember 18. és 25. között az ausztráliai Wollongong ad otthont az országúti kerékpárosok idei világbajnokságának, amelyet – az eredeti tervekkel ellentétben – kihagy az egy évvel ezelőtt a mezőnyversenyben 4. helyen záró Vas Kata Blanka – számolt be róla az Eurosport.hu.

Cycling: Attila Valter has transferred to Jumbo-Visma – official

On Monday morning, the Dutch road cycling team Team Jumbo-Visma announced on its official website that it has signed Attila Valter, who will join the team from the beginning of 2023 until the end of the 2025 season.

Kerékpár: Nem tudtam, ki mennyit ajánl, csak a saját fejlődésem érdekelt – Valter

A Vuelta a Espana hétfői pihenőnapját kihasználta a Jumbo-Visma csapata, és bejelentette három új igazolását a következő szezonra, így a szlovén Jan Tratnik és a brit Thomas Gloag mellett Valter Attila is a holland együttes színeiben versenyez 2023-tól. Választásának legfontosabb okairól, a pénzről és a csapaton belüli státusáról is beszélt egy online sajtótájékoztató keretein belül.

Kerékpár: Valter Attila a Jumbo-Vismához igazolt – hivatalos

Hétfőn délelőtt hivatalos honlapján jelentette be a holland Team Jumbo-Visma országúti kerékpároscsapata, hogy a 2025-ös idény végéig szóló szerződést kötött Valter Attilával, aki 2023 elején csatlakozik a gárdához.


Kézilabda Eb: Tudta-e?