-->
Kerékpár: Valter a 10. a Mont Ventoux egynaposán

Az 1.1-es besorolású franciaországi egynapos viadalon az EF Rúben Guerreiro és Esteban Chaves révén kettős győzelmet aratott Michael Storer előtt, utóbbi csapattársa, Valter Attila a remek 10. helyen ért célba az ikonikus hegyen.

Giro: Két éve egy ilyen Giróért a két kezemet összetettem volna – Valter

Élménybeszámolóval egybekötött online sajtóeseményt szervezett a Magyar Kerékpáros Szövetség három Giro d'Italia-hősünk, Fetter Erik, Peák Barnabás és Valter Attila főszereplésével szerda délután. A főszereplőknek hála végig kiváló hangulatú beszélgetésen a magyar versenyzők visszaemlékeztek a magyarországi szakaszoktól egészen a vasárnapi, veronai záróetapig, elmondták, ki-ki hogyan élte meg a kőkemény három hetet, s őszintén értékelték teljesítményüket az esetleges hiányérzetekkel együtt is.

Giro: véget ért, de örökké emlékezetes marad a 2022-es olasz kör

A feledhetetlen első három hazai szakasz után is volt miért végigizgulnunk a 105. Olasz kört, amely a hajrában meg is hozta a remélt magyar eredmény(eke)t. Az itthoni rendezés mellett mindhárom magyarra, Valter Attilára, Fetter Erikre és Peák Barnabásra is nagyon büszkék lehetünk.

Giro: Hindley nyerte az összetettet, Valter Attila a legjobb magyar

Az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia utolsó szakaszát, a Veronában rendezett 17.4 kilométer hosszú egyéni indításos időfutamot az olasz Matteo Sobrero nyerte meg Thymen Arensman és Mathieu van der Poel előtt, a legjobb magyar a 23. időt elérő Fetter Erik lett, Valter Attila a 31. helyen végzett, Peák Barnabás a 48. idővel ért be. Összetettben a rózsaszín trikót tegnap átvevő Jai Hindley diadalmaskodott Richard Carapaz és Mikael Landa előtt, a legjobb magyar Valter a 35. helyen zárt, Fetter a 83., Peák a 110. helyen fejezte be a versenyt. 

Giro: olasz siker a királyetapon, Carapazról lehullott a rózsaszín

Az olasz Alessandro Covi nyerte meg az Olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia kemény hegyi befutóval végződő 20. szakaszát szombaton Domen Novak és Giulio Ciccone előtt. Az összetettben eddig élen álló Richard Carapaz nem bírta a királyetap utolsó emelkedőjét, több mint egy percet kapott a remekül hajrázó Jai Hindleytől, aki a vasárnapi záró időfutam előtt átvette tőle a rózsaszín trikót. A legjobb magyar, az előző szakaszon fantasztikusan tekerő Valter Attila az 51. helyen ért célba 17:29 perc hátránnyal, Fetter Erik 97., Peák Barnabás 103. lett.

Giro: Nem gondoltam, hogy ekkora harc lesz – Valter

Mint arról beszámoltunk, Valter Attila a negyedik helyen végzett a 2022-es Giro d'Italia 19., hegyi befutóval véget érő pénteki szakaszán. A verseny után Valter Attila az Eurosportnak értékelte a történteket.

Giro: Valter kisodródott az utolsó kanyarban – videó

Mint arról beszámoltunk, Valter Attila a negyedik helyen ért célba a 2022-es Giro d'Italia 19., hegyi befutóval véget érő pénteki szakaszán. Az ötfős élcsoport hajrája nem mindennapi véget ért, Valter másodmagával – egy kisebb ütközés eredményeként – kisodródott az utolsó kanyarban, így nem tudott beleszólni az elsőség kérdésébe.

Giro: elképesztő siker! Hazaért a szökés, Valter 4. a szakaszon

A 2022-es Giro d'Italia 19., hegyi befutóval véget érő pénteki szakaszán hazaért a szökés, amelyben végig ott volt a Groupama-FDJ magyar kerékpárosa, Valter Attila is, aki a balszerencsés befutó után a negyedik helyen ért célba. A szakaszt a hegyi pontverseny éllovasa, Koen Bouwman nyerte meg.

Giro: Buitrago első szakaszsikere, Valter 15. lett

A Bahrain-Victorious remek formában lévő kolumbiai versenyzője két nappal azután, hogy lemaradt a szakaszgyőzelemről, a szerdai 17. etapon már bukása ellenére is ünnepelhetett, Valter Attila a 15. helyen ért célba Lavaronéban, két pozícióval Vincenzo Nibali előtt.

Giro: Nem vagyok kibékülve az eredményeimmel – Valter Attila

A Giro d'Italia legutóbbi, 15. szakaszán (Rivarolo Canavese–Cogne) a 127. helyen végző, összetettben az 51. pozíciót elfoglaló Valter Attila a Facebook-oldalán értékelte az eddigi szereplését a versenyen. A Groupama-FDJ magyar versenyzője nem elégedett az eddigi teljesítményével, de úgy érzi, az utolsó héten még van esélye javítani.

Giro: megvan a második olasz szakaszsiker; a magyarok a mezőnnyel értek be

Stefano Oldani nyerte meg a 2022-es Giro d'Italia 11. – Parmától Genováig tartó – szakaszát. Honfitársa, Lorenzo Rota lett a második, míg a holland Gijs Leemreize a harmadik. A magyarok a főmezőnnyel együtt értek be: Fetter Erik 70., Peák Barnabás 76., Valter Attila pedig 100. lett.

Giro: a 11. szakaszon megszületett az első olasz győzelem

A Giro d'Italia 11. szakaszán, a Santarcangelo di Romagnától Reggio Emiliáig tartó 203 kilométeres sík etapon mezőnyhajrá döntött, melynek végén Alberto Dainese megszerezte az olaszok idei első szakaszgyőzelmét a háromhetesen. Valter Attila azonos idővel a 85. lett, Fetter Erik a 104., míg Peák Barnabás a 127. helyen haladt át a célvonalon.

Giro d’Italia: Girmay visszavágott Visegrádért Van der Poelnak

Biniam Girmay, Peák Barnabás csapattársa visszavágott Mathieu van der Poelnek a visegrádi befutóért a Giro d'Italia 10. szakaszának Jesiben történt befutóján, és megszerezte Eritrea és fekete Afrika első szakaszgyőzelmét az olasz körverseny történetében.

Giro: Össze kell kapnom magam, főleg fejben – Valter Attila

Mentális szempontból egészen más Valter Attila számára az idei Giro d'Italia, mint a tavalyi, az első héten rózsaszín trikót hozó verseny volt – a többi között erről is mesélt a Groupama-FDJ magyar kerékpárosa az Eurosportnak adott interjúban. A 23 éves versenyző hozzátette, ezúttal sokkal inkább érzi a lábában az eddigi szakaszokat, ám hiszi, hogy leginkább fejben dőlnek el a dolgok, és a 9. szakasz után is lehet még egy új, jobb Girója.

Giro: kegyetlen hegyi befutó, 26 éves ausztrál nyert

Az ausztrál Jai Hindley győzött az Olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia 9., Iserniától a Blockhausig tartó 191 kilométer hosszú szakaszán, amelyen a rózsaszín trikó a spanyol Juan Pedro Lópeznél maradt. A magyarok közül Valter Attila szerepelt a legjobban, ő közel 20 perces hátránnyal a 48. helyen ért célba.

Giro: hazaért a szökés, Koen Bouwman nyerte a 7. szakaszt; Valter 15.

A Jumbo-Visma kerékpárosa, Koen Bouwman nyerte meg a 105. Giro d'Italia hetedik, Diamante és Potenza közötti 196 kilométeres pénteki szakaszát, amelyen a szökevények hazaértek. Valter Attila a főmezőnnyel, 2 perc 59 másodperces hátránnyal ért célba a 15. helyen. 

Giro: még mindig libabőr! Egy éve szerezte meg Valter a rózsaszín trikót – videó!

Amire valószínűleg csak nagyon kevesen számítottak a magyar kerékpársport történetében, az pont egy éve, 2021. május 13-án valóra vált: Valter Attila első magyarként vehette fel a három nagy kerékpáros-körverseny valamelyikén az összetettet vezetőnek járó megkülönböztető mezt – a tavalyi Giro d'Italia 6. szakaszán a 12. helyen ért célba, amivel Alessandro de Marchitól átvette az élen állónak járó rózsaszín trikót.

Giro: megint Démare nyert – ezúttal célfotóval Ewan ellen

A 105. Giro d'Italia hatodik, Palmi és Scalea közötti 192 kilométeres etapot a vártnál jóval lassabban teljesítette a mezőny, s a végén a sprinterek csatáját Arnaud Démare nyerte – szó szerint néhány milliméter döntött a sorozatban második sprintet nyerő francia javára Caleb Ewannel szemben. Összetettben nincs változás, továbbra is Juan Pedro López áll az élen.

Giro: Valternak magyarul mondott köszönetet a szakaszgyőztes

Mint beszámoltunk róla, Valter Attila fantasztikus teljesítményének köszönhetően is a magyar kerékpáros csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte meg a Giro d'Italia ötödik szakaszát. A befutó után Valter egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg szurkolóival, mi történt a szakasz után.

Giro: Valter segítsége is kellett Démare győzelméhez az 5. szakaszon

A Giro d'Italia 5. szakaszán, a Cataniától Messináig tartó 174 kilométeres etapon a Groupama-FDJ versenyzője, Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare aratott diadalt, ami idénybeli első győzelme. Peák Barnabás a 104., Fetter Erik a 127., Valter Attila az 145. helyen zárt. Az összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López. Hivatalos, hogy ez Vincenzo Nibali utolsó idénye, az év végén visszavonul.


Kézilabda Eb: Tudta-e?