Sznúker: Ting Csün-huj és Mark Allen játssza a UK Championship döntőjét

A kínai Ting Csün-huj 6:3-ra legyőzte az angol Tom Fordot a sznúker UK Championship első elődöntőjében, így megküzdhet az Egyesült Királyság bajnoki címéért. Ellenfele az északír Mark Allen lesz, aki 6:5-re nyert a másik angol, Jack Lisowski ellen a második, késő esti elődöntőben. 

Sznúker: látványos és szerencsés lökés a UK Championshipen – videó

Szerda este a sznúker Egyesült Királyság Bajnokságán (UK Championship) az északír Mark Allen 6–3-as győzelmet aratott Kyren Wilson felett. A meccs legemlékezetesebb lökése az angol nevéhez fűződik.

Sznúker: csak O'Sullivan maradt versenyben a világbajnokok közül

Kedden – szerdába nyúlóan – kialakult a legjobb tizenhat mezőnye az Egyesült Királyság sznúkerbajnokságán, a sportág második legfontosabb pontszerző tornáján. A korábbi világbajnokok közül már csak Ronnie O'Sullivan, a vasárnapi döntő idején 46. életévét betöltő legenda van versenyben.

Sznúker: O'Sullivan nyerte a UK Championshipet, utolérte Davist

Ronnie O'Sullivan győzelmével ért véget a sznúker egyik legjelentősebb tornája, az Egyesült Királyság bajnoksága (UK Championship), miután a döntőben 10:5-re legyőzte Shaun Murphyt.

Sznúker: O'Sullivan kiakadt, a mosdóban kellett öltöznie

Ronnie O'Sullivan sima győzelemmel kezdett az Egyesült Királyság bajnokságán (UK Championship), ám a Rhys Clark elleni találkozó (6:0) előkészületei már kevésbé voltak egyszerűek a világbajnok sznúkeres számára.

Sznúker: Selbynek világelsőséget ért a hazai diadal

Mark Selby nyerte a 2012-es Egyesült Királyság bajnokságát. Az angol sznúkeres a fináléban honfitársát, Shaun Murphyt győzte le 10–6-ra, ezzel a sikerrel pedig élre állt a világranglistán, letaszítva onnan Judd Trumpot.

Hozták a kötelezőt a „nagyágyúk” az Egyesült Királyság Bajnokságán

Rendkívül sima mérkőzésekkel folytatódott a snooker-szezon második legfontosabb ranglistaversenye Telfordban, hiszen az állva maradt hat kiemelt könnyedén nyerte második fordulós mérkőzését és csak egy meccs jutott el a 17., döntő frame-ig. Az összecsapások java már az első nyolc frame alatt eldőlt. Ronnie O’Sullivan, Stephen Maguire, Ding Junhui, Shaun Murphy és Mark Williams is bejutott a negyeddöntőbe.

Ma kezdődik az év második legrangosabb snooker-versenye

December 8-16. között rendezik meg a Közép-angliai Telfordban az Egyesült Királyság Bajnokságát (UK Championship), a snooker-szezon 4. ranglistaversenyét. Az idény egyik fénypontjának számító tornán a világranglista első 32 helyezettje közül csak három hiányzó lesz. Az elmúlt 9 versenyt 9 különböző játékos nyerte, így garantáltak az izgalmak és a meglepetések, ebben a szezonban már három maximum (147-es) breaket (Ronnie O’Sullivan, Tom Ford, Jamie Burnett) is láttunk, ami szintén jó előjel.


Kézilabda Eb: Tudta-e?