Öttusa: nem vonták meg a bizalmat a sokat kritizált elnöktől

Nem vonta meg a bizalmat Klaus Schormann elnöktől a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) online kongresszusa, amelyen az év női versenyzője Gulyás Michelle, míg az év edzője Martinek János lett – írta meg az MTI.

Öttusa: döntöttek, lovaglás helyett akadályverseny

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) hétvégi, online kongresszusának szombati napján döntöttek a legfontosabb kérdésről: a 2024-es, párizsi olimpián után a lovaglás helyére az akadályverseny kerül.

Öttusa: a CAS elutasította a fellebbezést, kikerülhet a lovaglás

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Dán Öttusaszövetség fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, mert a nemzetközi sportági szövetség (UIPM) kivette a versenyszámok közül a lovaglást.

Öttusa: ilyen lesz az akadálypálya a lovaglás helyett – videó

Kedden lezajlott az akadályverseny első hivatalos teszteseménye Ankarában, Bárány Péter az ötödik helyen végzett a junior fiúk között.

Öttusa: százméteres akadálypályát tesztelnek a lovaglás helyett

Legfeljebb száz méter hosszú pályán kell majd különböző akadályokon átjutniuk az öttusázóknak a lovaglás helyére kiszemelt akadályversenyben.

Öttusa: akadályversenyteszt a lovaglás helyettesítésére

Kétféle akadályverseny tesztelése kezdődik meg annak a folyamatnak a részeként, melynek végén a párizsi olimpia után a lovaglást új számmal váltják fel öttusában – döntött a nemzetközi sportági szövetség (UIPM)

Öttusa: „A sakk legyen az ötödik tusa a lovaglás helyett”

Kállai Gábor nagymester levélben fordult a Nemzetközi Sakkszövetséghez (FIDE), miszerint indítson népszerűsítő kampányt annak érdekében, hogy a sakk legyen az ötödik sportág a kikerülő lovaglás helyett az öttusában.

Öttusa: már gyanúsítottat is hallgatott ki a tokiói magyar olimpikon

Tizenkettedik helyezés mindössze 20 évesen a tokiói olimpián – Gulyás Michelle fantasztikus éven van túl, elsősorban mégsem erről beszélgettünk az öttusázóval, hiszen sportágában dúl a botrány: a nemzetközi szövetség ugyanis a közfelháborodás ellenére azt tervezi, a 2028-as olimpiai játékokra egy másik sportágra cseréli le a lovaglást. Az NSO Tv videójából az is kiderül: a fiatal sportoló bűnügyi nyomozónak készül. Ha szeretne még többet megtudni Gulyás Michelle-ről, akkor keresse a Nemzeti Sport pénteki számának Sportkrém című mellékletét.

Öttusa: a lovaglás támogatói „botrányos körülmények” közt nem kaptak szót

Egyiptom, Guatemala és Burundi is érvelhetett a lovaglás ellen, ám az öttusasportban hagyományosan sikeres nemzetek többsége – akik épp a tradicionális sportági összetétel megtartása mellett érveltek volna – nem szólalhattak fel a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) monacói közgyűlésén. Az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint botrányos körülmények között szavazták meg a lovaglás eltávolítását a tusák közül.

Öttusa: hiába a tiltakozás, maradt a lovaglás nélküli javaslat a 2028-as olimpiára

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) közgyűlése helyben hagyta a végrehajtó bizottság korábbi döntését, mely szerint a lovas szám nélküli lebonyolításról szóló javaslatot nyújtanak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a 2028-as Los Angeles-i játékokra vonatkozóan.

Öttusa: MÖSZ-állásfoglalás a lovas szám megmentéséért

A Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ), valamint tagszervezetei, továbbá a sportvezetők és a versenyzők is igyekeznek megmenteni a lovas számot, amellyel kapcsolatban a nemzetközi szövetség (UIPM) november 4-én azt jelentette be, hogy a párizsi olimpia után már nem lesz része a sportágnak – közölte az MTI.

Öttusa: Mizsér Attila akár az e-sport felé is nyitna

Mizsér Attila szerint a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPS) eljárása a sportág megreformálásával kapcsolatban minősíthetetlen, de fontos, hogy az öttusa megmaradjon a játékokon. Az olimpiai bajnok minderről a Magyar Nemzetnek beszélt.

Öttusa: az ember, aki 28 éve gyilkolja a saját sportágát

Klaus Schormannt 1993-ban választották meg a Nemzetközi Öttusaszövetség elnökének, azóta folyamatosan, tehát 28 éve a német az elnök. Ebben az időszakban a sportág megítélése folyamatosan romlott, de Schormann valahogy mindig megúszta. A sportág legutóbbi változása, a lovaglás törlése óriási felháborodást váltott ki, és az elnök ismét előtérbe került. Az origo.hu portréja.

Öttusa: Párizsig marad a lovaglás a felnőttversenyeken

A lovaglás a párizsi olimpiáig az öttusa része marad, de a fiatalok versenyeit 2023-tól már az új módon, anélkül kell megrendezni – írja a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: állatvédelmi képzés a lovat megütő öttusaedzőnek

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) írásbeli megrovásban részesítette és állatvédelmi továbbképzésre kötelezte Kim Raisnert, a német válogatott egyik edzőjét, aki ököllel megütött egy lovat a tokiói olimpián.

Öttusa: ez még mindig öttusa – konferencia a 90 perces, kieséses tervről

Változik az öttusa lebonyolítási rendje, a 2024-es párizsi olimpián már kieséses rendszerben, 90 perces versenyműsorral lehet jelen a sportág. Az új lebonyolítással kapcsolatban sportolói konferenciát tartott a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM), amelyen világbajnoki ezüstérmesünk, Bruckmann Gergő vett részt.


Kézilabda Eb: Tudta-e?