UEFA-döntés: „Ordít a kettős mérce” – vita a büntetésekről

Nem az angolok büntetése enyhe, hanem a magyaroké súlyos – mondta Dr. Borbély Zoltán a Mandinernek az Eb-n történtekért kiszabott UEFA-büntetések kapcsán, és ezzel a megállapítással kezdődött a Mandiner Sport vitapodcastje, a Jobbfelső: pipa második adása. A háziasszony Csisztu Zsuzsa és a Mandiner Sport munkatársa, Edvi László a Telex labdarúgó szakújságírójával, Hrutka Jánossal és a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel beszélgetett.

Anglia: „Elkerülhetetlen büntetés; az FA olcsón megúszta” – sajtóvisszhang

Megnéztük, miként kommentálja az angol sajtó a nyári Eb-döntőben történt, angol szurkolói rendbontások kapcsán született hétfői UEFA-döntést. Több portál csak a tényt közli, de ahol véleményt is formálnak, ott jogosnak érzik a büntetést, sőt az a vélemény is megfogalmazódott, hogy sokan érezhetik túl enyhének, miközben a Magyarországgal szemben született büntetéseket sem felejtik el felsorolni.

UEFA: csak bezárták a Wembleyt is – egy plusz egy zárt kapus meccs az angolok büntetése

Több mint három hónappal a londoni Anglia–Olaszország Eb-döntőt követően, hétfő délután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága ítéletet hirdetett: a következő, UEFA égisze alá tartozó két tétmérkőzést zárt kapuk mögött kell az angol válogatottnak lejátszania (a második mérkőzésre szóló bezárás két évre felfüggesztve).

FFT: amikor először büntetett az UEFA

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi az UEFA első kollektív büntetését a magyar futball ellen.

UEFA: kevés a bizonyíték, nem szankcionálják a Sparta Prahát

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) „potenciális diszkriminatív incidensek” miatt eljárást kezdeményezett a Sparta Prahával szemben – a szervezet pénteki közleményéből kiderült, a cseh klubot nem szankcionálja, mert a vád (rasszizmus, diszkrimináció) bizonyítására nem talált elegendő bizonyítékot.

Magyar–angol: az MLSZ kitiltotta a már azonosított rendbontókat

Kétéves eltiltást a labdarúgó-rendezvények látogatásától és jelentős pénzbüntetést kapnak azok, akik miatt az UEFA és a FIFA megbünteti a magyar szövetséget, de még ez is súlyosbodhat.

Eb 2020: kedden kiderülhet, bezárják-e a Wembleyt

Több mint három hónappal a londoni Anglia–Olaszország Eb-döntő után, angol sajtóhírek szerint hétfőn meghallgatást tart az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, majd legkésőbb kedden ítéletet is hirdet. Mint emlékezetes, a finálé előtt jegy nélküli, koronavírus elleni védettségüket igazolni nem tudó szurkolók a kordonokat áttörve beözönlöttek a stadionba.

Eb 2028: márciusig lehet pályázni a torna megrendezésére

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a 2028-as Európa-bajnokság pályázati menetrendjét.

Belgium: Nem vagyunk robotok – Courtois kikelt a FIFA és az UEFA ellen

Thibaut Courtois élesen kikelt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség ellen (UEFA) is, mert szerinte a két szervezet kizsigereli a topjátékosokat. A kapus vasárnap, a Nemzetek Ligája bronzmeccse után beszélt az érzéseiről.

Vb 2022: spanyol bíró vezeti az angolok elleni meccsünket is

Spanyol játékvezetőt jelölt ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a magyar válogatott Anglia elleni keddi világbajnoki selejtezőjére: Alejandro Hernández Hernández korábban még nem működött közre nemzeti csapatunk mérkőzésein.

El: az UEFA eljárást indított a Sparta Prahával szemben

Mint ismert, a múlt héten a cseh Sparta Praha 1–0-ra legyőzte a skót Rangerst a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. Egy korábbi UEFA-büntetés miatt nem lehettek drukkerek a prágai Generali Arénában, de mintegy 11 ezer, 14 év alatti gyermeket beengedtek a stadionba. A mérkőzést követően a brit sajtó rasszizmusváddal illette a gyermekeket, akik – a leírások szerint – az egész meccsen fütyülték Glen Kamarát, a glasgow-iak játékosát. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden hivatalos oldalán bejelentette, hogy eljárást kezdeményezett.

BL: a Manchester United védője kétmeccses eltiltást kapott

A Bajnokok Ligája-csoportkör második és harmadik fordulójában sem játszhat Aaron Wan-Bissaka, a Manchester United angol játékosa, mert az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta a Young Boys elleni piros lapja miatt – számolt be róla az UEFA a hivatalos honlapján.

Szuperliga: az UEFA nem bünteti a Barcát, a Juvét és a Realt sem, de…

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eláll a további jogi csatározásoktól, és nem bünteti meg a Barcelonát, a Real Madridot és Juventust sem a Szuperliga kapcsán – jelentette be az UEFA a honlapján kiadott közleményében.

The Hungarian Sports Journalists' Association condemn and reject unjust attacks on the Hungarian men's national football team

The Executive Committee of the Hungarian Sports Journalists' Association feels obliged to try and express its outrage at the incomprehensible and unjust attacks on the Hungarian men's national football team, the Hungarian fans and Hungary as a nation.

UEFA, FIFA: terrible double standards – severe punishment here, no consequences there

In recent months, the European federation has hit hard Hungarian football. The scandalous European final is still under investigation.

UEFA: a Young Boys „röhejes büntetése” újabb példa – lapszemle

Az Európai Labdarúgó-szövetség lényegében érdemi intézkedés nélkül lépett túl a Young Boys drukkereinek a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn az UEFA-nak célzott üzenetén – írja a Magyar Nemzet, annak kapcsán, hogy a svájci klub tízezer eurós büntetést kapott a szurkolók molinója miatt, ami a mérkőzés alatt végig látható volt.

Eb 2020: mégis vizsgálta az UEFA a Himnusz alatt befutó szurkoló ügyét

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján található fegyelmi bizottsági döntéseit tartalmazó dokumentumból kiderül, hogy korábbi állításával szemben a szövetség mégis folytatott vizsgálatot, amikor a Németország–Magyarország (2–2) Eb-mérkőzésen a magyar himnusz alatt egy – vélhetően – német drukker szivárványos zászlóval a kezében a pályára rohant.

UEFA: az angolok attól tartanak, bezárják a Wembleyt is

Több mint két hónappal azt követően, hogy Londonban lejátszották az Anglia–Olaszország Eb-döntőt, kiszivárogtak az első hírek arról, milyen szankciókkal sújtja az UEFA a szurkolói rendbontásokkal kísért találkozót megrendező angol szövetséget.

UEFA, FIFA: szörnyű kettős mérce – súlyos büntetések itt, semmilyen következmény ott

Többször is lesújtott a magyar futballra az európai szövetség az elmúlt hónapokban, a botrányos Eb-döntő kapcsán azonban még mindig vizsgálódik.

Világbajnokság: az MLSZ is ellenzi a kétévenkénti rendezést

„A labdarúgás elmúlt évtizedeiben a négyévente rendezett kontinensviadalok és a szintén négyévente rendezett világbajnokságok – a páros esztendőkben egymástól kétévente megtartva –, évtizedes és megingathatatlan hagyományt jelentenek” – jelentette ki a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, amely aggodalommal követi a nemzetközi szövetség (FIFA) által közzétett, kétévenkénti vb-rendezésről szóló terv esetleges megvalósulásáról szóló információkat.