FIFA: elmarad az U17-es és az U20-as vb 2021-ben

A koronavírus-járvány miatt az U17-es és az U20-as férfi labdarúgó-világbajnokságot sem rendezik meg 2021-ben.

Videó: amikor Koman pazar gólt csavart és megmentette az U20-asokat

Múltidéző sorozatunkban – Szoboszlai Dominik Törökország ellen lőtt góljától „megihletve” – nagy magyar szabadrúgásgólokkal foglalkozunk. Jöjjön egy az U20-as világbajnokságról, 2009-ből – enélkül nem bronzérem, hanem hazaút következett volna. A főszereplő Koman Vladimir!

U20: a tíz évvel ezelőtti vb-bronzéremre emlékeztek

Tíz esztendeje, hogy az 1989-es korosztály tagjai 2009 őszén Egyiptomban bronzérmet szereztek az U20-as világbajnokságon – az évforduló alkalmából a játékosok közös vacsorát szerveztek.

Jubileum: tíz év alatt ez történt az U20-as vb-bronzérmesekkel

Tíz évvel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar U20-as válogatott az egyiptomi U20-as világbajnokságon. Megnéztük, hogy az elmúlt tíz évben mit értek el Egervári Sándor csapatának tagjai. A még aktív játékosokat ábécérendbe szedtük, a két visszavonultról keretesben írunk.

U20-as vb: egy-egy gól döntött, Ukrajna és Dél-Korea a fináléban

A Lengyelországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a döntő párosítása: Ukrajna Olaszországot, míg Dél-Korea Ecuadort győzte le 1–0-ra.

U20-as vb: Mali a 121. percben egyenlített, majd kiejtette Argentínát

Kedden Dél-Korea, az Egyesült Államok és Mali is bejutott az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe.

U20-as vb: Ecuador és Ukrajna is először negyeddöntős

Ecuador és Ukrajna is továbbjutott a Lengyelországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjéből hétfőn: előbbi hátrányból felállva győzte le Uruguayt, utóbbi könnyedén felülmúlta Panamát. Az esti programban: Szenegál–Nigéria 2–1.

U20-as vb: drámai 11-es párbaj után Kolumbia is a 8 között

Az olasz U20-as labdarúgó-válogatott Andrea Pinamonti büntetőből szerzett góljával 1–0-ra győzött a házigazda Lengyelország ellen, míg Kolumbia drámai tizenegyespárbajban győzte le Új-Zélandot a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

U20-as vb: botlottak, így búcsúztak a portugálok

Pénteken befejeződtek a csoportkör küzdelmei az U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A 3. forduló utolsó mérkőzésén a portugálok nem bírtak Dél-Afrikával, s mivel kevesebb gólt szereztek Panamánál (a gólkülönbségük azonos volt), nem jutottak tovább a kieséses szakaszba. A Hondurasnak 12 gólt vágó Norvégia szintén búcsúzik.

U20-as vb: az argentinok és a franciák továbbmentek; Mali hétgólos meccset nyert

A lengyelországi U20-as világbajnokság csoportkörének második fordulójában az argentinok és a franciák is 2–0-ra nyertek, és mindkét csapat ott lesz a nyolcaddöntőben.

U20-as vb: Uruguay, Új-Zéland és Ukrajna is továbbjutott

A csoportkör második fordulójában Uruguay, Új-Zéland és Ukrajna is nyert, így mindhárom együttes ott lesz biztosan a lengyelországi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG 2019 – ADATBANK

Május 23. és június 15. között Lengyelországban rendezik meg az U20-as labdarúgó-világbajnokságot.

Németország: a kínai U20-as válogatott a negyedosztályban?

Sajtóértesülések szerint a német negyedosztályban szerepel ősztől a kínai U20-as labdarúgó-válogatott.

Kosár: érettségi közben készülés az Eb-re – az U20-as fiúválogatottnál jártunk

A fiú U20-as kosárlabda-válogatott a júliusi korosztályos Európa-bajnokságra készül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) székesfehérvári edzőközpontjában. Az NSO Tv stábja meglátogatta a csapatot és Forray Gábor szövetségi edző mellett két meghatározó játékossal is beszélgetett.

Kosár: „Küzdünk és meghalunk egymásért” – Eb-re készül a leány U20-as válogatott

Leány U20-as kosárlabda-válogatottunk júliusban A-divíziós Európa-bajnokságon vesz részt Portugáliában. A csapat már megkezdte a közvetlen felkészülést Cziczás László irányításával a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) minden igényt kielégítő székesfehérvári edzőcsarnokában. Az NSO Tv stábja ellátogatott az edzőtáborba, ahol a szakember mellett az együttes két tagjával is beszélgetett.

U20-as vb: Anglia lesz Olaszország elődöntős ellenfele

Olaszország U20-as labdarúgó-válogatottja is bejutott a dél-koreai világbajnokság legjobb négy csapata közé, mivel a negyeddöntőben drámai küzdelemben, ráadásban, az első félidő végétől kezdve tíz emberrel játszva legyőzte Zambiát. Az olaszok az angolokkal találkoznak, akik legyőzték Mexikót.

U20-as vb: Venezuela ráadásban, Portugália simán a 8 között

Elsőként Venezuela jutott be az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe: hosszabbítás után 1–0-ra legyőzte Japánt. A házigazda Dél-Korea kiesett, miután nem bírt Portugáliával.

U20-as vb: argentin búcsú, francia–olasz a 16 között

Befejeződtek a csoportküzdelmek és kialakult a nyolcaddöntő párosítása, valamint az egyenes kieséses szakasz teljes ágrajza a Dél-Koreában zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A csoportok első két helyezettjei mellett a csoportharmadikak közül Costa Rica, Japán, Németország és Szaúd-Arábia jutott be a legjobb tizenhat közé, Argentína kiesett.

U20-as vb: Portugália a hajrában menekült meg

A 88. percben még kiesésre állt a portugál korosztályos labdarúgó-válogatott, végül 2–1-re legyőzte Iránt az U20-as világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, és bejutott a legjobb tizenhat közé. Az ázsiai együttes viszont búcsúzott.


Kézilabda Eb: Tudta-e?