UEFA: 2023-ban Magyarország rendezi az U17-es Eb-t

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Magyarország kapta meg a 2023-as U17-es Európa-bajnokság rendezési jogát.

U17-es válogatott: gólzáporos meccsen nyertünk Szerbia ellen

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 4–3-ra legyőzte Szerbiát a Szegeden rendezett felkészülési mérkőzésen.

Videó: válogatott 2, U19 2, U17 4, Salzburg 4, Liefering 2 – Szoboszlai szabadrúgásgóljai!

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik szenzációs szabadrúgásgóljával 1–0-ra legyőzte idegenben Törökországot a Nemzetek Ligája 1. fordulójában. Ennek apropóján pedig a transfermarkt.de és az mlsz.hu statisztikáit alapul használva összeszedtük az eddigi ilyen módon lőtt góljait.

U17-es női Eb-sel.: „Már a finomhangolást végeztük, amikor…”

Ha nincs az egész világot érintő koronavírus-pandémia, ehelyütt a női U17-es válogatott részvételével szerdán kezdődő Európa-bajnoki selejtező elitkör beharangozója állna, ám a járvány az elmúlt napokban átírta a forgatókönyveket, így az eredetileg kijelölt időpontban a szombathelyi minitornát sem rendezik meg.

U17-es Eb: a franciákkal is egy csoportba kerültünk az elitkörben

Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette az U17-es Európa-bajnokság elitkörének csoportbeosztását. A magyar válogatott Franciaországgal, Norvégiával és Svédországgal került egy négyesbe, s hazai pályán játssza majd a meccseit.

U17-es vb: Kudarc? Tisztes helytállás? Realitás? – elemzés

Fáradt testek, rossz döntések: hiába küzdött a korosztályos válogatott, a kimerültségből fakadó egyéni hibák megpecsételték a sorsát a csoportküzdelmekben.

U17-es vb: Három gólt rúgattunk az ellenféllel – Preisinger

Az Ecuadortól elszenvedett 3–2-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatott búcsúzott az U17-es világbajnokságtól, így érthető, ha Preisinger Sándor is az elszalasztott lehetőség miatt bosszankodott.

U17-es vb: „Csak magunkat okolhatjuk a kiesésért”

Érzelmi hullámvasút volt az Ecuador elleni utolsó csoportmeccs az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatottnak, ám a fordulatos találkozóból végül a dél-amerikai rivális jött ki jobban, a 3–2-es vereség pedig a búcsút jelentette Preisinger Sándor csapatának. A találkozó után érhetően csalódott játékosok ballagtak az öltözőbe, a két gólig jutó Németh András is az elszalasztott továbbjutás miatt szomorkodott.

U17-es vb: „Mindenkinek többet kell magára vállalnia”

A Nigéria elleni 4–2-es vereség, valamint az Ausztrália elleni 2–2-es döntetlen után Ecuador ellen zárja a korosztályos torna csoportkörét a magyar válogatott. A dél-amerikaiak elleni, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő meccsen győzni kell a továbbjutáshoz, a találkozó előtt a magyar csapat kapusa, Hegyi Krisztián nyilatkozott az NSO Tv-nek.

U17-es vb: „Gyors passzok helyett körülményesek voltunk”

Meglehetősen sűrű napja volt a pénteki, Ecuador elleni csoportmeccsre készülő korosztályos magyar válogatottnak. A reggeli után a FIFA hivatalos tévécsatornája forgatott a csapat szállásán, ezt követően pedig taktikai megbeszélés, majd tanulószoba szerepelt a programban. Utóbbira egyszerű a magyarázat: hiába beszélünk világbajnokságról, a keretben mégiscsak középiskolás játékosok szerepelnek, a válogatottnál pedig fontosnak tartják, hogy hatvan percre a tankönyvek is előkerüljenek.

U17-es vb: „A harmadik meccsen kell bizonyítanunk!”

Mint beszámoltunk róla, kétgólos előnyről játszott döntetlent Ausztráliával a korosztályos magyar válogatott az U17-es labdarúgó-világbajnokságon, így az utolsó csoportmeccsen győznie kell Ecuador ellen a továbbjutáshoz. Preisinger Sándor együttese az első játékrészben Baráth Péter és Zuigeber Ákos góljával közel került a három pont megszerzéséhez, ám a fordulás után állandósuló ausztrál nyomás ellen nem volt ellenszer. A mérkőzés másnapján a szövetségi edző, valamint a magyar csapat játékosa, Balogh Botond nyilatkozott az NSO Tv-nek.

U17-es vb: lábtörés miatt véget ért Zuigeber tornája

Lábközépcsonttörést szenvedett a brazíliai U17-es világbajnokságon Zuigeber Ákos, aki így nem léphet már pályára a tornán.

U17-es vb: „Nehéz innen felállni, de ha nyerünk, továbbjutunk”

Érhetően csalódott és dühös magyar játékosok sétáltak ki az interjúfolyosóra az Ausztrália elleni 2–2-es döntetlen után. Az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott a szünetben Baráth Péter és Zuigeber Ákos révén kétgólos előnyben volt, ám a második félidőben öt perc alatt két gólt kapott, így be kellett érnie a döntetlennel.

U17-es vb: kétgólos előnyt tékozolt el a magyar válogatott

A Brazíliában zajló U17-es világbajnokság csoportkörének második fordulójában a magyar válogatott az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, ám Ausztrália a másodikban öt perc alatt ledolgozta a hátrányt, és a végén maradt a 2–2-es döntetlen. Ez azt jelenti, hogy a B-csoportban a továbbjutásról az utolsó forduló dönt. 

Öt perc alatt elolvadt a kétgólos magyar előny Ausztrália ellen az U17-es vb-n

A Brazíliában zajló U17-es világbajnokság csoportkörének második fordulójában a B-csoportban a magyar válogatott az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, ám Ausztrália a másodikban öt perc alatt ledolgozta a hátrányt, és a végén maradt a 2–2-es döntetlen. Ez azt jelenti, hogy a továbbjutásról az utolsó forduló dönt.

U17-es vb: „Fel kell vállalnunk a saját stílusunkat!”

Az U17-es világbajnokságot a Nigéria elleni 4–2-es vereséggel kezdte a korosztályos magyar válogatott, amely kedden Ausztrália ellen javíthat. A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos lenne a győzelem, a játékosok a hétfő délutáni edzésen már a soron következő ellenfélre hangoltak, a tréninget követően videón elemezték az ellenfelet.

U17-es vb: „A továbbjutás szempontjából kötelező a győzelem”

A monotónia megtörése miatt vasárnap este rövid időre kimozdult megszokott környezetéből az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott, a vacsorát Goiania egyik éttermében fogyasztották el a játékosok. A közös program a Nigéria elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség után a hangulatnak is jót tett, hétfőtől viszont minden visszatért a megszokott kerékvágásba, a csapat délutáni edzésén már az Ausztrália elleni második csoportmérkőzés volt a középpontban.

U17-es vb: „Sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat”

Az U17-es világbajnokságon szereplő együttes játékosai alaposan kihajtották magukat a torna nyitó meccsén Nigéria ellen. A 79. percig vezettek is az esélyesebb rivális ellen, ám a hajrát az ellenfél bírta jobban, a három perc alatt szerzett két góllal fordított, majd a sorfalon megpattanó szabadrúgásból tett pontot a meccsre, így Preisinger Sándor együttese 4–2-es vereséggel kezdte a tornát. A mérkőzés másnapján a szövetségi edző, valamint a magyar csapat játékosa, László Dávid nyilatkozott az NSO Tv-nek.

U17-es vb: „Óriási csalódottságot érzek, nagyon bosszant a vereség”

Érthetően szomorú, letört magyar játékosok sétáltak át az interjúfolyosón a Nigéria elleni vesztes U17-es vb-nyitómeccs után. Pedig a találkozó álomszerűen kezdődött, Komáromi György már a harmadik percben vezetést szerzett, a Puskás Akadémia középpályásának gólja ráadásul az első találat volt a tornán.

U17-es vb: kétszer is vezettünk, de kikaptunk a rajton

Vereséggel kezdte az U17-es labdarúgó-világbajnokságot a magyar válogatott: bár a 79. percben még 2–1-re vezetett, Nigéria 4–2-re fordítani tudott.