U17-es Eb: a franciákkal is egy csoportba kerültünk az elitkörben

Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette az U17-es Európa-bajnokság elitkörének csoportbeosztását. A magyar válogatott Franciaországgal, Norvégiával és Svédországgal került egy négyesbe, s hazai pályán játssza majd a meccseit.

Női labdarúgás: hazánk U17-es elitkört rendezhet jövőre

November végén sorsolták ki az UEFA nyoni központjában a női U17-es és U19-es Európa-bajnoki elitköreinek a sorsolását, amely után az U17-eseknek Görögországba kellett volna utazni. Mára azonban kiderült, a görögök mégsem vállalják az elitkörös selejtező rendezését. Helyettük beugróként Magyarország lesz a rendező, a görögök mellett az angolokat és a grúzokat fogadjuk jövő év március 21–27. között.

U17: „Nagy iramú mérkőzés volt, amihez nem vagyunk hozzászokva, de...”

Bár még egy mérkőzés vár az U17-es labdarúgó-válogatottra a Magyarországon zajló Európa-bajnoki selejtezőn, mivel Wales után Hollandiát is legyőzte a magyar együttes, már biztosan bejutott az elitkörbe. A szabadrúgásból győztes gólt szerző Beke Péter az NSO Tv-nek elmondta, olyan iramú mérkőzést játszottak, amihez nincsenek hozzászokva, de a fáradtság ellenére jól működött a védelmük. Szélesi Zoltán szövetségi edző azt emelte ki, hogy a csapat tartotta magát a taktikához, fizikailag is bírta a mérkőzést, hiszen nem állt be a kapuja elé bunkerfocit játszani. Kitért a játékvezető kétes ítéleteire is.

U17: női válogatottunk győzelmével Eb-elitkörbe jutott!

A magyar női U17-es válogatott pénteken a Bulgária ellen győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, és a Moldova elleni keddi siker már azt jelenti, hogy Schumi Dorottya csapata kiharcolta az elitkörbe jutást – írja az mlsz.hu.

U17: vége az elitkörnek, velük játszhatunk az Európa-bajnokságon

Kedden véget értek az U17-es Európa-bajnoki elitkör küzdelmei, így teljessé vált a mezőny, megvan, mely tizenhat csapat vehet részt a májusi horvátországi kontinensviadalon. A magyar válogatott a leggyengébb mutatójú csoportelső lett, így a második kalapból várja a hétfői sorsolást.

U17: Szinte agyonnyomtak a többiek, de kit érdekelt – Szoboszlai

Tizenegy év után jutott ismét Eb-döntőbe az U17-es válogatott, s a Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik nemcsak létfontosságú gólokat szerzett a tornán – dupla az oroszok ellen (2–1), majd győztes találat a norvégoknak (1–0) –, hanem játékával is kimagaslott a mezőnyből.

U17-es Eb-elitkör: kóla, kék foltok és egy kis nyugtató – örömszavak a kijutás után

Az U17-es labdarúgó-válogatott mestere az izgalmak fokozásának. Most éppen a norvégok ellen borzolták a fiúk a kedélyeket a hazai Eb-selejtező elitkörében, hiszen már a mérkőzés utolsó másodpercei pörögtek, amikor Szoboszlai Dominik kilőtte a jobb felsőt, meg a csapatot az Európa-bajnokságra. Csoda, hogy Szélesi Zoltánnak nyugtatóra van szüksége?

Videó: ez a Szoboszlai-bomba ért Eb-részvételt az U17-nek

Szoboszlai Dominik, az U17-es labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a túlórában lőtt bombagóllal juttatta Eb-részvételhez a korosztályos magyar együttest. Nézze meg azt a fantasztikus Szoboszlai-bombát, ami 1–0-s győzelmet ért Norvégia ellen.

U17: Ez csapatmunka volt, de kellett hozzá Dominik lába – Szélesi

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik ráadásban szerzett parádés góljával 1–0-ra legyőzte Norvégiát a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben, így csoportelsőként ott lesz a májusi horvátországi kontinensviadalon. A meccs után Szélesi Zoltán, a mieink szövetségi edzője értékelte a látottakat.

U17-es Eb-elitkör: Szoboszlai a hős, csoportelső a válogatott!

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik ráadásban szerzett parádés góljával 1–0-ra legyőzte Norvégiát az Európa-bajnoki elitkör 2. csoportjának 3. fordulójában, így csoportelsőként ott lesz a májusi horvátországi kontinensviadalon.

Szoboszlai az utolsó pillanatban lőtte ki a csapatot az Eb-re

Tizenegy év szünet után újra kijutott az Eb-re a magyar U17-es labdarúgó-válogatott. Az már tudható volt, hogy valószínűleg győzelem kell a biztos kijutáshoz. Ez így is lett, mivel a csoport másik meccsén nem nekünk kedvezett az eredmény. Óriási küzdelem zajlott a pályán, nehezen találtuk a norvég védelem feltörésének receptjét, és már-már úgy tűnt, nem sikerül megszerezni a győzelmet, csakhogy az utolsó pillanatban érkezett Szoboszlai Dominik, és szenzációs góllal megnyerte a meccset a mieinknek.

U17-es Eb-elitkör: 12 éve gyakorlom a szabadrúgásokat – Szoboszlai

Szoboszlai Dominik kétszer is betalált szabadrúgásból az oroszok elleni mérkőzésen az U17-es labdarúgó Eb-selejtezők elitkörében. Ezzel fordított és győzött a magyar válogatott. A meccs után a gólszerző az M4 Sportnak értékelt.

U17-es Eb-elitkör: A játékosaim már profi labdarúgók! – Szélesi

Szélesi Zoltán szövetségi edző és a két gyönyörű szabadrúgásgólt jegyző Szoboszlai Dominik értékelte a 2–1-es magyar győzelemmel véget érő Oroszország–Magyarország meccset az U17-es labdarúgó Eb elitkörében.

U17-es Eb-elitkör: könnyed norvég siker Izrael ellen

Az U17-es norvég labdarúgó-válogatott 3–0-ra nyert Izrael ellen az Európa-bajnoki elitkör 2. csoportjának 2. fordulójában Dabason. Ezzel Norvégia a „magyar négyes” élére ugrott.

Szoboszlai tökéletes csavarásai ezúttal győzelmet értek

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik két szabadrúgásával 2–1-re legyőzte az orosz nemzeti csapatot az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel továbbra is van esélye arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra. 

U17-es Eb-elitkör: vereség a nyitányon, a hajrában buktunk el

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Izraeltől az U17-es Európa-bajnoki elitkör 2. csoportjának 1. fordulójában. A találkozó egyetlen gólja a rendes játékidő utolsó előtti percében született.

U17-es Eb-elitkör: az oroszok a ráadásban mentettek pontot

A magyar U17-es labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szereplő Oroszország a ráadásban mentett pontot Norvégia ellen az Európa-bajnoki elitkör 1. fordulójában.

U17-es Eb-elitkör: vereség a nyitányon, a hajrában buktunk el

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Izraeltől az U17-es Európa-bajnoki elitkör 2. csoportjának 1. fordulójában. A találkozó egyetlen gólja a rendes játékidő utolsó előtti percében született.