Kerékpár: Peák Barnabás csapata is ott lesz a Tour de Hongrie mezőnyében

Peák Barnabás csapata, a Human Powered Health ott lesz a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnyében.

Tour de Hongrie: jó esély van Peák Barnabás indulására

Jó esély van rá, hogy Peák Barnabás részt vesz májusban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen.

Kerékpár: Valter Attila nem indul a Girón, de nagy klasszikusokon magáért mehet

A magyar Eurosportnak nyilatkozó Valter Attila elmondta: az idén „fix”, hogy nem indul a Girón, a Tour de France-nak sincs realitása, de kellemesen meglepődött azon, hogy csapata, a Jumbo-Visma a versenyei túlnyomó többségén szabad kezet ad neki – önmagáért, a győzelemért versenyezhet akár a kerékpársport egynapos nagy klasszikusain is. Bár a Tour de Hongrie idejére az edzéstervében teljes pihenő szerepel, a bringás nem zárja ki, hogy elindul az idei magyar körversenyen.

Tour de Hongrie: az idei verseny Szentgotthárdról rajtol, Budapestet is érinti

Szentgotthárdról rajtol, Nyugat-Magyarországra koncentrál és Budapestet is érinti idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Tour de Hongrie: új néven indul a címvédő csapata

Jayco AlUla néven szerepel az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen a címvédő Eddie Dunbar csapata.

Kerékpár: hivatalos az országúti kerékpárosok jövő évi versenynaptára

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) véglegesítette az országúti szakág jövő évi versenynaptárát: az immár a ProSeries-sorozatba tartozó ötnapos Tour de Hongrie-t május 10. és 14. között rendezik, a V4 nemzetközi viadal magyarországi szakaszára pedig – az UCI honlapja szerint – július 8-án kerül sor – írja az MTI.

Kerékpár: ProSeries-verseny lett a Tour de Hongrie

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette 2023-as versenynaptárát, melyben május 10. és 14. között már a ProSeries-sorozat eseményeként szerepel az ötnapos Tour de Hongrie országúti körverseny – írja az MTI.

Tour: négy-tíz éves távlatban képzelhető el a magyarországi rajt

Négy-tíz éves távlatban képzelhető el a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny magyarországi nagy rajtja Eisenkrammer Károly szerint.

Csupasport: Filutás ínszakadással ment végig a Tour de Hongrie-n

Az első szakaszon nagyot bukott, s bár végigment a viadalon, nem így képzelte a hetedik magyar körversenyét Filutás Viktor. Hiába javasolták neki, hogy fejezze be a versenyt, végigcsinálta.

Kerékpár: Ennyi volt bennem a Kékesen – Dina Márton

Dina Márton, a Eolo-Kometa 26 éves bringása úgy véli, az összetettben első Eddie Dunbar megköszönheti a győzelmet neki és társainak a második etapon történtek miatt.

Tour de Hongrie: továbbra is jöjjenek ide a világ legjobb sprinterei!

Eisenkrammer Károly elmondta, a Magyar körverseny (Tour de Hongrie) hírét leginkább a Jakobsen–Groenewegen-csata vitte a világban, amellyel sok portálon a Girót is sikerült háttérbe szorítani.

Tour de Hongrie: elképesztő végjáték után Tiberié a Kékes, Dunbaré az összetett

A 43. Magyar körverseny záró királyetapjának fesztiválhangulatában az utolsó métereken varázsoló Antonio Tiberi diadalmaskodott, de a sárga trikót így is Eddie Dunbar vihette haza. Fabio Jakobsené a zöld, Aaron Van Poucke-é a piros, Dina Mártoné a fehér trikó.

Tour de Hongrie: Jakobsen után a nagy rivális Groenewegen is győzött

A Magyar körverseny negyedik, Kazincbarcika környéki szakaszán a belgák villogtak, a végén a két évvel ezelőtti emlékezetes, Jakobsen-féle horrorbaleset okozója, Dylan Groenewegen ünnepelhetett megérdemelten.

Tour de Hongrie: Jakobsen duplázott Nyíregyházán, ő az új sárga trikós!

Fabio Jakobsen nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körverseny harmadik szakaszát pénteken, ezzel az összetettben is az élre állt. Az etap legjobb magyar helyezését Karl Ádám szerezte meg.

Tour de Hongrie: a szerdai szakaszgyőztes vádlisérülés miatt nem folytatja

A csütörtöki hajdúszoboszlói sprintbefutón bukásba keveredett Olav Kooij vádlisérülés miatt nem folytatja a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt.

Videó: óriási bukás a Tour de Hongrie második szakaszán

Óriási bukás történt a Tour de Hongrie második szakaszának befutója előtt. A Karcag és Hajdúszoboszló közötti etap célegyenesében, körülbelül 500 méterrel a cél előtt történt a baleset, amelynek következtében számos versenyző elesett. Egyelőre nincs teljes képünk arról, hogy pontosan kik érintettek, és megsérültek-e.

Tour de Hongrie: Jakobsen most megúszta a bukást, övé a második szakasz

A Quick-Step sztársprintere mindenkit lehajrázott a hajdúszoboszlói célegyenesben történt csúnya bukás után, melyben az összetett éllovas Olav Kooij és csaknem a teljes Jumbo is érintett volt. 

Kerékpár: Ez akár a Tour de France Nagy Rajtja is lehetett volna – Princzinger

A Magyar Kerékpáros-szövetség (MKSZ) elnöke szerint a Giro d'Italia országúti körverseny első három szakaszának magyarországi megrendezése során bebizonyosodott, mennyire népszerű a sportág az országban.

Tour de Hongrie: Filutás Viktornak nem javasolják a folytatást – VIDEÓ

A Magyar Távirati Iroda értesülései szerint a magyar kerékpáros körverseny első szakaszának vége felé nagyot eső Filutás Viktort az etap teljesítése után kórházba szállították kivizsgálásra, és ugyan a kulcscsonttörést kizárták, az orvosok nem javasolták számára a folytatást. Végleges döntés a csütörtöki szakasz előtt várható a magyar bajnoki trikóban tekerő Filutás tovább szerepléséről – jelentette az MTI.

Tour de Hongrie: Kooij volt a leggyorsabb a székesfehérvári nyitányon

A holland Olav Kooij nyerte a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny nyitó etapját szerdán.


Kézilabda Eb: Tudta-e?